Реших още в самото начало на завръщането си в Зоната да си създам дневник за моя собствена мотивация , а и за дискутиране по някои въпроси, които неминуемо ще възникнат около моето спазване на режима. Сигурна съм , че ще възникнат такива, защото аз си спазвам Зоната по малко по-различен начин от всички вас, но това си е мое решение, което съм взела за себе си. Различията са ми относно мазнините, но за това по-нататък ...
За тези, които не ме познават да споделя, че имам кратък опит със Зоната още от 2009 год, след което прекъснах , но през 2011 год започнах доста сериозно да спазвам този режим заради множество здравословни проблеми. Две години стриктно си я спазвах и мога да твърдя, че този режим ми помогна да си подобря здравето чувствително. Именно през този период започнах и много да чета относно моите проблеми и начина на хранене. Така стигнах до решението да сменя режима си на хранене, а и малко ми беше дотежало това вечно пресмятане и теглене. Но ето ме тук отново сред вас. Просто вчера сутринта се събудих с мисълта , че започвам Зоната. Иска ми се да преборя някое и друго килце за лятото, че последните 2-3 месеца се отпуснах и започнах да си позволявам неща, които не бива да ям. А те ми се отразяват не само килограмово, а и здравословно Радвам се, че този режим има толкова много почитатели вече, а и е много по-лесен с толкова готови и споделени рецепти.