Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
tonita написа:Привет! Имам едно въпросче. Със сигурност някой вече е питал, но ми е малко неудобно през телефона да ровя всички теми. Та... трябва да приемам по 10 блока на ден, но ми идва доста. Едва ли не се тъпча. Не страдам от липса на апетит, но се пренасищам така да се каже. Какво се случва, ако приемам по-малко от определените-блокове?
арлина написа:Не знам аз доколко мога да ти бъда полезна, все пак и други да кажат, но в никакъв случай не падай под 9, ако можеш опитвай се да хапваш всичките 10. Ако не се лъжа в първата книга на Барито се обясняваше, че консумацията на по-малко блокове, може да доведе до протеинов недостиг.
mahona написа:Печена или варена тиква е голяма вкусотийка .140 гр е 1 БВ...Теглиш 1400 гр сурова тиква( 10 БВ)...печеш или вариш и после полученото делиш на 10 и си хапваш колкото ти е нужно.Аз така си правя печена във фурната нарязана на парчета в малко вода и течна стевия.
Manya написа:Овес, ечемик, нахут, ябълки, грозде, сливи, карфиол, броколи, брюкселско зеле, зеле, целина, моркови, кестени, печени чушки, гъби, праз... всичко това го има цяла зима, че и цялогодишно. Ябълки, киви, портокали, мандарини, грейпфрут. Разнообразието от въглехидрати в зелената зона предлага доста възможности извън бобовите. Повечето зеленчуци се предлагат и в замразен вид. Не виждам от какво се притесняваш какво ще ядеш. А иначе бобовите са оренжеви (като изключим зеления фасул).
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта