Положението с мазнините е следното. Сиърс казва, че протеините трябва да се консумират обезмаслени, а мазнинните блокове да се набавят от полезните(зелените в таблицата) мазнини като маслини, ядки, авогадо, зехтин..... Сиренето, кашкавалът, киселото мляко с масленост над 1% не са балансирани като протеини, а за млякото и като въглехидрат(киселото мляко е протеин+въглехидрат). С други думи, когато например вземем едно кисело мляко от 2% масленост и го изчислим по етикет(как става съм описал в началото на дневника ми) то се получава, че това кисело мляко е МБ, защото за мазнините се получава най-малкото число при пресмятането.
Ако не е станало ясно питай пак.
И така моят съвет към всички, които започват да се хранят по правилата на Зоната е да приемат обезмаслени протеини. Например ако ще си правиш пилешки гърди махни всякакви тлъстинки при тях. В къщи си правим кайма. Купувам свинско - рибица или т.н. пеперудки(обезкостен котлет) и телешко. Махам де що има сланинки и мелям на домашната машинка за месо. Това трябва да се спазва особено стриктно поне в първите 4-5 месеца докато се пренастрои хормоналния карбуратор и започне изгарянето на мастните депа. През това време трябва да се приемат само храни със зелен цвят от таблицата със хранителните блокове. Когато "машинката" се задвижи можеш да включиш и до 20-25% от кафявите и червените храни. Всичко това означава, че трябва да се откажеш от кашкавала, сиренето, свинския врат като източници на протеини. За киселото мляко бих ти препоръчал в началния период на пренастройка на хормоналния карбуратор да приемаш 0,1% кисело мляко. В момента аз ям 2% на Елби със зелената капачка, но в началото на моето зонуване стриктно се хранех с 0,1% и резултатите не закъсняха когато храненията са строго балансирани.
Апропо, чела ли си някоя от книгите на Сиърс? Просто е задължително поне една от книгите да прочетеш. Има ги на нашия сайт.
Е, стана много дълго и ще свършвам. Ако имаш въпроси не се притеснявай да питаш тук.

[/quote]
Здравей,Гого!
Благодаря за обстойния отговор!
Много се разочаровах,че стоят така нещата със заквасеното кисело мляко,много е вкусно и поне бях сигурна,.че няма разни врени неща вътре

,но щом трябва преставам да го правя:(
жалко е и че е същото положение с прясното,сиренето,кашкавала.....всичките ги обичам и направо,ако ги махна не знам какво да ям за протеин (като не обичам местото)
иначе се регистрирах в Iherb,сега остава утре да отида до банката ми(Райфайзен) да видя за тези неща,които каза,че си си направил в ДСК....и може утре вечер да направя поръчката,макар,че не знам ще успея ли и дали няма да объркам нещо и кой знае какво да пристигне и на каква цена
И исках да те попитам за този код за отстъпка,аз като първа поръчка автоматично ли ще го получа или... ?! И къде да го попълня или той автоматично си се попълва?
Извинявай,ти понеже каза ,че ще провериш за протеините дали имат остъпки,тези които Пламъчето препоръчва,само да те подсетя