LoveJoy по пътя към успеха

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: LoveJoy по пътя към успеха

Мнениеот Маня » Пон Май 19, 2014 11:54 am

Защо ми се струва, че ако толкова човек иска да е "есетствен", май трудно ще намери място на планетата, където да не се е появило някакво влияние на човешката изобретателност и намеса. Просто е трябвало да се роди преди два века. В днешно време е твърде относително да се търси "чистота" и "натуралност" във всичко, което консумираме, дишаме, обличаме, докосваме, пием. Естествено, добре е да се стремим да търсим максимално натуралните продукти, но "чисти" реално не мисля, че съществуват. Другото е вманиячаване.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Зоната

Мнениеот Italiano » Пон Май 19, 2014 12:11 pm

Хипо, точно изкуствен си е. Недей да заблуждаваш хората!
Иначе по твоята логика излиза, че ГФС не е изкуствен, щото е извлек от царевица. :notagree:
Вече колко вреден е един или втори, това е друг въпрос. И се оказва, че май никой не може да го докаже категорично.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Italiano » Пон Май 19, 2014 12:13 pm

Manya написа:Защо ми се струва, че ако толкова човек иска да е "есетствен", май трудно ще намери място на планетата, където да не се е появило някакво влияние на човешката изобретателност и намеса. Просто е трябвало да се роди преди два века. В днешно време е твърде относително да се търси "чистота" и "натуралност" във всичко, което консумираме, дишаме, обличаме, докосваме, пием. Естествено, добре е да се стремим да търсим максимално натуралните продукти, но "чисти" реално не мисля, че съществуват. Другото е вманиячаване.

Така си е. Виж, че едни домати истински вече трудно се намират на пазара, а какво остава за обработваемите продукти ... :refuse:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Маня » Пон Май 19, 2014 12:25 pm

Дори да си ги посеещ сам, да не ползваш изкуствени торове, а "естествени" (пасли кравите треви, които не се знае с какво са пръскани, или какъв киселинен облак ги е полял), пак ще са относително био - стига им дъжда и въздуха, които не знаеш какво носят.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Italiano » Пон Май 19, 2014 1:53 pm

Да не говорим, че и семето, с което ще ги засееш, вече не е от ония сортове от преди.
Освен ако не го вземеш от някоя баба, дето с години си е гледала градинката.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот LoveJoy » Пон Май 19, 2014 4:19 pm

Мале, мале, каква дискусия се е завихрила :lol:

Реших вече да правя руския сладкиш не с плодове, а със съответните блокове мед. Бисквити не сложих, мисля, че спокойно могат да се заменят с овесени ядки :peace1: Мисля още, че сладкиш трябва да се прави най-много веднъж на две седмици, защото макар и режимен, все пак си е сладкиш.

Днес: 5ч. (станах в 4:30... ...) 2 блока руски сладкиш с малко мед, кафе, много малко мляко
около 9 ч. още два блока сладкиш
към 12 - 4 блока от 2 филийки Вита, 120 гр. шунка, 4 ореха
сега (17 ч.) 100 гр. пушена сьомга, 1 домат, 1 филийка Вита и 3 едри маслини (защото 9 ми се виждат много, при положение, че сьомгата е мазна) - 3 блока
Остава ми още 1 блок, който ще изям към 22 ч. и ще се състои от извара, краставица и маслини.

П.П. С тоя хляб се олях днес, но това беше най-подходящото, което имах в наличност.
Човек получава нещата, които иска, само когато е наистина готов за тях.
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

По света и у нас :)

Мнениеот HippoDel » Пон Май 19, 2014 4:31 pm

Italiano написа:Хипо, точно изкуствен си е. Недей да заблуждаваш хората!
Иначе по твоята логика излиза, че ГФС не е изкуствен, щото е извлек от царевица. :notagree:
Вече колко вреден е един или втори, това е друг въпрос. И се оказва, че май никой не може да го докаже категорично.

Ами да, не е изкуствен, точно защото е извлек от царевица, но това не значи, че е полезен. Всъщност истината е, че не е вреден, но в количествата, в които е употребява в продуктите го правят вреден. :)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Italiano » Пон Май 19, 2014 4:43 pm

Ами, изглежда, имаме различни разбирания за дефиницията "изкуствен".
Както каза и Маня, човек не може да консумира изцяло натурални продукти. Факт.
Нека Зоната бъде с вас (нас)!
:mrgreen:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот HippoDel » Пон Май 19, 2014 5:16 pm

Явно - да, за мен изкуствен, означава синтетичен. Всички подсладители могат да бъдат условно разделени на две групи: натурални и синтетични или естествени и изкуствени. :)
Натуралните се усвояват от организма изцяло и подобно на обикновената захар осигуряват на човека енергия. Те са безопасни, но калорични.
Повечето от синтетичните подсладители нямат енергийна стойност и не се усвояват от организма.
Стевията е различна с това, че се усвоява от организма изцяло, но в същото време почти няма енергийна стойност, т.е. не е калорична.
Последна промяна HippoDel на Пон Май 19, 2014 6:12 pm, променена общо 2 пъти
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот LoveJoy » Пон Май 19, 2014 6:03 pm

Ееей, хора, много ви моля, ако държите да си продължите дискусията, това да не се случва в моя дневник :( Разбрах каквото ми трябваше за подсладителите. Стевията не я харесвам, а другите са доказано вредни, така че просто ще ги избягвам. Точка.
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Пон Май 19, 2014 6:06 pm

Извинявай, не знаех, че ти е неприятно. Просто, аз съм от хората, които обичат да се доизясняват постоянно. :laugh:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tatyana » Пон Май 19, 2014 6:35 pm

LoveJoy, много хубав аватар си сложила. Пожелавам ти след време да ни покажеш снимка на теб в такава къса червена рокличка :yess:. Сигурна съм, че ще стане, като виждам колко си упорита.
Мисля, че днес не всичко е било съвсем балансирано.
LoveJoy написа:Днес: 5ч. (станах в 4:30... ...) 2 блока руски сладкиш с малко мед, кафе, много малко мляко
към 12 - 4 блока от 2 филийки Вита, 120 гр. шунка, 4 ореха
сега (17 ч.) 100 гр. пушена сьомга, 1 домат, 1 филийка Вита и 3 едри маслини (защото 9 ми се виждат много, при положение, че сьомгата е мазна) - 3 блока

Първо за закуската - не знам колко е бил меда, но половин с.л. е блок въглехидрат, а руския сладкиш е съвсем балансиран. Ако е половин чаена лъжичка наистина е малко, но можеш да хапнеш малко извара за баланс.
Обяд. Хляба "Вита" ръжен ли е или някакъв друг? Най-добре е да си го сметнеш по етикет колко точно е един блок, защото не съм сигурна дали 2 филийки са ти 4 блока. Шунката (освен ако не си я сметнала по етикет) излиза че ти е била 2,86 БП. Просто няма шунка, която да излезе 30 г за блок, защото не е чисто месо, така че и там нямаш 4 блока протеин. От това което виждам само орехите са ти 4 БМ.
17 часа - 100 г пушена сьомга са 3,57 БП и пак не е ясно дали са балансирани с 1 филийка хляб и 1 домат. Мери си ги доматите по 240 г за блок както са дадени в таблицата. Маслините според мен са малко. Те са полезна мазнина и мисля, че неслучайно пушената сьомга е дадена 28 г за блок за разлика от другата сьомга. Много е важно да се спазва точен грамаж при протеините. Виж за домата 10-20 г не са фатални ;).
Много е добре че си пишеш менюто - така, ако нещо не е както трябва, ще можеш навреме да се ориентираш, ако някъде грешиш. Всички в началото допускат грешки, така че се надявам да не се сърдиш :). Ако нещо не можеш да сметнеш по етикет само казвай и ще помагаме.
Продължавай в този дух с килцата и червената къса рокличка ти е в кърпа вързана :bigsm1:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот LoveJoy » Пон Май 19, 2014 6:47 pm

Hippo, няма проблем! :)
Tatyana, наистина днес храната ми не е съвсем балансирана. За хляба - Вита Силует е и не съм го смятала точно, просто видях в дневниците, че някои хора смятат 1 филийка като 2 блока, та и аз - барабар Петко с мъжете :laugh4: Балансът не е перфектен, виновна съм. А и в София нямам везна за мерене, но и този проблем ще бъде решен съвсем скоро :peace1: Не ти се сърдя грам! :) Благодаря ти, че ме коригираш!!! Радвам се, че ти харесва аватара ми :) След 6 месеца вероятно ще си купя такава рокля, с поне 3 номера по-малка от сегашните палатчици :laugh1:
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Tatyana » Пон Май 19, 2014 7:10 pm

Да, според таблицата половин филийка хляб е 1 блок, ама то има различни филийки :). За по-сигурно дай му данните на този хляб (въглехидрат, фибри), за да му сметнем точно грамажа. А и ти сама можеш да го сметнеш. Ето формулата:
1БП = (100/съдържание на протеини в 100 гр)*7
1БВ = (100/съдържание на въглехидрати в 100 гр)*9
1БМ = (100/съдържание на мазнини в 100 гр)*1,5
Само извади фибрите от въглехидратите. Не знам в коя част на София си, но ако имаш път към центъра можеш да си вземеш хубава немска везна от този магазин по 25 лв. Магазина е точно до Халите, но и на други места има везни. Просто Зонта без кантар е трудна работа, поне в началото докато не си свикнала. А хляба наистина го ограничи доколкото можеш, за да имаш по-бързи и мотивиращи резултати.
А разни там вини и депресии те съветвам да ги забравиш моментално ;). И от зоната ще излизаш понякога (случва се на всички), но важното е от следващото хранене да се връщаш в нея. Успех от мен :yess:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот LoveJoy » Вто Май 20, 2014 6:10 am

Татяна, много ти благодаря! :hug:

Ще си сметна колко блока е хляба, но няма да прекалявам с него. Живея доста далече от Халите, за съжаление, но точно до нас има един магазин за техника, където видях кухненски везни за по 33 лева. Сега чакам да отворят и веднага отивам да си купя. :yess:

В София, за щастие, имам кантар, но забелязах, че сякаш има разлика в показанията на този, на който се мерех досега и на този в София. Разликата вероятно е от около 0.5 кг., но не мога да кажа точно. Ако няма разлика, това значи, че съм свалила 800 гр. за един ден (и то вчерашния ден). :о Не че се вторачвам в кантара, но е мотивиращо да виждаш как числата намаляват постепенно.

Хайде, весело и ползотворно зонуване на всички! :peace1:
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот LoveJoy » Вто Май 20, 2014 11:23 am

Купих си везна! :smdance: Днес, ето какви ги върша до момента:

3-3-2-3-1

Закуска, 7:40ч: 3 блока
110 мл прясно мляко, кафе, 3 маслини
2 блока от руския сладкиш и вече ще го хвърлям, че малко е почнал да киселее :laugh:

Обяд, 12:00 ч.: 3 блока
125 гр. скумрия на скара (3ПБ)
4 маслини (купих си маслини "Мамут" и тъй като са много големи, смятам, че 4 се равняват на 9 от нормалните :))
200 гр. ябълка (2БВ), 2 печени чушки (1БВ).

Следобед, 16:00 ч.: 2 блока
42 гр. скумрия
28 гр. пушена сьомга
1.5 филийки "Вита Силует"
2 маслини "Мамут"

Вечеря: 3 блока
25 гр. хляб "Вита"
56 гр. извара, нискомаслена
56 гр. пушена сьомга
480 гр. домати
1 ч.л. зехтин

После ще хапна извара с краставица и 1 (!) маслина :laugh:
Последна промяна LoveJoy на Вто Май 20, 2014 5:20 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната