Дойде и моето време за Зоната ... Няколко години подминават тази тема и се оправдавам пред себе си с липса на време. Пробвах различни диети, но никога не ги завършвах. Натрупаха се килограми, за три години 22 общо.
Как се реших за Зоната? --- Kацнах в нея на 14. 01. 17.
Сутринта на въпросния ден станах рано, направих кафе, имам такъв навик - докато не усетя аромата на кафето, мислите ми са блокирали.
За да ми бъде хубав деня, с кафенцето си хапнах една баклавичка, а след нея и чаша кефир. След половин час се почувствах много зле. Гадене и болки в корема и главата. Имам проблеми с кръвното от няколко месеца. Рязко качване на горната граница, много висока долна граница, ходене по спешни кабинети, лекари ...
Казах си СТОП - трябва ми промяна. Не искам да съм в редиците на приемащите ежедневно лекарства за кръвно хипертоници. Искам да съм здрава. Трябва да се преборя с килограмите. Имах много задачи за деня, но ги отмених, от моето здраве за момента няма по - важна, винаги отлагах за по - късно да отделя време на себе си. Ако сега не направя стъпка към промяната, това няма да се случи никога. Познавах вашия сайт. И направо дойдох тук.
Въпреки вкусната баклава ... изчислих, че са ми необходими 9 блока - хапването ми беше вече според правилата, които изчетох на един дъх. Всъщност четох през целия ден, вашите дневници, от книгата на Бари.
Пих много вода, цели 2 л /от месеци не пиех почти никаква вода, само чай 1 - 2 пъти в седмицата/. За да бъда стриктна, си водя записки и в една тетрадка от деня на моето решение.
Като начинаеща ще имам много питания, затова мисля е по-добре да се консултирам с вас, хората, натрупали опит във времето и УСПЕЛИ да променят начина си на живот, отношението към храненето.
И така мерките ми на 14. 01. 17 бяха:
Височина - 167 см
Тегло - 82.2 кг
Талия - 98 см
Ханш - 118 см.
Body fat - 47%!!!
ЦЕЛ - 57 кг!
Претеглих се още след първия ден, вчера. С огромна изненада отбелязвам, че теглото ми на втората сутрин е паднало - 80.4 кг.! Сигурно е от задържането на вода.
Днес:
Тегло - 80.8 кг /с 400 гр повече от вчера - може би защото не понасям много бобови - а за обяд и вечеря имах суров нахут към менюто си/ Може би не трябва да се тегля всеки ден?
Талия - 96 см
Ханш - 116 см.
Странно е за мерките, такава бърза промяна не съм си и помисляла, че може да има?

Дали не греша някъде? Всъщност, реших да се движа само в Зелената Зона. Без нарушения.
Не изпитвам никакъв глад - това не ми се е случвало през последните 10 години ...
Освен това, забелязвам, че много ми се работи, стоя до късно и съм изключително концентрирана ...
Направо съм щастлива, че съм тук!