Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Tatyana написа:
Сирене от извара - първи вариант - 8 БП
295 г извара (49,16 по етикет) - 6 БП
220 г прясно мляко - 1 БП + 1 БВ
1 пак. желатин - 1 БП
сол, малко лимонов сок, риган
Приготвяне: Изварата и прясното мляко се пасират. Добавя се предварително разтворения на водна баня желатин, солта и подправките. Въглехидратите от млякото в случая не ги броя, както и лимоновия сок, който е само за вкус. Слага се в хладилника, докато стегне желатина. От силиконови форми се вади без проблем.Скрит текст:
Сирене от извара - втори вариант - 12 БП + 4 БВ + 4 БМ
345 г извара (по етикет) - 7 БП
440 г кисело мляко - 2 БП + 2 БВ
220 мл прясно мляко - 1 БП + 1 БВ
сока от 1 лимон - 1 БВ
2 желатина - 2 БП
12 маслини - 4 БМ
сол, босилек, риганСкрит текст:Скрит текст:
Всеки може да си сложи каквито подправки предпочита. Във втория вариант аз наблегнах на босилека и маслините. Предполагам и с чесън на прах ще се получи интересен вкус. А блоковете търпят всякакви вариации, само желатина да е достатъчно за продуктите - 1 пакетче на 400-450 г продукти. Да ви е сладко
mahona написа:Точно навреме пусна тези рецепти Танче!За почивните дни страхотно мезе за винцето и бирата ще стане!
eefimova написа:Чувствам се прекрасно и се радвам, че съм част от Зоната.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта