Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
nympheacea написа:Да Стеф, пробвай с 10, при мен нуждата се прояви като обща слабост и глад, в момента в който минах на 10 всичко се нормализира
Стеф написа:Здравейте. Днес нещо не е наред - 10 часа е а съм гладна. Нямам почти никакво физическо натоварване, на 9 блока съм дневно. Обаче ако и утре съм така - мисля да увелича блоковете на 10 дневно. Какво ще кажете?
gogo написа:Стеф написа:Здравейте. Днес нещо не е наред - 10 часа е а съм гладна. Нямам почти никакво физическо натоварване, на 9 блока съм дневно. Обаче ако и утре съм така - мисля да увелича блоковете на 10 дневно. Какво ще кажете?
Стеф, първо уточни точно необходимите ти блокове. Кой калкулатор си използвала? Отчела ли си физическата си активност? При всички случай тези 9 блока наистина може да са ти малко. Въпросът е дали ти трябват 10 или 11 блока, но това само изчисляването може да покаже. От друга старна не казваш какво точно си закусвала, пила ли си вода? Причини бол. Погледни и тук http://www.vzonata.com/Hormonalna-nastroika.php.
Manya написа:За утре менюто ще е подобно на днешното. Няма как - не може човек да си купи само 126 г. сьомга. Ще има малко изменения в плодовете - ягодки, че макар и парникови изглеждаха великолепно в зарзаватчийницата. А огромния обеден зеленчуков добавък към рибата ще го преработя на нещо като крем супа - просто ще пасирам с малко водица, мисля, че по-лесно ще го преглътна.
Да, направи ми впечатление, че нещо супичките липсват в менютата. А аз си падам по супички. Течната храна някак по-лесно я поглъщам.
Стеф написа:Гого, изчислих си необходимите блокове по калкулатора в сайта на Зоната - при моята активност само ходене пеша ми се полагат 9 блока. Днес закусих с 56гр извара - 1ПБ; пилешко месо 28 гр - 1 ПБ; 1 филия пълнозърнест хляб - 2 ВБ и 6 маслини - 2 БМ. Мисля че съм в нормите, но защо се получава така? А вода до 10 часа бях изпила около 1,5 л.
HippoDel написа:Стеф написа:Гого, изчислих си необходимите блокове по калкулатора в сайта на Зоната - при моята активност само ходене пеша ми се полагат 9 блока. Днес закусих с 56гр извара - 1ПБ; пилешко месо 28 гр - 1 ПБ; 1 филия пълнозърнест хляб - 2 ВБ и 6 маслини - 2 БМ. Мисля че съм в нормите, но защо се получава така? А вода до 10 часа бях изпила около 1,5 л.
Стеф, аз когато закусвам само хляб за ВБ, огладнявам много по-бързо, от колкото, ако ям овес например. Не случайно хлябът е от непрепоръчителните въглехидрати. Ако ям хляб, обикновено го комбинирам с друг зелен въглехидрат. Например в твоя случай, може да хапнеш 1/2 фил. хляб и 240г домати. Или вместо толкова много домати-120г домати и 40г грозде. Нещо такова.
Хриси написа:Здравейте! Искам да попитам за рибата следното: ако е по-мазна рибата (например сьомгова пастърва ми се видя доста мазна), то това за омега 3 м.к. ли се смятат или за лоши мазнини? По принцип когато е по-мазна рибата не добавям никакви други мазнини.
Хриси написа:Здравейте! Искам да попитам за рибата следното: ако е по-мазна рибата (например сьомгова пастърва ми се видя доста мазна), то това за омега 3 м.к. ли се смятат или за лоши мазнини? По принцип когато е по-мазна рибата не добавям никакви други мазнини.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта