Страница 2 от 2

Re: "Голямото завръщане" на dani1712

МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2014 6:04 am
от dani1712
Tony за из път мога да ти предложа кюфтетата от печени чушки , соления кекс или яйчното руло с тиквички . Предполагам, че ще разполагаш с хладилна кутия за из път, така че за 2-3 дена всичко ще оцелее . Тези неща винаги са ме спасявали, когато съм извън града, и и са от малкото, които и моите мъже хапват с удоволствие . Желая ти лек и безавариен път :hug:

Re: "Голямото завръщане" на dani1712

МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2014 6:57 am
от Tony
Благодаря за идеите, Дани! Да, имаме хладилна чанта, а и колата ни е с климатик. Храната обичайно я държим на най-хладното място в близост до духалката на климатика, така че и аз вярвам, че ще оцелее 2 дни. Миналото лято в 35 С жеги носихме около 3 кг белгийски шоколад и не беше мръднал хем имахме престой от 2 дни в Прага, та и сега вярвам, че ще се справим. ;)

Re: "Голямото завръщане" на dani1712

МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2014 8:44 am
от tanita68
Обичам Прага, а и Чехия като цяло. Но не съм ходила там от сума ти години. Даже след като майка ми почина бях загубила връзка и с роднините там(майка ми е чехкиня). Но наскоро се свързахме с братовчедка ми по скайп, научих че леля ми е още жива и може би другото лято ще имаме възможност да минем оттам да ги видя. Поне така се надявам. Дано да успея да убедя мъжката половина. :)

Re: "Голямото завръщане" на dani1712

МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2014 9:34 am
от Tony
О, Прага! Това е най-приказният град, според мен, след Рим. Ужасно я харесвам. Мъж ми беше минавал само транзит на летището и не беше ходил и заради него миналото лято минахме от там, след това ходихме и за Коледа и вероятно тази Коледа също ще отидем. :) Харесвам я повече от Виена и Будапеща и изобщо от повечето европейски градове...много ми е на сърце. Дано убедиш мъжката част у вас да отидете - няма да съжалявате. :yess:
Аз имам много хубав подход - казвам, че е добре да отидем някъде, мъж ми казва - резервирай нещо и аз уреждам нещата...та ми е лесно ;)

Дани, извинявай, че в твоя дневник, но така се случи. :laugh:

Re: "Голямото завръщане" на dani1712

МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2014 11:55 am
от Italiano
Дани, свинския бут според мен трябва да си го броиш по 28 гр. за блок.
То си е сравнително чисто месце.
Плешката също я броя по 28 гр. за блок, макар да е по-мазна.
Виж, свинският врат вече си е 42 гр., но него като цяло трябва да го избягваш, че е доста мазен.
А пък пилешкото, дето сурово го смяташ на 28 грама, ако не е домашно, направо ти бяга с едно 30% от блока.

Re: "Голямото завръщане" на dani1712

МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2014 3:30 pm
от dani1712
От bb-team съм сметнала за пилешко филе без кожа 1 ПБ = 30 гр или приемам 28 ;) .Разбира се, че 5- 10 гр няма да седна да ги махам, ако ги отрежа в повече. Отдавна съм разбрала, че това няма никакво значение. Купувам само охладено, че поне да не давам пари за водата в него . А когато имам възможност си вземам домашни бройлери и зайци, но сега ги чакам още малко да пораснат :) . И от тях само филетата смятам по 28 гр, а всяко друго месо по 42 гр. А свинския бут пак оттам излиза по 41 гр за 1 ПБ. Може да няма видими мазнини, но все пак си е по-мазно месо. Така и за телешкото по 28 гр смятам само шола, но него го купувам изключително рядко. А всичко друго телешко по 42 гр.

Re: "Голямото завръщане" на dani1712

МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2014 3:46 pm
от Italiano
Имаш малко странни разбирания за смятането на месото, но в крайна сметка това си е твоя работа.