Дневникът на Ели

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: ДНЕВНИКА НА ЕЛИ

Мнениеот ели » Нед Яну 05, 2014 8:04 am

Току-що свърших и с тренировката :
коремни преси 2* 60
напад на един крак 2*10 за всеки крак
клекове 2*30 без тежест
лицеви опори 2*10
мъртва тяга с 10 кг тежест 2*10кг
клек с 10 кг 2*10кг
сумо клек 2*10 с 10 кг
кардио: скачане на въже но без въже 5 мин 400 подскока
подскок звезда 2 мин
скачане на едно място 2 мин разтягане 1 мин , и капнах вече немога.
Вие хапвате ли след тренировка и как го вмествате с зоновото хранене на мен втората закуска ми е в 9:30 от 2 Б да хапнали след 30 мин 1 Б и в 9:30 другия Б как мислите понеже след тренировка си хапвах по 1/2 банан сега тука незнам кажете ми
ВСИЧКО В ЖИВОТА СЕ ПОСТИГА С ЖЕЛАНИЕ И ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Зоната

Мнениеот ели » Нед Яну 05, 2014 10:05 am

Да ви напиша и менюто си за днес от 10Б:
Зв 6:30 220 гр к мляко 0,1:+ 1 ч л чиа
междина сутрешна в 9:30 100 гр ябълка ,3 бадема 30 гр сирене
обяд в 12:30 84 гр пил филе на тиган с лим сок и червен пипер ,сол +240 гр домат 70 гр печен пипер+50 гр ябълка + 1 ф хляб вита 1 кафена л зехтин ,3 бадема 1 барче шоколад
следобедна в 15:30 100 гр ябълка 56 гр извара обесмаслена + 3 бадема
Вечеря в 19:00 от снощната мусака ще напиша как я направих за 6 БПВМ
късна вечерна в 22:00 220гр к мляко + 1чаена чиа
Мусаката направих за 6Б ПВМ но разделих за две хранения
140 гр печен пипер,240гр патладжан 65 гр лук 126 гр пил кайма 220 гр кис мляко 1 яйце 30 гр сирене 6 кафени лъж зехтин 1/2 ч чаша доматен сос задуших зеленчука в зехтина прибавих после каймата подправки връзка магданоз чесън червен и черен пипер сол после изсипах в тавичка и залях с мляко яйце и сирене запекох и разделих на две .
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот gogo » Нед Яну 05, 2014 11:12 am

ели написа:... пия и хранителна добавка Коензим Q с витамини почнах от вчера и рибено масло ама мойто е май най обикновено щото гледам вашите са други мойто е такова http://apteka.framar.bg/17000523/%D1%80 ... 1%80%D0%BC и пия 3*3 перлички.

Ели,

Това рибено масло за нищо не става. Сиърс съветва да се приема по около 3 гр. омега 3 от молекулярно пречистено високо концентрирано рибено масло. За да достигнеш тези дози с твоето масло трябва да пиеш всеки ден почти по 90 перлички :wow: , което си е чисто безумие от практичен и финансов план. Да не говорим, че не е молекулярно пречистено, което значи, че не знаеш наред с минималните дози омега 3 какви гадости от световния океан ще приемаш.

Прегледай материалите тук http://www.vzonata.com/ribeno-maslo/, виж също и моя дневник. Има и цяла тема във форума.

Аз пия това рибено масло - Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels

Относно притесненията ти относно времената на храненията ти единственото изискване е между 2 хранения е да няма повече от 5 часа. Ако искаш - яж през час като си разпределиш полагаемите ти се блокове по подходящ начин.

Късната закуска от кисело мляко и чиа или 3 бадема е супер. :done:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот ели » Нед Яну 05, 2014 11:20 am

gogo написа:
ели написа:... пия и хранителна добавка Коензим Q с витамини почнах от вчера и рибено масло ама мойто е май най обикновено щото гледам вашите са други мойто е такова http://apteka.framar.bg/17000523/%D1%80 ... 1%80%D0%BC и пия 3*3 перлички.

Ели,

Това рибено масло за нищо не става. Сиърс съветва да се приема по около 3 гр. омега 3 от молекулярно пречистено високо концентрирано рибено масло. За да достигнеш тези дози с твоето масло трябва да пиеш всеки ден почти по 90 перлички :wow: , което си е чисто безумие от практичен и финансов план. Да не говорим, че не е молекулярно пречистено, което значи, че не знаеш наред с минималните дози омега 3 какви гадости от световния океан ще приемаш.

Прегледай материалите тук http://www.vzonata.com/ribeno-maslo/, виж също и моя дневник. Има и цяла тема във форума.

Аз пия това рибено масло - Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels

Относно притесненията ти относно времената на храненията ти единственото изискване е между 2 хранения е да няма повече от 5 часа. Ако искаш - яж през час като си разпределиш полагаемите ти се блокове по подходящ начин.

Гого а относно храненето ми за целия ден
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот ели » Нед Яну 05, 2014 11:22 am

ели написа:
gogo написа:

Ели,

Гого а относно храненето ми за целия ден

И как става поръчването на твоето рибено масло гледам сайта не е български не съм на ясно с чуждите сайтове
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот HippoDel » Нед Яну 05, 2014 12:43 pm

Ели, в дневника на Гого има точно описание, как да поръчаш. Не е сложно, прочети го, ако нещо не ти е ясно питай пак. :hug:
Относно блоковете на ден, не е добре да ги намаляваш на 10 при тази физическа активност, даже и 11 са малко, но все пак е по-добре. Така няма да ти стига протеина, който ти поддържа мускулите.
"Когато ядете по-малко, и тренирате повече, тялото започва да самоизяжда собствените си мускули и органи, за да си набави необходимите калории, които не сте доставили докато гладувате."
"Ако не консумирате достатъчно протеини, тялото ще започне да разгражда мускулите, за да осигури аминокиселини за нормалното си функциониране."

Разбира се, ти не гладуваш, но ако протеините са ти недостатъчно, пак става същото, макар и в по-ниска степен.
А за зеления чай, той е много полезен, съдържа антиоксиданти и можеш да го пиеш вместо вода. Но моят съвет е, ако пиеш по-големи количества да е по-слаб. :love:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот ели » Нед Яну 05, 2014 12:48 pm

HippoDel написа:Ели, в дневника на Гого има точно описание, как да поръчаш. Не е сложно, прочети го, ако нещо не ти е ясно питай пак. :hug:
Относно блоковете на ден, не е добре да ги намаляваш на 10 при тази физическа активност, даже и 11 са малко, но все пак е по-добре. Така няма да ти стига протеина, който ти поддържа мускулите.
"Когато ядете по-малко, и тренирате повече, тялото започва да самоизяжда собствените си мускули и органи, за да си набави необходимите калории, които не сте доставили докато гладувате."
"Ако не консумирате достатъчно протеини, тялото ще започне да разгражда мускулите, за да осигури аминокиселини за нормалното си функциониране."

Разбира се, ти не гладуваш, но ако протеините са ти недостатъчно, пак става същото, макар и в по-ниска степен.
А за зеления чай, той е много полезен, съдържа антиоксиданти и можеш да го пиеш вместо вода. Но моят съвет е, ако пиеш по-големи количества да е по-слаб. :love:

Значи да си остана на 11 Б относно зеленият чай пия по 3 чаши дневно на 250мл вода 3 ч л зелен чай
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот HippoDel » Нед Яну 05, 2014 12:58 pm

ели написа:Значи да си остана на 11 Б относно зеленият чай пия по 3 чаши дневно на 250мл вода 3 ч л зелен чай

Със сигурност!
Аз не знам какви са твоите цели, но предполагам, че при тези килограми, мерки и височина, едва ли е отслабване. Имай предвид, че е напълно възможно с една добра физическа активност, като твоята и Зоната, да си намалиш телесните мазнини и да си увеличиш крехката телесма маса. Което ще рече, да станеш по тежка, но по-слаба на сантиметри, т.е. да натрупаш мускулна маса, което е много добре. Но тогава трябва пак да увеличиш броя на блоковете, които ядеш, за да имаш достатъчно протеини за поддържането на мускулите.
3 чаши чай с по 1 ч.л. на ден е ОК, аз пия по 2 или повече литра, но много слаб, така че количеството чай е пак същото. :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Italiano » Нед Яну 05, 2014 2:33 pm

Ели, старай се да пишеш отговори без цитати (когато е възможно), защото стават едни дълги и объркани постове ...
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот ели » Нед Яну 05, 2014 2:37 pm

Знам и мойта цел не е отслабване аз отслабнах с повече от 15 кг първо с протеиновата и после се храни хразделно и така сега искам да се стегна и просто да водя нормален хранителен и здравословен режим на хранене и да искам да кача мускулна маса понеже съм доста слаба на пръв поглед но малко отпусната и предполагам че може да се качат килограми но те не са много горе-долу варират м/у 2-3 кг което е добре щото сега съм 53 и не искам да отслабвам а като кача мускулна маса може да варират м/у 55-56 което видимо няма да личи за моята височина така мисля знам ли.
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот HippoDel » Нед Яну 05, 2014 3:16 pm

Определено е така. За мен лично, 53кг на 170см височина са много малко. Ама това много зависи от костната структура на човека и от мускулната му маса, а и от предпочитанията, разбира се. Но както и да го погледнем и с 55-56кг, пак ще си слаба. :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот ели » Нед Яну 05, 2014 5:07 pm

Никой от старшите зонаджики не ми прегледа менюто за днес :( :( :( .
Дали имам грешки старая се много всичко минава на кантара стриктно ;)
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот Karrita » Нед Яну 05, 2014 6:15 pm

HippoDel написа: За мен лично, 53кг на 170см височина са много малко. :hug:

Хипчо, хич не са ми малко, много са ми точно даже, аз съм 52/170см и се чувствам прекрасно лека. До 55 се понася, ама после започват да стават тесни гащите :laugh1:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Karrita » Нед Яну 05, 2014 6:24 pm

ели написа:Никой от старшите зонаджики не ми прегледа менюто за днес :( :( :( .
Дали имам грешки старая се много всичко минава на кантара стриктно ;)

Ели, менюто ти е ОК, само за мусаката май ми се загуби 1БВ, изкарах ги 5 блока. И за да е по- прегледно и да не се бъркаме пиши ги така моля те:

Закуска - 2 блока
1. 100 гр ябълка - 1БВ
2. 30 гр сирене - 1БП
3. 3 бадема - 1БМ
-------------------------
Обяд - 3 блока
---------------------
и т.н.
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Нед Яну 05, 2014 8:50 pm

Karrita написа:Ели, менюто ти е ОК, само за мусаката май ми се загуби 1БВ, изкарах ги 5 блока. И за да е по- прегледно и да не се бъркаме пиши ги така моля те:

Закуска - 2 блока
1. 100 гр ябълка - 1БВ
2. 30 гр сирене - 1БП
3. 3 бадема - 1БМ
-------------------------
Обяд - 3 блока
---------------------
и т.н.

Съгласна съм с Кари, много е трудоемко да ти се проверява менюто, написано по този начин. Пиши го, както Кари те посъветва, това ще ти помогне и сама да си видиш грешките, ако има такива. :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Нед Яну 05, 2014 9:13 pm

Ето моето мнение за мусаката ти:

140 гр печен пипер =1ВБ
240гр патладжан =2ВБ
65 гр лук =1/2ВБ
126 гр пил кайма =3ПБ
220 гр кис мляко =1ВБ+1ПБ
1 яйце =1ПБ
30 гр сирене =1ПБ
6 кафени лъж зехтин :?: Тук не ми е ясно? 1 чаена лъж.=3МБ, значи трябва да са 2ч.л.
1/2 ч чаша доматен сос =2ВБ (в таблицата е толкова, ако по етикет е друго, напиши го)

Общо: 6½ВБ, 6ПБ, не ми е ясно колко МБ(мисля, че 1/3ч.л. е по-малко от 1каф. л., но зависи от лъжичката), да приемем, че са 6МБ. (По стандарт 1ч.л.=5мл.)
Значи имаш 1/2ВБ в повече.
Последна промяна HippoDel на Нед Яну 05, 2014 11:39 pm, променена общо 1 път
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната