Плодово руло - 6 ПВМБ
150 г круши - 1 1/2 БВ
68 г овесени трици - 4 БВ (по етикет)
61 г замразени малини - 1/2 БВ (по етикет)
2 ч.л. гхи - 6 БМ
2 белтъка - 1 БП
1 яйце - 1 БП
224 г извара - 4 БП
½ ч.л. стевия на прах
канела и ванилия на вкус
Обелих и пасирах крушите. Прибавих триците, жълтъка, гхи-то, канелата и ги оставих да постоят 20-тина минути. Разбих белтъците на сняг и ги добавих към сместа с триците. Разстлах върху хартия за печене в плоската тава на печката и пекох в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, около 15 минути. Още гореща завих платката на руло и изчаках да изстине. После разгърнах и намазах равномерно с разбърканата с малините, ванилията и стевията извара и отново навих на руло. Оставих в хладилника да „стегне“.
Рецептата търпи всякакви вариации, според наличните продукти и вкуса на всеки. Може да се сложи какао, ядки, различни плодове и т.н.