Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Italiano написа:Такааа, докато си висях пред един щанд, опитвайки се да преглътна цената на "лекото" сирене на Маджаров, случайно видях едно друго сирене, марката на което забравих, но започваше с М.
Та това сирене, ако се вярва на етикета, се оказа с 11% масленост, а на Маджаров е 10% - направо никаква разлика.
Реших, че едва ли етикетът е сгрешен, защото същата марка предлагат и сирене с 30% масленост.
Та, ако изключите личните си предпочитания за вкус, да знаете, че килограмът излиза около 9-10 лв. и е доста по-добре от 15-16 лв. на Маджаров.
Соленичко е, като всяко сирене, но ми допадна на вкус.
п.с. Марката е "Матанд". Оказа се, че се произвежда в Перник ... не знам, не знам ...
Маня написа:Да, това е новата им пощенска услуга. За тази стойност на поръчката ще те разходят до Митницата. Там процедурата е малко усложнена, но пратките се получават. Има някакви промени в разпоредбите и доста пратки (дори с по-ниска стойност) май почват да минават през митница (включително частни колети - както ми обясниха при последното ми посещение там преди около месец.) Поне в България е така. За Лондон не мога да ти кажа.
Маня написа:Изпращат уведомително писмо. В него има номер. Има посочен и имейл адрес, на който можеш да изпратиш сканирано копие от уведомителното писмо с попълнена на обратната му страна декларация-съгласие Български пощи да те представляват пред митниците и да освободят пратката от твое име. Прилагаш разпечатка от мейла, с който iHerb ти е потвърдила поръчката (това е фактурата), ако ползваш електронно банкиране - принтскрин от платената сума от кредитната карта (или разпечатка от Банката ти), сканирано копие от лична карта, описание на продуктите в пратката (може да са принтскрини от сайта на iHerb) и им изпращаш всичко по мейла заедно с телефон за връзка. В имейла можеш да поискаш след освобождаването на пратката да ти я доставят до адреса. Плаща се ДДС, митническа такса и такса за куриерската услуга на пощите.
Другия вариант е с описаните документи да се разходиш до посочения в уведомителното писмо адрес (зависи в кой град си). Да ги представиш и на следващия ден да отидеш да си получиш пратката пак от същото място. Пак се дължат ДДС и още някакви такси.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта