Дневникът на Красимир

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот Pipilota » Вто Яну 21, 2014 3:37 pm

Italiano написа:Още един морски ... групата от южна централна започва сериозно да губи позиции.
Май няма вече Пловдив-Пазарджик да е столица на БГ Зоната.
:lol:

:bigsm28: :bigsm27: :bigsm15: Това е то , сега на власт се издига поколението на Нептун... :laugh1: Но все още каузата не е загубена.. ;) можеш да тръгнеш да раздаваш Зонови бюлетини и да докараш малко пълни със зоНбита автобуси от вашия край :laugh1:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1284
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 5:12 pm
Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Re: Дневника на Красимир

Зоната
 

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот Italiano » Вто Яну 21, 2014 3:49 pm

Аааа, аз съм забутан дълбоко в югозапада и претенции нямам.
Обаче при теб празно няма - кеф ти Пазарджик, кеф морето - все имаш позиции.
;)
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот KGB » Вто Яну 21, 2014 7:12 pm

Така, нека видим дали днешното ми меню подлежи на критики.

Закуската в 8:00ч. :
риба чернокоп 82гр + 2 мандарини + 2 ореха = 2ПБ/2ВБ/2БМ

Обяд 12:00ч. :
скумрия 126гр + 46 гр ръжен хляб бонус + 1 мандарина + 3 ореха = 3ПБ/3ВБ/3БМ

Следобедна закуска 16:00ч :
56гр пилешко филе + 200 гр. ябълка + 6 маслини = 2ПБ/2ВБ/2БМ

Вечеря 19: 00 ч
86 гр пилешко филе + 240 гр тиквички на скара + 200 гр. ябълка + 6 маслини + 1 орех = 3ПБ/3ВБ/3БМ

Вечерна закуска: между 23:30 и 00:00ч.
2 белтъка + 1мандарина + 3 маслини = 1БП/1ВБ/1БМ

Само за тиквичките не съм сигурен, изтеглих ги в сурово състояние бяха 240 гр, нормално след термичната обработка да изгубят тегло ( станаха 150 гр ) жулнах още тиквички на скара за да станат 240 гр. след термичната обработка.
А въпроса ми е как да ги смятам за един ВБ - 240 в сурово преди термичната обработка или 240 след термичната обработка

И разбира се ако има нещо, което съм сбъркал в меню и в интервала на храненията да ме поправите, благодаря ви предварително.
Поздрави
KGB
 
Мнения: 28
Регистриран на: Пет Яну 17, 2014 8:23 pm
Свети Влас

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот Хриси » Сря Яну 22, 2014 8:01 am

Gazilot написа:Особено с *-нце накрая - не. Едно кофеиново "нце" на ден, после бичиш безкофеиново, ако си кафе-фен, като мен.

Gazilot, как успя тая кафемания да я превъзмогнеш? Аз все още пия по три "нца" на ден :shy: . Много нервен състезател съм!
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 156
Регистриран на: Пет Яну 03, 2014 4:40 pm
София

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот nympheacea » Сря Яну 22, 2014 12:38 pm

Тиквичките са в сурово състояние, най-долу в таблицата ще видиш и стойности на сготвени зеленчуци
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 276
Регистриран на: Сря Май 01, 2013 12:50 pm

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот Italiano » Сря Яну 22, 2014 1:06 pm

То тиквичкитие и в сурово, и в сготвено състояние ги дава 2 чаши.
:doNotKnow:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот Karrita » Сря Яну 22, 2014 1:11 pm

Краси, перфектен си!
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот KGB » Сря Яну 22, 2014 5:43 pm

Karrita написа:Краси, перфектен си!


Благодаря, Karrita!
Дано се справям добре :)
KGB
 
Мнения: 28
Регистриран на: Пет Яну 17, 2014 8:23 pm
Свети Влас

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот KGB » Сря Яну 22, 2014 5:48 pm

Italiano написа:То тиквичкитие и в сурово, и в сготвено състояние ги дава 2 чаши.
:doNotKnow:

nympheacea написа:Тиквичките са в сурово състояние, най-долу в таблицата ще видиш и стойности на сготвени зеленчуци


Да де, ама нали ви казвам, че като сложа 240 гр сурови на скарата, като са готови стават 150гр, а за сварени не дава грамаж, а пише само 2 чаши по 250 мл.
И ми е интересно, как да ги ям, 240гр в изпечено състояние, или да изтегля 240гр в сурово и да си хапвам това което остане от тях след изпичането, в моя случай останаха 150гр.
KGB
 
Мнения: 28
Регистриран на: Пет Яну 17, 2014 8:23 pm
Свети Влас

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот Karrita » Сря Яну 22, 2014 6:36 pm

Тиквичките ги меря сурови аз, и после ям каквото остане:)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот Gazilot » Сря Яну 22, 2014 8:08 pm

Всичко меря преди обработка, без пилето.
За кафето, отказах количеството, както отказах количеството на много други неща. Ако изброявам, няма да ми стигне епидермиса на пръстите.
+ Това вкусът на безкофеиновото се различава от кофеиновото само в главата на човек... А ако го пиеш с мляко, както аз се научих откакто съм в Зоната... разлика нулева.
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 436
Регистриран на: Вто Сеп 24, 2013 3:18 pm
Несебър

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот KGB » Чет Яну 23, 2014 5:47 pm

Karrita написа:Тиквичките ги меря сурови аз, и после ям каквото остане:)


Gazilot написа:Всичко меря преди обработка, без пилето.


Значи и аз вече ще ги меря като вас.
А иначе взех си карфиол, ама явно много го държах на парата и стана един мокър и гаден, някаква рецепта за приготвянето му може ли да ме посъветвате :)
KGB
 
Мнения: 28
Регистриран на: Пет Яну 17, 2014 8:23 pm
Свети Влас

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот ели » Чет Яну 23, 2014 6:06 pm

KGB написа:
Karrita написа:Тиквичките ги меря сурови аз, и после ям каквото остане:)


Gazilot написа:Всичко меря преди обработка, без пилето.


Значи и аз вече ще ги меря като вас.
А иначе взех си карфиол, ама явно много го държах на парата и стана един мокър и гаден, някаква рецепта за приготвянето му може ли да ме посъветвате :)

Карфиол аз си правя салата но не пара а леко запечен на фурна колкото да взема влагата после малко сол горчица и сол и става супер понеже не знам горчицата как се брои не я видях в таблицата и слагам около чаена на 220гр карфиол и малко лимонов сок
ВСИЧКО В ЖИВОТА СЕ ПОСТИГА С ЖЕЛАНИЕ И ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 174
Регистриран на: Съб Дек 28, 2013 5:44 pm
Козлодуй

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот KGB » Чет Яну 23, 2014 8:13 pm

Звучи вкусно, Ели.
Ще го пробвам :) Благодаря ти!
KGB
 
Мнения: 28
Регистриран на: Пет Яну 17, 2014 8:23 pm
Свети Влас

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот vanja » Пет Яну 31, 2014 10:17 pm

Карфиолчето го попарвам съвсем за кратко - няколко минути най-много, да остане хрупкав както в царска туршия /а там бурканите се варят няколко мин само за капачката/, когато се свари много не става мн вкусен. После си го поръсвам с накълцан копър /или каквато ти е любимата подправка/ и готово!
Аватар
vanja
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 176
Регистриран на: Вто Дек 31, 2013 1:35 pm
Бургас

Re: Дневника на Красимир

Мнениеот KandY » Съб Фев 01, 2014 12:12 am

Здравей, от мен и добре дошъл!
Карфиолът става на страхотна крем-супа с морковче и лук, подправяш с кимион, зехтин по мярка накрая и е супер! Според въглехидратните блокове можеш да добавиш овес, елда или киноа. Но и без последните я правя гъста почти като по-рядко пюре ! Всички у дома я харесват, изчислявам си доза за 4 порции по 3 ВБ, готова я претеглям и разпределям на четири. Надявам се да ти хареса. А риба си приготвям с домати- оставям рибата 3 БП да покъкри с 360 -1,5 БП домати, зехтин и накрая добавям нарязан чесън и магданоз, допълвам с 1 ВБ хляб и зелена салата 0,5 БП- става супер.
бивш вече кандидат за зоната
Аватар
KandY
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 37
Регистриран на: Нед Ное 10, 2013 12:18 am

ПредишнаСледваща


Назад към Дневници в Зоната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта