Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Hippo

Мнениеот HippoDel » Вто Авг 12, 2014 4:47 pm

Абе, аз ги приготвих, ама... много неприятен момент се получи. :bigsm33:
2 куфара по 23 килограма не пристигнаха. Само единият дойде. Хубавото е, че в този който пристигна беше закваската за киселото мляко и обувките. :yess:
Чакам ги до 2-3 дни да ми ги докарат, но за сега нямам информация. Много е кофти като се получи така... :bigsm34: Само заради това мразя полети с прекачване, защото винаги има риск да ти се загуби багажа, но за съжаление няма преки полети София-Копенхаген. :(
Снощи до 1 часа сме стояли на летището, чаках за да подам заявление за изгубен багаж. Цялото летище беше заринато с объркан багаж. Пълна лудница! :bigsm36:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Зоната

Мнениеот Маня » Вто Авг 12, 2014 5:02 pm

Е, аз да те зарадвам малко - в началото на другата седмица самардалата ще е в София.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот HippoDel » Вто Авг 12, 2014 5:08 pm

Manya написа:Е, аз да те зарадвам малко - в началото на другата седмица самардалата ще е в София

:bigsm18:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот gogo » Сря Авг 13, 2014 6:06 am

Хипо, най-важното е че сте се прибрали живи и здрави. Другото ще се оправи, сигурен съм. :hug:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Tonkata » Сря Авг 13, 2014 9:40 am

HippoDel написа:Абе, аз ги приготвих, ама... много неприятен момент се получи. :bigsm33:
2 куфара по 23 килограма не пристигнаха. Само единият дойде. Хубавото е, че в този който пристигна беше закваската за киселото мляко и обувките. :yess:
Чакам ги до 2-3 дни да ми ги докарат, но за сега нямам информация. Много е кофти като се получи така... :bigsm34: Само заради това мразя полети с прекачване, защото винаги има риск да ти се загуби багажа, но за съжаление няма преки полети София-Копенхаген. :(
Снощи до 1 часа сме стояли на летището, чаках за да подам заявление за изгубен багаж. Цялото летище беше заринато с объркан багаж. Пълна лудница! :bigsm36:

Хипо, твоят проблем не е изолиран случай :refuse: !
Миналият месец на това същото летище на двама от колегите не им пристигна багажа и за 10 ни дни престой се справяха с подръчни материали - купиха си бельо в движение, а тениски, ризи, и други дрешки които им станаха ползваха от друг наш колега. :laugh1: Горкият - много страдаше, защото по природа си е конте и му беше мъка, че не може да се гизди всеки ден :laugh: !
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот HippoDel » Сря Авг 13, 2014 9:57 am

Тони, това въобще не ме успокоява. :refuse:
А все пак, намериха ли им багажа в крайна сметка? :doNotKnow:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tony » Сря Авг 13, 2014 10:41 am

HippoDel написа:Абе, аз ги приготвих, ама... много неприятен момент се получи. :bigsm33:

Оле, неприятно... Важното е, че сте живи и здрави! Дано и вторият куфар ти пристигне скоро. :hug:
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот HippoDel » Сря Авг 13, 2014 10:48 am

Време е да дам отчет след 6 седмичната ваканция в България. Заминах 70,8 кг, върнах се 73,5 кг. За месец и половина около и извън Зоната съм качила 2,7кг. :shy:

Сега сварих 4 литра мляко, след като поизстине ще изпробвам българската закваска. :yess:

Все още няма информация за багажа и това ме кара да се чувствам много зле. :bigsm10: Веднъж, като си идвахме от Дания не ни дойде багажа, но на следващия ден вечерта ни го докараха. Но тук на това голямо летище с толкова много пътници и объркани багажи, само се моля да не се изгуби, защото имам неща, които няма да мога да възтановя, дори и да ме обещетят. :bigsm12:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tony » Сря Авг 13, 2014 11:11 am

Дано да ти върнат багажа! Стискам палци силно!

И аз вчера подквасвах мляко, като обиколих половината яка да си търся мляко от ферма, че нашата фермичка тук наблизо е във ваканция до 20 август. Трябваше да го направя бързо, че 2 дни в колата беше започнало накиселява.
Да се похвалиш с резултата. ;)
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот HippoDel » Сря Авг 13, 2014 12:22 pm

Тони, аз си купих закваска в пликче за 100л. мляко. Тя е на прах, от Елби. Слага се по съвсем мъничко, на върха на ножа. Така ми казаха, толкова малко ми се струва ама... то цялото количество за 100 литра е 19г. Довечера ще споделя резултата. :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tony » Сря Авг 13, 2014 2:05 pm

Изобщо нямах представа за съществуването на подобна закваска. :shy: Аз помолих мама да ми направи домашно кисело мляко, като взе прясно и кисело мляко от съседите до тях, които отглеждат крави. Та заложих на старият и изпитан метод. ;) Друг е въпросът, че в тази жега 2 дни, макар че го държах в хладилната чанта и на климатроник в колата пак бе взело да накиселява, но пък млякото, което подквасих е станало чудно. :) Знаех си, че трябва да си обновявам закваската поне 1-2 пъти годишно - коренно различен вид има киселото мляко от преди да заминем за България и сега с новият подквас. :peace1:

Ако ти се получи добре с тази закваска ще потърся и аз от нея когато се приберем пак за Коледа.
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот Маня » Сря Авг 13, 2014 2:57 pm

То бабината закваска си е такава - станало киселко кисело мляко. Ако тръгнеш да квасиш с току-що охладено първо ще е нужно повече време и второ няма да се е развила достатъчно бактерийката-царица! Така че не се притеснявай, че е станало въз кисело. Поддържай си такова, за да ти става готино млякото. Особено там, дето тя липсва в околната среда.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Tonkata » Чет Авг 14, 2014 11:31 am

HippoDel написа:Тони, това въобще не ме успокоява. :refuse:
А все пак, намериха ли им багажа в крайна сметка? :doNotKnow:

Хипо, така е. Ще се успокоиш чак като ти донесат багажа. :yess:
Връщането на багажа е с история:
За нас крайната дестинация беше Швеция. За десетте дни които бяхме там, всеки ден колегите се обаждаха на телефона за информация на летището и отговорът беше - Местонахождението на вашия багаж все още не е установен. Ще ви информираме на оставените координати за връзка. :notagree:
В деня в който отново бяхме на летище Копенхаген, колегите отидоха до гишето за недоставен/загубен багаж и след близо едночасова чакане се установи, че багажите са им намерени и "всеки момент ще тръгнат за адреса в Швеция" :laugh: . Наложило се отново да попълнят някакъв документ с който да ги пренасочат към България. Та в крайна сметка единият от колегите си получи багажа при пристигането ни на летище София :yess: , а на другия му го занесли вкъщи :lol: след няколко дни.
Пожелавам ти и при теб всичко да е наред и скоро да можеш да го разказваш като историйка :)
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот HippoDel » Чет Авг 14, 2014 2:00 pm

Е тази историйка вече ме поуспокои, щом все пак са си намерили багажа. :yess:
На летището ми казаха, че до 2-3 дни ще ми го намерят, но на мен не ми се вярва, като видях каква лудница е. Така че важното е да го наметят, ако ще да е след 10 дни. :bored1:

Сега да се похваля за млякото, вчера го заквасих и стана СУПЕР! Много по-добре от колкото с закваска от купешко кисело мляко. Снощи беше още пресничко, но днес е прекрасно, леко накиселява. Мнооооооого съм доволна! :bigsm4:

Специални благодарности на Татяна, че ме открехна за тази закваска. :hugs1: :rheart: :potfl:

Днес си купих 1 кг. масло и след малко ще правя ГХИ. :cooking1:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tatyana » Чет Авг 14, 2014 2:15 pm

Хипо, радвам се, че млякото е станало :bigsm18:
И аз май в скоро време ще мина само на домашно подквасено, че все по-малко доверие имам на купените обезмаслени и най-вече на това, което им добавят, за да докарат вида на истинско мляко :(

И дано скоро този багаж да се намери, та да не се притесняваш повече. Ама важното е да сме живи и здрави, та не го мисли толкова много :hug:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот tanita68 » Пет Авг 15, 2014 10:06 am

А може ли да попитам от къде се купува тази закваска? Честно казано знам, че Елби изнасят закваска в чужбина, но изобщо не ми е идвало наум да си потърся такава. Аз тук използвам едно българско кисело мляко, произведено във Финландия с българска закваска и млякото ми се получава, но друго си е да сложиш директно закваска. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната