Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Hippo

Мнениеот Tatyana » Чет Апр 24, 2014 12:38 pm

Браво Хипо :bigsm20:. Колкото повече :zonepeper: - толкова по-малко см и кг. И повече нови :dress:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Зоната

Мнениеот HippoDel » Вто Май 06, 2014 12:18 pm

Аз само да кажа, че трябваше да дам отчет на 2 май(8 месеца в Зоната), но нямам промяна в килограмите, сантиметрите са ми се увеличили с по 1, 2. :doNotKnow: Вече от доста време килограмите ми варират +/- 1, и така вече май станаха 3 месеца. :bored1:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Вто Май 06, 2014 9:03 pm

Да споделя моето 3 блоково Гергьовденско меню:
печено агнешко бутче(84г) - 3ПБ
печени сладки картофи с подправки(106г) - 2ВБ
зелена салата - 1ВБ:
маруля(140г)
репички(70г)
краставица(150г)
зелен лук(20г)
спанак няколко листа(не го броя)
1ч.л.зехтин - 1МБ
ябълков оцет на вкус
Скрит текст:
Изображение
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Вто Май 06, 2014 9:48 pm

Преди известно време преправих моя любим ябълков сладкиш в зонов. Днес го направи пак, но във формички за мъфини. :chef1:

Ето и рецептата:

ЯБЪЛКОВИ МЪФИНИ - 8ПВМБ

2 белтъка + 2 яйца 3ПБ
протеин на прах 43г 5ПБ
пълнозърнесто брашно от спелта 72г 5ВБ
овесени трици 17г 1ВБ
ябълки настъргани 200г 2ВБ
начупени орехи 13бр(8+5) 13МБ (мазнините са увеличени с 5 блока, заради сухия протеин)
стевия 1 с.л.
вода 100 мл.
бакплувер 1ч.л.
канела на вкус

Всички продукти се смесват. Сместа се разбива с миксер или лъжица и се разпределя във формички за мъфини. Пекат се на 180 градуса, колко 35 мин.
Може да се изпече и в тавичка, в/у хартия за печене. Тогава се пече 5-10 мин. повече.
Скрит текст:
Изображение

Скрит текст:
Изображение
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Karrita » Сря Май 07, 2014 6:16 am

Хипчо, сигурна ли си, че протеина не се разпада при 180 градуса. С колкото и хора говоря, вещи в занаята все ми казват, че даже и да става за печене, протеина се разпада след 70 градуса. :think2:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Сря Май 07, 2014 9:11 am

Кари, за първи път чувам. А и Пламчето ми каза, че ако си взема натурален, мога спокойно да си готвя с него.
Освен това на сайта, от който го купих има рецепти с протеин, с термичка обработка, значи става за готвене.
За мен няма логика, протеина да се разпада при висока температура, месото като го печеш, да не би да му се разпада протеина? То всякакви митове и легенди има, :laugh: но не съм специалист все пак. :)
До колкото знам, не е добре подсладените, ароматизирани протеини да минават термична обработка, заради тези добавки в тях, но моят е натурален. :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Сря Май 07, 2014 10:42 am

Кари, това е датският сайт, от който си купувам протеините, тук има рецепта за мъфини, с печене на 175 градуса, даже използват протеин с вкус на шоколад. Има и палачинки и други рецепти. :hug:
Protein Muffins :chef1:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Karrita » Сря Май 07, 2014 11:04 am

Интересно, мен изрично ме предупредиха, да не го подлагам на топлинна обработка над 70 градуса. И моят е натурален.
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Сря Май 07, 2014 11:22 am

Кари, не мисля, че това е вярно. Нали има и брашно по магазините, обогатено с протеини, него няма как да го печеш на 70 градуса. :laugh: Според мен са те подвели.
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Сря Май 07, 2014 11:32 am

Ако искаш пусни запитване в темата за протеините и по-вещите да се изкажат. За мен лично, такъв въпрос не стои. :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Чет Май 08, 2014 7:42 pm

Тази вечер си спретнах едни протеинови мъфинчета. Станаха чудни, 2 мъфина -3ПМБ с една голяма зелена салата 1ВБ и 200 гр. круши 2ВБ за десерт, направо пиршество.

Протеинови мъфини 9ПМБ
6 мъфина по 1,5 ПМБ

шунка(пилешка или свинска) 3ПБ
3 яйца 3ПБ
сирене(може да се замени с извара) 1ПБ
кашкавал 2ПБ
едно стъкче зелен лук(не го броя)
1 гъбка(не я броя)
сол, черен пипер на вкус
мазнините в сиренето и кашкавала ги броя за 9МБ

Във формичките за мъфини слагаме шунката, като кошничка. Разбиваме яйцата с подправките и лука и изсипваме равни количества във формичките. Отгоре поръсваме със сирене, слагаме по 2 резанчета гъбка и поръсваме с настърган кашкавал. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, до зачервяване на кашкавала.
Скрит текст:
Изображение

Скрит текст:
Изображение
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот tanita68 » Нед Май 11, 2014 8:28 pm

Хипо, това са най-страхотните протеинови мъфини, които съм хапвала! Нямах гъби и лук и сложих по резенче чушка в тях и също станаха страхотни!
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот HippoDel » Нед Май 11, 2014 9:49 pm

Танита, радвам се, че са ти харесали. Може всякак да се импровизира и аз сложих каквото имах. ;)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tatyana » Нед Май 11, 2014 9:53 pm

tanita68 написа:Хипо, това са най-страхотните протеинови мъфини, които съм хапвала! Нямах гъби и лук и сложих по резенче чушка в тях и също станаха страхотни!

И аз съм на това мнение :yess:. Правих ги преди 2 дни, но нещо не успях да се справя с формичките за мъфини. Моите не са единични, а са заедно по 6 и са плитки и по-широки. Затова шунката я нарязах и направо го запекох в тавичка върху хартия за печене. Увеличих протеините на 12 блока. Използвах ти идейката за гъби и зелен лук и добавих 4 блока въглехидрат от тях и 12 БМ от маслини. Разрязах на 4. Всяко парче имаше 3 БПМ и 1 БВ. Добавих си 1 блок салатка и 1 блок винце за вечеря. Благодаря за вкусната идейка :hug:
Пак стана вкусно, но на външен вид изобщо не може да се сравнява с твоите мъфини :notagree:. Ама ще пробвам пак другия път и ако не стане, ще си взема такива единични формички.
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот HippoDel » Пон Май 12, 2014 10:45 am

Tatyana написа:... но нещо не успях да се справя с формичките за мъфини. Моите не са единични, а са заедно по 6 и са плитки и по-широки.

Татяна, според мен, няма причина да не станат и със съединени формички. Моите пък са много малки, но пак станаха. Всичко зависи от това как си разполагаш парчетата шунка. В крайна сметка, с тези продукти може да се импровизира по много различни начини. Това реално са си малки омлетчета, в удобна форма. :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Пон Май 12, 2014 4:23 pm

Това ми беше обядът днес, едно от любимите ми зонови хапвания:

Сандвич с пушена сьомга - 3ПВМБ

1 филия хляб без брашно 62г(изчислено по етикет, 1ВБ=31г) =2ВБ
крема сирене филаделфия лайт 39г(изчислено по етикет, 1МБ=13г) =3МБ
листо от айсберг салата(не го броя)
пушена сьомга 84г =3ПБ
копърен сос 16г(изчислено по етикет, 1ВБ=16г) =1ВБ
черен пипер и сол на вкус
Скрит текст:
Изображение
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната