Зоновото местенце на Italiano

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Чет Фев 26, 2015 10:26 am

А колко върви един килограм овесено брашно?
За тези, които го купуват, щото знам, че Маня си го мели.
Питам, защото в Благоевград по тези "зелени" магазини ми се струва доста скъпо.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Зоната
 

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Мечта_8 » Чет Фев 26, 2015 10:42 am

Към 5-6 лева. На Березка имаше по половин килограм, май беше около 2-3 лева.
Мечта_8 = първа цифра 8 на кантара :-)
Аватар
Мечта_8
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 60
Регистриран на: Чет Мар 06, 2014 9:06 pm

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Маня » Чет Фев 26, 2015 10:47 am

Между 4 и 6 лева - зависи от магазина.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Пет Фев 27, 2015 1:23 pm

А аз по 7-8 лв. килограма съм го намирал.
Разпределен по 0.200 и 0.500 кг.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот tanita68 » Пон Мар 02, 2015 3:44 pm

Да се намеся и аз в темата за овесения хляб! Може да се прави хляб от овес и ечемик, но към брашното се добавя ксантан. Аз се рових малко из интернет на тази тема, че тук видях в магазините да се продава ксантан и ми беше интересно да разбера за какво се използва. Та доколкото ми стана ясно се използва за подобряване на спойката при безглутеновите или с ниско съдържание на глутен брашна. За съжаление колкото и да търся по магазините тук овесено брашно не намирам, намерих си само ечемичено и го използвам в рецептите където има брашно. Има нещо подобно на овесено брашно, но предполагам, че всъщност са фибри, защото при изчисление по етикет ми излиза 56гр за 1БВ.
Иначе тук във Финландия се предлагат овесени сухари и питки, но предполагам, че питките съдържат и пшенично брашно - много са приятни, има и цели овесени зърна в тях(не съм се заглеждала в съставките от етикета, гледах само данните за протеини, въглехидрати и мазнини :) ).
Иначе намерих брашно от три вида зърно(пълнозърнесто) - пшеница, ръж и овес. От него правя хляб за мъжете в къщи. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 701
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 11:16 am
Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Пон Мар 09, 2015 1:49 pm

Взех отпуск 3-те дни след празниците и заедно с тях се върза една дъъълга почивка.
И ... бяхме на Сандански при тъста и тъщата.
И ... сега си взимам вързопчето и се запътвам към Източното крило.
:prison1:
Обаче защо ми прави впечатление, че ще съм сам там ... :hm:
Или сте станали много примерни, или не сте честни. А едно време за 4-ка белот се събирахме, че и по две даже.
:laugh4:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Suzi » Сря Мар 11, 2015 3:36 pm

Аз съм постоянно там :laugh4:, защото много разбирам белота, не заради нещо друго ;) :laugh4:
Когато си в дупка, спри да копаеш!

Изображение
Аватар
Suzi
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 179
Регистриран на: Вто Дек 31, 2013 1:32 am
България/Германия
Жена

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Сря Мар 11, 2015 5:12 pm

Добре, за сантасе се събрахме.
:mrgreen:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Tatyana » Сря Мар 11, 2015 11:48 pm

Ити, как можа да си помислиш, че ще те оставим сам там? Приятел в нужда се познава ;). Аз съм си абонирана за това заведение :prison1: , но си влизам доброволно, тихо и кротко и не ви казвам :laugh3:
Картите не ги разбирам, но няма да се разсърдя, ако има с кой да чукнем един турнир по табла :laugh:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 485
Регистриран на: Пон Фев 10, 2014 5:39 pm
София

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Пет Мар 13, 2015 5:28 pm

Трима, табла ... трудно.
Но 3-5-8 или руска трупа ще си цъкаме без проблеми.
:hug:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Дарина » Вто Мар 17, 2015 7:17 am

Italiano, извинявай че се набърквам така в дневника ти но искам да питам нещо!
Смятам си по етикит грамажа на кашкавал на Маджаров
100 гр съдържат,
протеини 20 гр
мазнини 28 гр
въглех.1 гр

от сметкити ми излиза че 35 гр кашкавал е 1 блок протиен!но ако трябва да бъда точна най малкото число в сметките ми е мазнините-5 грама..... и ако гледам най-малкото число излиза че подуктът е мазниуна и трябва да изям само 5 грама.....Защо всъщност въпреки че най малкцото число и мазнината аз взимам грамажът на протеинит като фактор за блок?
дано съм се изразила правилно....
п.с. не съм се отказала от Зоната...:-)
Аватар
Дарина
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 53
Регистриран на: Нед Яну 18, 2015 7:51 am
София

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот gogo » Вто Мар 17, 2015 4:48 pm

Дарина написа:Italiano, извинявай че се набърквам така в дневника ти но искам да питам нещо!
Смятам си по етикит грамажа на кашкавал на Маджаров
100 гр съдържат,
протеини 20 гр
мазнини 28 гр
въглех.1 гр

от сметкити ми излиза че 35 гр кашкавал е 1 блок протиен!но ако трябва да бъда точна най малкото число в сметките ми е мазнините-5 грама..... и ако гледам най-малкото число излиза че подуктът е мазниуна и трябва да изям само 5 грама.....Защо всъщност въпреки че най малкцото число и мазнината аз взимам грамажът на протеинит като фактор за блок?
дано съм се изразила правилно....
п.с. не съм се отказала от Зоната...:-)

Дарина, този кашкавал си е чист мазнинен блок за 5 гр и то не от зелените. Не можеш да го ползваш като протеин.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1555
Регистриран на: Пон Фев 25, 2013 1:17 pm
София
Мъж

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот ginette » Вто Мар 24, 2015 4:47 pm

Ити ,беше писал ,че използваш свинсо контра филе.Искам да изпека 3Б=84 гр.В сурово състояние ли го режиш ,според мен ще се получат малки парченца ,за да го оформя .То за пилето е лесно ,след печене ,нещо запецнах. :doNotKnow: Какво ще ме посъветваш ;)
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 259
Регистриран на: Нед Юни 16, 2013 1:34 pm

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Маня » Вто Мар 24, 2015 4:50 pm

Само пилето го мерим сготвено. Месата са си в сурово състояние.
И слава Богу, че са такива малки порциите :laugh1:
За да ти изглежда повече, можеш да го нарежеш на по-тънки филийки, леко да ги начукаш, за да станат още по-големи, да го мариноваш по свой вкус с подправки и така да го пекнеш леко на тиган с няколкократно обръщане, за да му останат соковете вътре. И после мошеш да допечеш във фурна. Но като е по-тъничко и тиганът ще му е достатъчен с топлинна обработка 10-15 минути.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот ginette » Вто Мар 24, 2015 5:21 pm

Маня ,за месата зная че се теглят в сурово състояние .Но тъй като месото ми е цяло парче се чудих,чудих как да го докарам до 85 гр .но сега срязах едно тънко парче около 54гр излезе и още едно на полвина срязах и се получи .А с обработката проблем нямам.Благодаря ти ,че се появи ,както винаги. :)
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 259
Регистриран на: Нед Юни 16, 2013 1:34 pm

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Вто Мар 24, 2015 5:44 pm

Джини, аз правя следното:
Режа си месото от контрфилето на стандартни пържолки и после го меря и ям.
Или го пека цялото парче и после си режа, меря и ям.
И ще ти кажа защо първо готвя, а после ям - от опит.
Нали наскоро се похвалих, че си купих чугунена тенджера - вече няколко пъти пека месо в нея (цялото пиле става разкошно).
Най-много съм пекъл свинско контрафиле. В рамките на 2-3 дни времево разстояние пекох свински пържоли, купени от Билла, и пържоли, купени от месарски магазин.
Първото беше плувнало във вода (та се изложих пред гостите) и беше станало като варено.
Второто си беше ОК и дори с лека коричка.
Изводът е, че стандартно ВСЯКО месо в България е пълно с вода. Не само пилешкото. И затова меря след обработка.
Самите пържоли при рязането не ги меря, а след това си добавям колкото е нужно към 1 от тях (защото рядко имам случай някоя пържола в сготвено състояние да ми надвишава 3 блока). Обикновено ми излиза около 70-80 грама пържолата.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

ПредишнаСледваща


Назад към Дневници в Зоната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта