Страница 49 от 50

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Сря Авг 27, 2014 8:29 am
от Tonkata
Italiano написа:3.90 лв. за килограм ли?
Ако е така, си е направо евтино.

И така може да се каже, но имайки предвид че изварата е отпадъчен продукт от производството на кашкавал .............. :notagree: Но не цената е важната в случая. Купувах и котидж, купувах и на Олимпус, на Родопея, на Опицвет и на още много други знайни и незнайни производители. Единствено тая извара е с постоянно качество, без неприятен мирис на "пръч - разбирай на нечисто" и не на последно място обстановката в магазините в които я предлагат те карат да се чувстваш специален :yess: Абе накратко казано това е моята извара. ;)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Сря Авг 27, 2014 8:51 am
от eldass
И при всичките ми опити за нормален контакт с тях и поисканата информация за това какви са точно хранителните стойности на 100 гр. продукт бях тотално отсвирвана от производителя, технолозите му и всеки друг служител....все едно това е световна тайна или конспирация... :notagree:
По същия начин се отказах и от още един известен на софийския пазар търговец/производител - направо като ми видеше телефона и ми затваряше. :lol:
Не знам от какво се страхуват....или крият нещо, или просто нямат нужната информация, но и в двата случая не ги оправдавам и аз също ги отсвирвам такива!

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Сря Авг 27, 2014 11:03 am
от Шапка
Благодаря и на вас, Вая, gogo, другото Toni, за милото посрещане. :love:
Извара купувам каквато намеря, че не знам защо, в магазините около нас не винаги има. А и не е най-любимата ми храна, де.
Колкото до месото, гледам да е пилешко или телешко, чисто месо, и част от него ги моля в магазина да ми го смелят. Само че вече 1 месец месарницата е в отпуск и се наложи да похапвам... от тези по 42 г за блок. :bored1:
Всъщност засега не се справям много успешно, все в нещо съм неточна... а и хапвам хляб (гевречетата!), сирене, понякога дори кремвирш... макар че и него го броя 42 г за блок, щото си взимам на "Тандем", уж "Стара планина", месо, твърдят, имало в него.
А и все още не успявам да се снабдя с качествено рибено масло, че картите ми са само "Маестро", а някъде из форума прочетох, че от онова на gogo има и у нас, ама сега не мога да намеря в кой пост беше. Нека да е по-скъпо, само да го намеря.
И въпреки това се чувствам добре... много по-добре от преди. За месец и половина отслабнах със 7 кг (не питайте още колко имам да свалям :bigsm33:) и постепенно се надявам да вляза изцяло в зелената зона. А, да, пия вода както си трябва.
Ще се справя, надявам се. Разните препъникамъци ще ги разритам и - напред! :dance:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Сря Авг 27, 2014 6:35 pm
от gogo
Шапка написа:Колкото до месото, гледам да е пилешко или телешко, чисто месо, и част от него ги моля в магазина да ми го смелят. Само че вече 1 месец месарницата е в отпуск и се наложи да похапвам... от тези по 42 г за блок. :bored1:

Аз съм си купил машинка за мелене на месо. Купувам си постно свинско, телешко. Изрязвам, ако има някъде останала сланинка и си го мелям на кайма. Така получавам възможно най зоновата каймица(е ако имах домашно месце :( ), която я смятам 1БП = 28 гр(като за месо).

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Сря Авг 27, 2014 7:08 pm
от qgodka8
Момичета как да си определя пилешкото ?купувам си от магазина пилешко филе без кожа и го пека във фурната без нищо - 28 гр ли трябва да ям или 42гр

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Сря Авг 27, 2014 7:19 pm
от Маня
28 г след топлинната обработка (заради високото съдържание на вода в нашите разфасовки) за 1 БП. Можеш да си го овкусиш с подправки по избор.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Чет Авг 28, 2014 5:53 am
от gogo
qgodka8 написа:Момичета как да си определя пилешкото ?купувам си от магазина пилешко филе без кожа и го пека във фурната без нищо - 28 гр ли трябва да ям или 42гр

Както Маня вече е коментирала заради водата, с която е наблъскано пилешкото филе, то се мери след изпичането му. Този проблем го няма при домашната продукция. :laugh4: , а също явно и в САЩ, защото в таблицата и суровите и сготвените гърди все са си 1БП=28 гр. Пилешките гърди без кожа са добрия избор, докато бута е приемлив такъв.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Чет Авг 28, 2014 9:26 pm
от qgodka8
Момичета сутринта след закуска ми се приспа ама много чак си легнах. Какво съм сбъркала че така стана. Закуската ми беше пилешко-2б, бадеми-2б, грозде-2б

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Чет Авг 28, 2014 9:54 pm
от gogo
qgodka8 написа:Момичета сутринта след закуска ми се приспа ама много чак си легнах. Какво съм сбъркала че така стана. Закуската ми беше пилешко-2б, бадеми-2б, грозде-2б

Хайдушка закуска. :laugh4: Да не ти е паднало кръвното. :think2:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Чет Авг 28, 2014 10:01 pm
от qgodka8
За това не се бях замислила. А проблем ли е че понякога въглехидратите ми са само плодове специално на закуските

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2014 11:12 am
от Italiano
Не е проблем.
Макар ти да питаш само момичетата ...
:mrgreen:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2014 11:12 am
от gogo
qgodka8 написа:За това не се бях замислила. А проблем ли е че понякога въглехидратите ми са само плодове специално на закуските

Не мисля, че има проблем. Важното е да са зелените(благоприятни въглехидрати) плодове. ;)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Нед Авг 31, 2014 9:01 am
от Вая
Добро утро на всички,
толкова съм очарована от този режим, че чак не мога да намеря време да дойда тук и да споделя как се чувствам страхотно и пак да ви благодаря, че сте тук. Не знам дали съм в зоната, но освен, че съм вече -3,5 кила съм една летяща. С времето все по-малко се въртя около кутиите за храна, кухн. кантарче и хладилника защото свиквам с количествата и комбинациите.
За начинаещите като мен - прочетете още веднъж книгата на Б.С. и ще ви просветлеят нещата.
За да не съм хептен спамеща да ви попитам...Веднъж броколите са дадени като зелечук и за 1Б-320гр.= 4ч.ч , а после като сварен зелечук 3ч.ч ....Аз всичко меря в суров вид...Дали не бъркам???
Хубава неделя и усмивки от мен :love:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Нед Авг 31, 2014 9:38 am
от Маня
Някои продукти, след топлинна обработка, намаляват обема/теглото си. Ако свариш/задушиш по-голямо количество броколи, което ще ползваш на няколко хранения - много по-удобно е да знаеш в обработен вид колко е. А ако го ползваш сурово в салата си е 320 г за 1 БВ.
Пилешкото също го мерим сготвено, поради високото съдържание на вода в предлаганото по нашите магазини.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Нед Авг 31, 2014 10:14 am
от Вая
Manya написа:Някои продукти, след топлинна обработка, намаляват обема/теглото си. Ако свариш/задушиш по-голямо количество броколи, което ще ползваш на няколко хранения - много по-удобно е да знаеш в обработен вид колко е. А ако го ползваш сурово в салата си е 320 г за 1 БВ.
Пилешкото също го мерим сготвено, поради високото съдържание на вода в предлаганото по нашите магазини.


Всъщност това, което малко ме замисли е, че аз не си представям броколи сурови...за пилешкото да..
Мерси Manya винаги си много коректна и бърза. Благодаря ти

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

МнениеПубликувано на: Нед Авг 31, 2014 10:30 am
от Маня
Комбинация от карфиол, броколи, тиквичка и краставица (сурови и настъргани) става страхотна салата :) :) . С добавени магданоз, копър, чер пипер. По 1/4 блок от всяко - за 1 БВ (но е обемна). Към нея може да се добави нахут 1 БВ . И да и се сложи дресинг от 1 БПВ кисело мляко. 3 смлени ореха за 3 БМ. Пробвай някой ден. Десерт - плод 1 БВ. И 2 БП - пиле, риба, месо...