Леле каква вкуснотия си забърках за закуска, чак нямам търпение да дойде утрото
150 г извара по етикет 3 БП
140 г ягоди 1 БВ
28 г накиснат овес 2 БВ
9 г смлян небелен сусам по етикет 3 БМ
листа мента
3 капки стевия
канела и джинджифил на прах
Пасирах и сложих в хладилника да ме чака за закуска. Е, облизах малко от пасатора. Стана страхотия
А два обеда се "бъхтам" на пошираното пилешко роло (3 БП) със задушени гъбки с лук (общо 2 БВ) и гхи - 3 БМ, магданоз, чер пипер, лют червен пипер, кимион, 2-3 скалидки чесън и за попълване на БВ - плодец - ябълка или киви.
Нещото, което ми липсва е по-голямото количество плодове в менюто. Но се старая да има от всичко. След приключването на пилето (ураааа, утре на обед), пак ще прегледам рибените запаси - май се навърташе някаква пушена пъстърва. От нея с авокадо става страхотен дип, но трябва да пресметна рецептата добре. Сещам се, че мога вместо на филийка или брускета да го мазна върху стръкчета селъри (че и изварата, колкото и да е вкусна омръзва - хубаво е да се замени с нещо друго за разядка).
Тонусът ми е прекрасен. Сутрин ставам бодра, преди звъна на телефона. Е, сутрин се възползвам от услугите на "моя шофьор", защото все още студения въздух ми създава проблеми с дишането. Но вечер задължително се прибирам пеша и не ми тежи ходенето, дори с торбите. В събота и неделя просто направих по две-три дълги обиколки на магазините от веригите, които са около нас. Но зеленчуците и плодовете си купувам от великолепната Зарзаватчийница, която откриха преди 3-4 месеца. Можеш да намериш от пиле мляко... И на прилични цени. Да са живи и здрави Деси и Милен, че се погрижиха да има такова приятно място запазаруване в махлата.
Работата ми спори, отхвърлих доста поизостанали задачки. Дори не ми се налага да водя "записки". Абе, чувствам се отлично
Кантара и сантиметъра са прибрани, защото при мен резултатите няма да са толкова бързи, а и не затова съм в Зоната.... Промените усещам по дрешките, по усмивката в очите, по тена на лицето (въпреки гадните цигари), по желанието да се движа, да си измислям комбинации за папане, които да приготвям бързо, лесно и да са вкусни... Смятам, чета, смятам... раждат се идеийки, но докато не го приготвя няма публикуване... Пък и да си призная, предпочитам простичко приготвена храна, а Зоната дава тази възможност... Щом не се броят подправките... Само си мисля, че чувалът с картофи в килера ще стане направо за сеене
, ама си нямам нива наблизо... Дори не съм се сетила да погледна дали вече нямат бради вкусните картофчета..., а може и да са цъфнали в тия летни жеги дето ни налегнаха през февруари , направо си е за плаж