tolita написа:По принцип тренирам 5 пъти в седмицата,но както казах имам около 23кг.за сваляне до сега съм пробвала каквили не диети и режими на хранене имаше резултат,но в момента съм в така нареченото плато или застой и съвсем случайно попаднах на една статия и така в сайта на Зоната много четох на жени който по изчисление е трябвало да са на 10,12 блока ,но са били на по-малко,затова и аз реших,че може вместо на 12 да бъда на 9 блока вече много се обърках и незнам какво да правя днес закуската ми беше следната: 4бр.сварени белтъци,6бадема и 240гр.домати с филийка черен хляб.за сега нечувствам глад,
Не случайно цитирах по-нагоре д-р Сиърс. Няма идеално тегло, има идеален процент телесни мазнини. В Зоната се гледа каква е мускулната маса и масата на мазнините спрямо общото тегло. Ако Вие тежите 75 кг и от тях 16,5 кг са мазнини, тогава всичко е ОК. Но ако от тези 75 кг, 40 кг са мазнини, тогава Ви чака много работа. Не зная как изчислихте, че трябва да свалите 23 кг, може би ръста в см минус 110 или 100? Тук не се прилага този метод на изчисление. В сайта на Бари има калкулатор на телесните мазнини, който Ви показва количеството телесни мазнини към момента, спрямо сегашното Ви състояние. А калкулатора на блоковете Ви показва какво количество храна трябва да приемате, за да достигнете идеалното количество на мазнини във Вашето тяло. Ако приемате по-малко количество блокове, рискувате да не доставяте необходимото количество протеин за Вашите мускули и скоро ще започнете да губите мускулна маса, което ще Ви лиши от сила и издръжливост каквито искате да имате. Приемайте 1-2 блока повече, ако имате нужда.А може и да са 3, всичко е въпрос на индивидуалност. Аз също тренирам 5 пъти седмично, а в някои от дните - двуразово. По калкулатор съм на 11 блока. Но понякога стигам до 15. Не съм качила нито килограм. Напротив продължавам да свалям кг. Маня Ви го каза - в Зоната не се отслабва с глад, а с ядене. Написах Ви всичко това, защото виждам, че още не Ви се вярва да е така. От личен опит аз ЗНАЯ, че е така. Повярвайте и Вие, седнете и спокойно си планувайте продуктите и разпределението на блоковете. В началото всички пишем и смятаме. Успех!