Тъй като става въпрос за вит.Е, а той най-често се извлича от соя, информирай се от опаковката дали е така и дали дават гаранции, че продукта не съдържа ГМО. Аз ползвам вит.Е на фирмата Viridian, който поръчвам от сайта zoya.bg. Това е органичен продукт (без ГМО), 30 капсули за 27.90 лв. Зная, че излиза скъпо, но с ГМО шега не бива. Хората доста често въобще не си дават сметка за това, че продукта, който купуват може да съдържа ГМО. Понеже ми стана ясно какво разкарване ме очаква с маслото от iherb, реших да прочета в сайта на NOW FOODS какво рибено масло предлагат. Зная, че това е фирма, която държи на качеството и на това, написаното върху опаковките да отговаря на истината. Видях, че рибеното им масло отговаря на критериите на Зоната, но съдържа соя. Не намерих да е посочено на самата опаковка, че не съдържа ГМО и затова прочетох информацията на сайта им, касаеща начина на производство и суровините. Никъде не срещнах в прав текст, че продуктите им не съдържат ГМО. Навсякъде пише "естествени, натурални", но няма гаранция че не са ГМО. По тази причина ще се въздържа от рибеното масло на NOW FOODS. Това, което приемам към момента - на Sports research е с гаранции, че няма ГМО, записано е върху бутилката. Мисля, че така беше и с маслото на Pure pharma, което приемах преди него. ГМО е голяма опасност за човечеството, много по-голяма от заплахата на трансмазнините примерно, които са признати за токсични върху човешкия организъм. ГМО-продуктите, попадайки в човешкото тяло могат да предизвикат не само рак и други неприятни заболявания, но най-вече генни мутации в нашето ДНК. Представете си какъв генофонд ще оставим след себе си на Земята....