Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот GODzillata » Пет Апр 24, 2015 7:58 pm

Чакам една френдка да ми го донесе от UK.

Метни някоя снимка как изглежда шунката.
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Зоната
 

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот Italiano » Пон Апр 27, 2015 12:14 pm

М'че не съм ги снимал ...
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот Tatyana » Сря Апр 29, 2015 12:50 am

sidtus написа:Здравейте, зонуващи!

Искам да споделя едно наблюдение по отношение на приготвянето на гхи от масло Верея. Преди ставаше като крем и не променяше консистенцията си. Последните два пъти ден след като съм го приготвила една малка част от него се разтапя и стои като олио вътре в буркана? :(

Дали мслото е качествено? Убедена съм, че преди не се е "втечнявало" :th:

Поздрави :hug:


Понякога маслото се втечнява, ако не е постояло още 10-ина минути повече и му е трябвало още малко време на котлона :cooking1:. Не знам в коя част на София си, но аз открих много хубаво мандраджийско масло (и други качествени млечни продукти) в едно фирмено магазинче на пазара Димитър Петков. Не лошо суроватъчно насипно масло съм взимала и от Халите - трябва само да се сетя на коя мандра беше и ще пиша пак. Не дава много фира и стои после като захаросан мед. Още по-доволна бях от това на пазара "Д. Петков" - фирмено малко магазинче от ляво на спирката на трамвая, ако идваш от Пиротска към бул. Константин Величков.
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 485
Регистриран на: Пон Фев 10, 2014 5:39 pm
София

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот GODzillata » Сря Апр 29, 2015 7:31 am

Italiano написа:М'че не съм ги снимал ...


Ам'че снимай де. :mrgreen:
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот Italiano » Сря Апр 29, 2015 11:51 am

Не съм аз по тия работи със снимките.
А и всяка шунка изглежда различно, така че ще чакам твоите снимки и ще ти кажа дали се доближава до моите.
:mrgreen:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот GODzillata » Съб Май 02, 2015 10:21 am

Ето я и моята джаджа:

Изображение

...тия дни ще я пробвам и ще споделя резултатите. :)
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот GODzillata » Съб Май 02, 2015 11:32 am

Йо, вие мръвката слагате ли я в найлонов плик първо или направо в шунковара? :hm:
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот Italiano » Пон Май 04, 2015 12:29 pm

Направо в шунковара слагам.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот jivas » Съб Май 09, 2015 11:33 pm

В Бг някъде продават ли машинки за шунка?
Аватар
jivas
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 108
Регистриран на: Съб Яну 10, 2015 1:06 am
Бургас
Мъж

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот sidtus » Нед Май 10, 2015 1:11 pm

Вчера направих гхи от масло на Добрев. Стана много по-различно от Вереята - цвят, аромат и консистенция :hug:

Ще се търси мандраджийско масло вече :lol:

Благодаря за съветите и споделените мнения :bouquet:
Аватар
sidtus
 
Мнения: 25
Регистриран на: Пет Апр 18, 2014 2:14 pm
София

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот Italiano » Пон Май 11, 2015 11:11 am

jivas написа:В Бг някъде продават ли машинки за шунка?

Не, освен ако някъде по продавалник не пусне някой.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот jivas » Пон Май 11, 2015 8:34 pm

Ясно. Ще ползвам жокер от приятел, като се връща в Бг.

п.с. Сега виждам линка в ебей. То доставката 2 паунда само. Взема да си поръчам :hm:
Аватар
jivas
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 108
Регистриран на: Съб Яну 10, 2015 1:06 am
Бургас
Мъж

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот tanita68 » Пон Май 11, 2015 10:14 pm

Аз вчера пекох едно пуешко филе във фурната в плик на 100 градуса и си стана идеална шунка без шунковари. :) Овкусих го с малко подправки и нарязах малко джинджифил в плика. Стана стахотно!
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 701
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 11:16 am
Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот Маня » Пон Май 11, 2015 10:28 pm

Ако го мариноваш в подправките поне за една нощ в хладивника ще стане още по-супер. Може леко да го шпиковаш (може и със спринцовка, ако я пасираш и направиш като сосче) с маринатата, за да поеме и ароматите по-надълбоко.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот tanita68 » Пон Май 11, 2015 11:54 pm

Нямаше нужда от марината. Месото си беше предварително осолено и нямаше нужда от осоляване, а подправките достатъчно го бяха овкусили. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 701
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 11:16 am
Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Re: Как да си приготвим домашно ГХИ, мляко, колбаси и т.н.

Мнениеот Italiano » Вто Май 12, 2015 12:28 pm

Годзи, майстОриш ли шунка вече?
Снощната ми пилешка стана един път.
Може би най-добрата дотук.
Реших да експериментирам с риган. Много ми допадна полученото.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

ПредишнаСледваща


Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта