Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Darina написа:Ох, искам да споделя нещо: От близо 60 дни се храня по зоната. Имам чудесни резултати по отношение на теглото, чувствам се перфектно: енергична, позитивна, жадна за вода и т. н., НО, например когато има изкушения покрай мен, като например щоколадовата бонбониера за рожденния ден на съпруга ми вчера, просто не можах да удържа, НЕ МО- ЖАХ!!!!!!, балансирах мезенца с червено вино и после .... нападнах бонбониерата - не бях вкусвала нищо сладичко близо 60 дни и не изпитвах нужда за това, но като ми се изпречи тази ХУБАВА "ЕДИ КАКВА СИ" БОНБОНИЕРА, просто 315 мл. вино ми дойдоха като литри в мозъка и и се .... понаядох обвинявайки се колко съм слаба..... , но докато се псувах искам да ви съобщя, че изядох повече от 100 гр. шоколад НЕБАЛАНСИРАНО. Е, няма да се самоубивам още, нали съгласно зоната можеш във всеки един момент да се качиш на колелото, така, че ще използвам това за оправдание, но и ако някой реши да ми каже: ....Даринааааааа, споко и аз съм минал/а през това, но съм го коригирал/а... ЩЕ ПРИЕМА като личен комплимент и истинска подкрепа!
Darina написа:Ох, искам да споделя нещо: От близо 60 дни се храня по зоната. Имам чудесни резултати по отношение на теглото, чувствам се перфектно: енергична, позитивна, жадна за вода и т. н., НО, например когато има изкушения покрай мен, като например щоколадовата бонбониера за рожденния ден на съпруга ми вчера, просто не можах да удържа, НЕ МО- ЖАХ!!!!!!, балансирах мезенца с червено вино и после .... нападнах бонбониерата - не бях вкусвала нищо сладичко близо 60 дни и не изпитвах нужда за това, но като ми се изпречи тази ХУБАВА "ЕДИ КАКВА СИ" БОНБОНИЕРА, просто 315 мл. вино ми дойдоха като литри в мозъка и и се .... понаядох обвинявайки се колко съм слаба..... , но докато се псувах искам да ви съобщя, че изядох повече от 100 гр. шоколад НЕБАЛАНСИРАНО. Е, няма да се самоубивам още, нали съгласно зоната можеш във всеки един момент да се качиш на колелото, така, че ще използвам това за оправдание, но и ако някой реши да ми каже: ....Даринааааааа, споко и аз съм минал/а през това, но съм го коригирал/а... ЩЕ ПРИЕМА като личен комплимент и истинска подкрепа!
Хриси написа:Здравейте! Искам да попитам за рибата следното: ако е по-мазна рибата (например сьомгова пастърва ми се видя доста мазна), то това за омега 3 м.к. ли се смятат или за лоши мазнини? По принцип когато е по-мазна рибата не добавям никакви други мазнини.
gogo написа:Хриси написа:Здравейте! Искам да попитам за рибата следното: ако е по-мазна рибата (например сьомгова пастърва ми се видя доста мазна), то това за омега 3 м.к. ли се смятат или за лоши мазнини? По принцип когато е по-мазна рибата не добавям никакви други мазнини.
Хриси,
Рибата си се смята за риба, не и гледай мазнините. По принцип ако рибата има омега 3, то те са в подкожните мазнини. Това значи, че трябва да консумираме рибата с кожата. Сьомга без кожата си губи донякъде смисъла. За съжаление омега 3 са чувствителни на топлина, т.е след топлинна обработка намаляват. Затова дори и да ядем риба с омега 3 трябва и да приемаме рибено масло за да си набавяме адекватни количества омега 3. Също така, ако приемаме рибено масло и него не го броим за мазнина от блоковете, които ядем.
Стеф написа:Здравейте, имам няколко въпроса - речната риба като каракуда, кефал, морунаж, уклей и други подобни като колко грама да ги смятам в един блок? И вторият въпрос ми е - случвало ли се е да имате за замъглено зрение? Защото на мен ми се случва и се чудя дали е от диетата или трябва да ходя на очен
gogo написа:Стеф, замъглението може да идва от аватара ти. Виж - очите му ще изкочат![]()
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта