Страница 7 от 18

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Сря Май 24, 2017 3:48 pm
от julypv2


Благодаря, Маня, но за съжаление не го отварям. Може ли на мейл: julypv@abv.bg

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Сря Май 24, 2017 3:54 pm
от Маня
julypv2 написа:
Маня написа:За заместителите на млякото и мястото им в Зоната може да прочетете тук[/quo

Благодаря, Маня, но за съжаление не го отварям. Може ли на мейл: julypv@abv.bg


Изратено, приятно четене! :)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 9:51 pm
от julypv2
Здравейте, имам следното питане: не мога да консумирам какао и от една година го замених с рожково брашно. Можете ли да ми кажете какви са неговите блокове? Благодаря.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Пет Май 26, 2017 7:45 am
от Маня
15 г за 1 БВ

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Пет Май 26, 2017 7:48 am
от julypv2
Благодаря ти, Маня!

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2017 5:53 am
от dimitar_ivanov2006
Имам въпроси относно виното ! Първо в таблицата с блокове е исползван грамажа за 1 блок 120 мл. а много пъти във форома ползвате е 115 мл. кое е вярно има ли други разминавания в грамажите ? Второ и много важно всичкото червено вино ли е под един знаменател примерно аз имам и предпочитам домашно но според годината пройзводителите понякога поставят захър във виното тъй - като захарността на гроздето е малка , а някой са тарикати и го правят , за да долеят и вода и тъка да вдигнат количеството (моето обаче е от проверени хора) ! Ако пък си купим купешко има силно вино като Асеновградския Мавруд от което 480 гр. са тамън да направиш главата :wow: а има и слаби който няма да хванат дикиш :stupid: има ли разлики за Зоната относно това какво червено вино пия ? Следващият ми въпрос е относно бялото само сухото вино ли е подходящо за този хранителен режим ? Последният ми за сега въпрос е има ли проблем когато консумирам 4 блока всички въглехидрати да са получени от вино или трябва да добавя и друго ?

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2017 6:52 am
от shtur4e
В таблицата на хранителните блокове са дадени усреднени стойности за грамажа на виното за 1 блок въглехидрат. Няма как да се изсчислят количествата за всички марки вина. В таблицата, под колонката с протеините, има формули за изчисляване на блоковете по етикет, така че според посоченото от производителя на етикета върху бутилката от конкретното вино, можеш да си сметнеш точно колко грама от него ти дават 1БП, 1 БВ и 1БМ. Виното е в червената зона, а Бари препоръчва "червените храни" да са не повече от 1/4 от цялато меню. Т.е. ако имаш 4 блокова вечеря, 1 блок въглехидрати може да ти са 120 гр. вино. Останалите 3 блока въглехидрати е препоръчително да са от зелената или оранжева част на таблицата. Ако все пак се каниш да изпиеш 4 чаши вино от 120 гр., приготви си качествен протеин също 4 блока и 4 блока мазнини. На хранене не трябва да се приемат повече от 5 блока. Така трябва да е по правилата на Зоната, не че практиката не познава отклонения... но все пак, всичко трябва да е в нормални граници. :bigsm40:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2017 7:15 am
от Маня
"Едва ли някога сте си мислили за алкохола, като хранителна добавка, но той действително върши доста добра работа за намаляване на тихото възпаление, ако се приема с мярка. В частност, нивата на С-реактивния протеин намаляват при лица, които пият умерено количесво алкохол. Един от механизмите на умерената консумация на алкохол изглежда е, че той стимулира превръщането на омега-6 мастните киселини в градивния блок (дихомо-гама-линоленова киселина или DGLA), необходим за производството на мощни противовъзпалителни айкозаноиди. Това помага да се обясни, защо една или две чаши вино на ден или равностойността им от други видове алкохол изглежда е кардио предпазно. Ако обаче се консумира алкохол в големи количества, очевидно настъпва ускорено превръщане на DGLA в АА и всички ползи от умерената консумация на алкохол бързо се ликвидират.
Моите препоръки за алкохола: Ако сте мъж приемайте две питиета на ден (чаша вино, бутилка бира или смесена напитка).Ако сте жена – едно питие. Ако ще пиете алкохол, винаги взимайте и протеинова хапка заедно с него, за да избегнете свръхпроизводството на инсулин. Това може да е унция (28 г) сирене за всяка чаша вино, или четири скариди (или пилешки крилца) за всяка бутилка бира (330 мл)." - Бари Сиърс, "Противовъзпалителната Зона"

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2017 12:17 am
от dimitar_ivanov2006
Благодаря ви за отговорите !

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Нед Юни 04, 2017 11:55 pm
от dimitar_ivanov2006
Имам въпрос относно грамажите ! Преди 3 дни искарах парче обезмаслено сирене от саламурата в която стой претеглих го беше 84 гр. тоест 2 блока но реших че ще ям друго ! Днес отново упрях до него и реших да го претегля явно самаурата от него беше исчезнапа и то вече беше 70 гр. Въпросът ми е как да измеря правилно блоковете на този тип храна ? Имам и друг свързан с част от плодовете и зеленчуците кога да меря грамажите им преди или след да ги почистя (да отстранязелената част на домата или дръжците на краставиците корите на плодовете и тнт)?

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Пон Юни 05, 2017 8:29 pm
от shtur4e
Да, за съжаление при сиренето има такъв риск, затова е за предпочитане изварата - нискомаслена или обезмаслена. Грамажите на всички плодове и зеленчуци изчисляваме само на частта, която консумираме от тях, т.е. без обвивки, дръжки и прочие. Между другото семките на ябълките са много полезни, така че не ги махай. :yess:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Вто Юни 06, 2017 4:54 am
от dimitar_ivanov2006
Чесно казано обичам сирене отне ми поне месец да намеря къде продават обезмаслено или поне така пишеше на етикета , продавачката каза , че в съшност е с много ниска масленост , било невъзможно да е 100% обезмаслено! Докато изварата просто я ям но не с огромно желание така , че смятам да започна да го махам от саламурата поне едно хранене по рано така мога да си направя малко по реална равносметка за количеството изядено сирене ! Ако някой ми каже по правилен начин бих му бил благодарен ! Shturche благодаря ви за отговорът ви отново сте ми много полезна !

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Вто Юни 06, 2017 5:08 am
от dimitar_ivanov2006
Тъй като ежедневието ми е натоварено и нямам възможност да нося не готова храна кантар и тнт по принцип си нося храна от вкъщи в кутии но забелязвам , че някой от нещата който нося се увреждат и започват да имат дъх мисля , че се дължи на жегите ! За това се замислих за алтарнативни вариянти , купих си хладилна чанта и се замислих да вакумирам храна (даже открих интересен метод без машина http://kulinar.bg/%D0%95%D1%82%D0%BE-%D ... 84320.html ) ! Но преди да започна реших да се разровя в нета и да видя дали би имало вреди за тялото ми , открих 2 статии ената е тази http://www.puls.bg/health/motion/news_423.html , другата е почти същата като текст в Петел! На кратко в тях пише , че в следствие на вакуумиранетов в храната се активизира 100 пъти повече от обикновенното някаква смъртоносна бактерия !Това ме узадачи и почти промени плановете ми за идното лято , но все пак реших да се допитам до вас ! Какво мислите по въпросът ?

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Вто Юни 06, 2017 6:41 am
от shtur4e
Ако не ти създава неудобство да си носиш до работа и обратно хладилната чанта, заложи на нея. А и мисля, че някъде по колелото все може да се закрепи :kolelo: Лично аз гледам да избягвам всякакви синтетични опаковки, което не винаги е възможно, но все пак. В нета можеш да се информираш кои стават и кои не. ;)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Пет Авг 18, 2017 8:13 am
от Маня
Цялата информация се съдържа тук http://www.vzonata.com/

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 6

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 20, 2017 6:45 pm
от Анита
Здравейте,от утре почвам хранене по Зоната.Моля ви помагайте как да изчислявам по етикет.И обяснете ми как да изчислявам дадени продукти сама? Има ли някаква формула.