Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Стеф написа:Пробвал ли си на някоя от тези храни да преработиш рецептата в стил Зоната?
GODzillata написа:Имам чувството, че мога да набивам извара с домати и зехтин цял живот.
tanita68 написа:Почти всяка рецепта може да се преизчисли по зоната, но уловката е, че трябва да изчислиш и балансираш цялата тенджера или тава и след това да разделиш на порции с определен брой блокове. ..........Само с мъжа ми не можем да се разберем все още. Като каже ама сипи ми малко или аз само ще опитам и направо откачам. Аз всичко точно съм изчислила и разделила и той ми обърква сметките! ....
Manya написа:Годзи, в Iherb получиха Nature's Answer, Liquid Omega-3, Deep Sea Fish Oil EPA/DHA
Gazilot написа:Тази снимка е дисбаланс - имаш повече протеин отколкото въглехидрат. Вижда се от хеликоптер. 3 1/5 БП към 2.2-2.5 БВ и некви пръски мазнини.
GODzillata написа:Питане към старшинките: Допълнителните грамове рибено масло не нарушават ли крехкия баланс, явявайки се някой друг блок в повечко мазнини?
И друго - ако към 1БП на прах трябва да добавим 2БМ, то колко БВ трябва да се добавят - 1 или 2?
GODzillata написа:Gazilot написа:Тази снимка е дисбаланс - имаш повече протеин отколкото въглехидрат. Вижда се от хеликоптер. 3 1/5 БП към 2.2-2.5 БВ и некви пръски мазнини.
Протеините са ок, а БВ са наистина 2.5, затова добавих и 1/4 ябълка (50 гр.).
За марулята и доматите не съм посочил грамаж, те са определени по препоръката на Сиърс - "the hand-eye method to balance and the plate".
Вярвам, че ще се съгласиш, че са 1/2 БВ?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта