Страница 49 от 50

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Пон Фев 23, 2015 11:18 pm
от G&T
Hippo много ти благодаря за бързия отговор, само не разбрах за тиквичките в суров вид. Аз като ги изчислявам според BB team ми се получават 447 гр. за блок, а в таблицата са дадени като 240 гр. Аз ли нещо не смятам правилно или...? :hm:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Пон Фев 23, 2015 11:31 pm
от tanita68
В таблицата не са изчислявани от BB-time. Стойностите в таблицата са направени в грамажи след като Пипи многократно е рязала и мерила дадените в таблиците от сайта на д.р Сиърс стойности на продуктите(там са дадени в чаши). Това е направено за наше улеснение. Аз изобщо не се тормозя да изчислявам неща, които са дадени в таблицата - приемам я за меродавна. След като действа значи е така! :)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Пон Фев 23, 2015 11:33 pm
от Маня
G&T написа:Hippo много ти благодаря за бързия отговор, само не разбрах за тиквичките в суров вид. Аз като ги изчислявам според BB team ми се получават 447 гр. за блок, а в таблицата са дадени като 240 гр. Аз ли нещо не смятам правилно или...? :hm:

G&T, по данните за зелени тиквички в бб си ги сметнала абсолютно правилно. Толкова излизат. Но съществуват различни сортове тиквички - жълти, светлозелени, тъмнозелени, кръгли. Не знам какви ползват в Америка В сайта на Бари тиквичките (zucchini) са само в сготвените добри въглехидрати и са 2 чаши. Може би не ги консумират сурови. А сготвените винаги са с по-малък обем и грамаж от суровите със сигурност. Знаеш как се свиват тиквичките. Но можеш да експериментираш. Настържи 1 блок тиквички по данните на бб и ги премери след това на чаши.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Вто Фев 24, 2015 5:35 am
от Pipilota
gogoh написа:......Съжалявам и се извинявам, ако някой се е почувствал засегнат по отношение на "професор"-ите. Това аз го приемам като съвсем нормална титла за този форум, за хора, които се занимават от години и с тази диета

ГогоХ, няма за какво да се извиняваш, защото ти не си обидил никого, по-скоро ти беше засегнат от нещо, и така и не разбрах от какво, но няма значение вече.

Относно титлите....аз в никакъв случай не съм се обидила за "професорите", напротив дори ми стана малко смешно (в добрия смисъл) :lol: В този форум титлите наистина са съвсем нормални, и заслужени с много труд и постоянство, и говорят много на новите потребители кой кой е....единствената с нереален ранг в този форум съм аз ;) И понеже не съм сигурна какъв ранг искам да имам, за това съм наравно с другите, по писане на коментарчета, събирам пиперки/чушки като пчеличка, за удоволствие ;)

И повярвай ми, аз съм човека, който най-много...повече от всички вас иска да помага на хората да чуят за зоната, и съответно да започнат да я спазват. Това, че понякога се налага критика....няма как. Никой не се родил научен, и всеки е понасял малко или много вид критики докато се научи. Така е и тук.. ;) И пак да кажа, не се чувствай виновен, или да се извиняваш за каквото и да е, просто гледай на всички съвети и критики тук с добро око, и знай, че всичко е с цел да помогнем на тези, които имат нужда :yess:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Вто Фев 24, 2015 6:02 am
от gogoh
Italiano написа:Я да лисна аз една кофа вОда, че почва да става горещо тук.
:extinguishflame:
(не намерих кофа, та затова с пожарогасителя ...) :mrgreen:
.......
Очевидно е, че приемаш повече въглехидрати, като не отчиташ, че киселото мляко е смесен продукт.
Същевременно имаш липса на мазнини, защото пишеш, че хапваш по 3 фъстъка за блок (че даже и дребни), а всъщност един блок фъстъци е 6 бр.
Пробвай да прецизираш в тези две направления и би трябвало да има положителен ефект!


:yess: Да, това са "дребните" грешчици, които явно са една от причините. Казано по този начин - кратко и ясно, поне на мен действа в желаното направление. Всичко друго е разтягане на локуми. :yess:

А сега да ви кажа защо габровци пият само червено вино, т.е. - не пият бяло.
След като изпият червеното - поне боята им оставала :laugh1: .

Хубав ден на всички! :fear:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Вто Фев 24, 2015 9:46 am
от G&T
Много Ви благодаря за бързите отговори за тиквичките :hug:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2015 4:58 pm
от надя78
Здравейте,аз съм нова във форума и ще съм Ви благодарна ако ми помогнете в някой неясни за мен положения.
Искам да Ви попитам относно образуването на протеиновите блокове-на кое да вярвам-на таблицата за изчисляване на блоковете дадена във сайта или на начина на образуване според формулата която е дадена в книгата за пресмятане на нужното количество протеини според телесните мазнини.При мен се получава разлика при едното и другото.Според таблицата в сайта са ми необходими 9 блока,а според формулата в книгата 12 блока.

Предварително Благодаря!

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2015 5:16 pm
от Italiano
Вярвай на сайта.
Но като за начало можеш да почнеш с 10 блока.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Чет Фев 26, 2015 6:36 am
от gogoh
Затрупах ви с въпроси, ама няма как - докато се науча, ще е така. На тази снимка:

Изображение

е показана различна информация за нахута. В зоновата таблица е дадена 1/4 чаша. Понеже предпочитам да работя с грамове, а не с ml или oz, моля, кажете коя от стойностите в грамове от показаните в таблицата и оградени в червено за суров нахут да приема за вярна. Разликата (очевАдно) между двете стойности не е малка. А между тях има още две стойности за суров нахут :о , които пък внасят още смут... :hm:
Само да доуточня - таблицата е "изрязана" от страницата бб тим (и "дообработена" от мен), като последователността в означенията на колоните отдясно (за да не се обърка някой начинаещ като мен) е - Ккал / Белт. / Въгл. / Мазн.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Чет Фев 26, 2015 8:00 am
от Маня
Много зависи от самия нахут(леблебия). Има едрозърнест и дребен. Ако е пакетиран, обикновено има етикет, по който можеш да изчислиш. Насипният премерен с 1/4 ч.ч. ми е излизал между 19 и 23 грама. Когато е сварен от консерва или буркан, там пак си има етикет и се пресмята. И за различните марки се получава различен грамаж. Лично аз за нахута съм се спряла на меренето с чашка, защото така ми е най-удобно и бързо. И в последно време ползвам предимно сварен, за да не губя време и ток и за нахута. :laugh4: Няколко зърна нахут в повече или по-малко няма съществено да променят количеството приети въглехидрати.
И още нещо - към разните таблици за състава на храните в нета прибягвам само за неща, които ги няма в нашата таблица. Ако няма грамаж - меря ги съответно с посочената мярка в таблицата.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Чет Фев 26, 2015 9:23 am
от gogoh
Manya написа:Много зависи от самия нахут ...
И още нещо - към разните таблици за състава на храните в нета прибягвам само за неща, които ги няма в нашата таблица. Ако няма грамаж - меря ги съответно с посочената мярка в таблицата.


Благодаря! Е аз понеже тъпо и упорито си играя с кантарчето (а и си водя записки на рецептите) - за това се интересувам от грамовете. В къщи са ме взели "за мезе", но пък си хапват манЖите ми с удоволствие.
И понеже вече съм на етап приспособяване на "незонови рецепти" за "моите зонови нужди" си търся и прозрачна мерителна чаша, но за сега не намирам подходяща. Дайте идея къде може да има?

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Чет Фев 26, 2015 9:59 am
от Маня
Пробвай тук Има разни модели и на разни цени.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Чет Фев 26, 2015 11:44 am
от eldass
gogoh, много удобна прозрачна пластмасова мензура има в Метро, около 2 лева.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Чет Фев 26, 2015 12:48 pm
от gogoh
Балгодаря за инфото! Ще разгледам и двете предложения и ще си взема.
И пак въпрос. Видях в дневника на италиано, че се е обсъждало съдържанието на изварата. Днес пазарувах със слабите очила и недовидях, че на изварата пише "мазнини не по-малко 0,5 гр., протеини не по-малко от 17,1 гр., ..." написано със ситни букви. На Мдажаров е - суроватъчна извара. Така написано означава ли това, че мазнините може да са и 10 гр.?!?!? В същото време http://www.madjarov.bg/products.php?pcat=10 информацията е съвсем различна - точно обратната по отношение на мазнините. На кое да вярвам ?!?!?
Обикновено купувам на Жоси - без мазнини, ама този път смених магазина и нямаше от нея. :(

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Пет Фев 27, 2015 9:44 am
от HippoDel
gogoh написа:И понеже вече съм на етап приспособяване на "незонови рецепти" за "моите зонови нужди" си търся и прозрачна мерителна чаша, но за сега не намирам подходяща. Дайте идея къде може да има?

Мерителна каничка има в един магазин на Княз Борис 1, където се пресича с Алабин. Тръгваш от Алабин по Борис, посока- Патриарха, от дясната на 10м, мисля, че втория магазин се пада, доста голям е, продават чаши, чиний и всякакви неща за дома. Цената и е под 2 лв., пластмасова е. :hug:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

МнениеПубликувано на: Пет Фев 27, 2015 10:22 am
от gogoh
HippoDel написа:
gogoh написа:И понеже вече ..........може да има?

.........Тръгваш от Алабин по Борис, посока- Патриарха, от дясната на 10м, мисля, че втория магазин се пада, доста голям е, продават чаши, чиний и всякакви неща за дома. Цената и е под 2 лв., пластмасова е. :hug:


Аха. Благодаря! Това ще да е някъде преди пресичането с Денкоглу. :yess: Ще го намеря.

А на въпросът за изварата ... никой не отговаря. Звънях и на телефоните в мандрата на производителя - и там също "не го вдигат". В централния офис в Пловди - същата работа. Все едно бомба е паднала. Мисля, че е недопустимо все пак фирма, която има претенции за голям пазарен дял да прави такива фалове.
Накрая взех, че си изпълних рецептата с нея. Не съм забелязал някаква разлика :) .