Това пък е с патладжана.
Сърмички с патладжан и телешка кайма
Телешка кайма 378 гр. 9 БП
Патладжани 480 гр. 4БВ
Овесени ядки сурови 42 гр. 3БВ
Доматен сок 2 чаени чаши 2БВ
Оризово олио 13.5 гр. 9 БМ
Подправки: сол, чубрица, чесън, червен пипер и гьозум
Патладжаните се режат на тънко и се опичат на грил за да станат меки и удобни за навиване.
Каймата се омесва с овесените ядки, подправките и мазнината.
Навиват се рулцата или сърмичките както ви е по удобно. Подреждат се в тавичката, заливат се с доматения сок и се запичат до готовност.
В момента в къщи тече полемика кои са по-вкусни. Тези с тиквичките или тези с патладжана. Аз съм и за двете. С чаша червено вино просто е страхотно.