Трябва да се похваля, защото направо е чудо- свалила съм 7 см от обиколката на талията, не мога направо да повярвам, та проверявах 2 пъти. Може би на първото мерене съм била подута и подпухнала, но е факт- сега сантиметъра отчита голям минус!!!
Това беше причината да се наградя и с една тортичка, идеята взех от Йоланта Делибозова, малко я попромених да я натъкмя към зоната и ето какво се получи:
ЛЕКА ЗОНОВА ТОРТА
ЗА БЛАТА
2 БП- 4 белтъка
2 БМ 15 гр кокосови стърготини-по етикет
9 бр стевия драже всяко равно на 1 чл захар
1 сл лимонов сок в която се разтваря стевията
ванилия
Белтъците се разбиват на твърд сняг , като по малко се добавя лимоновия сок със стевия. Накрая с шпатула и леко разбъркване се добавят кокосовите стърготини и ванилия. Върху хартия за печене се печат 2 блата на 150 гр до порозовяване( аз ги очертах върху хартията и така разпределих сместа , без форма)
ЗА КРЕМА
250 гр безсолноq нискомаслено меко сирене (ползвах немски quark), по етикет-
3 БП, 1 БВ, 3 1/2БМ
1,5 БП 20 гр желатин разтворен в 350 гр вода
5 БВ 250 гр замразени горски плодове + 150 гр за украса отгоре
9 бр стевия, разтворена във водата
Общо за крема – 4 1/2 БП, 5 БВ и 3 1/2 БМ
Загрява се водата с желатина и стевията, 250 гр от нея се добавя в изварата и се хомогенизира, отделя се четвърт от сместа за украса, а в останалата се добавят 250 гр от плодовете. С тая смес се покрива единия блат, поставя се втория и се намазва отвсякъде с останалата бяла смес. Отделените 100 гр гореща вода с желатин и 150 г плодове се смесват и се разпределят върху горния блат.
Общо за тортата 6 1/2 БП, 6 БВ и 5 1/2 БМ
Може да се направят и малки целувки за украса, с още 1-2 белтъка и стевия.
Направих я с диаметър 20 см , направо си е сериозно парче, дори и четвърт от нея,
А е само 1 1/2 зонов блок!!! -чудесна междинна закуска
Може да понесе още малко подобрения , но и така е супер, за хора на които очите им остават във витрините с торти.Ако се справя ще кача снимки по-късно.