Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2
Публикувано на: Вто Юли 19, 2016 12:14 am
Здравейте! Поздравления за прекрасния форум!
От около година се опитвам да се придържам към Зоната. Не ми е много лесно, но се старая.
Имам няколко неща, за които не намерих достатъчно инфо и затова се обръщам към вас за помощ и ще съм ви благодарна, ако ми отговорите.
Първо - относно овеса. Четох, че въпреки ползите, не трябва да се прекалява с овесените ядки заради съдържанието на арахидонова киселина в тях. Дотук добре. Интересува ме дали в трици и овесеното брашно също има арахидонова киселина. Навсякъде нейното наличие се опоменава само във връзка с овесените ядки, но не и за другите овесени продукти.
И другият ми въпрос - тук във форума четох, че купувате нискомаслено или обезмаслено сирене, както и нискомаслено/обезмаслено цедено кисело мляко. Въпросът ми е на кои производители са тези никомаслени или обезмаслени продукти, за да зная какво и къде да търся.
Много ви благодаря предварително!
От около година се опитвам да се придържам към Зоната. Не ми е много лесно, но се старая.
Имам няколко неща, за които не намерих достатъчно инфо и затова се обръщам към вас за помощ и ще съм ви благодарна, ако ми отговорите.
Първо - относно овеса. Четох, че въпреки ползите, не трябва да се прекалява с овесените ядки заради съдържанието на арахидонова киселина в тях. Дотук добре. Интересува ме дали в трици и овесеното брашно също има арахидонова киселина. Навсякъде нейното наличие се опоменава само във връзка с овесените ядки, но не и за другите овесени продукти.
И другият ми въпрос - тук във форума четох, че купувате нискомаслено или обезмаслено сирене, както и нискомаслено/обезмаслено цедено кисело мляко. Въпросът ми е на кои производители са тези никомаслени или обезмаслени продукти, за да зная какво и къде да търся.
Много ви благодаря предварително!