Страница 11 от 13

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Пет Апр 24, 2015 7:58 pm
от GODzillata
Чакам една френдка да ми го донесе от UK.

Метни някоя снимка как изглежда шунката.

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Пон Апр 27, 2015 12:14 pm
от Italiano
М'че не съм ги снимал ...

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Сря Апр 29, 2015 12:50 am
от Tatyana
sidtus написа:Здравейте, зонуващи!

Искам да споделя едно наблюдение по отношение на приготвянето на гхи от масло Верея. Преди ставаше като крем и не променяше консистенцията си. Последните два пъти ден след като съм го приготвила една малка част от него се разтапя и стои като олио вътре в буркана? :(

Дали мслото е качествено? Убедена съм, че преди не се е "втечнявало" :th:

Поздрави :hug:


Понякога маслото се втечнява, ако не е постояло още 10-ина минути повече и му е трябвало още малко време на котлона :cooking1:. Не знам в коя част на София си, но аз открих много хубаво мандраджийско масло (и други качествени млечни продукти) в едно фирмено магазинче на пазара Димитър Петков. Не лошо суроватъчно насипно масло съм взимала и от Халите - трябва само да се сетя на коя мандра беше и ще пиша пак. Не дава много фира и стои после като захаросан мед. Още по-доволна бях от това на пазара "Д. Петков" - фирмено малко магазинче от ляво на спирката на трамвая, ако идваш от Пиротска към бул. Константин Величков.

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Сря Апр 29, 2015 7:31 am
от GODzillata
Italiano написа:М'че не съм ги снимал ...


Ам'че снимай де. :mrgreen:

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Сря Апр 29, 2015 11:51 am
от Italiano
Не съм аз по тия работи със снимките.
А и всяка шунка изглежда различно, така че ще чакам твоите снимки и ще ти кажа дали се доближава до моите.
:mrgreen:

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Съб Май 02, 2015 10:21 am
от GODzillata
Ето я и моята джаджа:

Изображение

...тия дни ще я пробвам и ще споделя резултатите. :)

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Съб Май 02, 2015 11:32 am
от GODzillata
Йо, вие мръвката слагате ли я в найлонов плик първо или направо в шунковара? :hm:

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Пон Май 04, 2015 12:29 pm
от Italiano
Направо в шунковара слагам.

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Съб Май 09, 2015 11:33 pm
от jivas
В Бг някъде продават ли машинки за шунка?

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Нед Май 10, 2015 1:11 pm
от sidtus
Вчера направих гхи от масло на Добрев. Стана много по-различно от Вереята - цвят, аромат и консистенция :hug:

Ще се търси мандраджийско масло вече :lol:

Благодаря за съветите и споделените мнения :bouquet:

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Пон Май 11, 2015 11:11 am
от Italiano
jivas написа:В Бг някъде продават ли машинки за шунка?

Не, освен ако някъде по продавалник не пусне някой.

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Пон Май 11, 2015 8:34 pm
от jivas
Ясно. Ще ползвам жокер от приятел, като се връща в Бг.

п.с. Сега виждам линка в ебей. То доставката 2 паунда само. Взема да си поръчам :hm:

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Пон Май 11, 2015 10:14 pm
от tanita68
Аз вчера пекох едно пуешко филе във фурната в плик на 100 градуса и си стана идеална шунка без шунковари. :) Овкусих го с малко подправки и нарязах малко джинджифил в плика. Стана стахотно!

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Пон Май 11, 2015 10:28 pm
от Маня
Ако го мариноваш в подправките поне за една нощ в хладивника ще стане още по-супер. Може леко да го шпиковаш (може и със спринцовка, ако я пасираш и направиш като сосче) с маринатата, за да поеме и ароматите по-надълбоко.

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Пон Май 11, 2015 11:54 pm
от tanita68
Нямаше нужда от марината. Месото си беше предварително осолено и нямаше нужда от осоляване, а подправките достатъчно го бяха овкусили. :)

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2015 12:28 pm
от Italiano
Годзи, майстОриш ли шунка вече?
Снощната ми пилешка стана един път.
Може би най-добрата дотук.
Реших да експериментирам с риган. Много ми допадна полученото.