Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
roksi написа:Много ми е противна тая извара, хич не мога да я ям
Лилит, и аз не харесвам извара,но италианската рикота,има много по- фин вкус ,защо не опиташ или котаджи , те са по приятни.
лилит написа:За днес дотук съм с три блока омлет с извара и 2 яйца в 9:15 и си нося три блока миш-маш + 100гр ябълка за обяд и 1 мъфин за следобяда. За по-нататък ще го решавам в движение.
Голям проблем сутрин са ми въглехидратите към омлета сглобих 3 блока от домат, краставица и ябълка - тва е храна за трима. Ще ви разгледам дневниците днес, как сте го решили тоя проблем.
Въпреки, че е наситена мазнина, молекулната му структура се отличава от структурата на другите животински мазнини. Тя се състои от мастни киселини с къса химическа верига. Това означава, че много лесно се усвоява от организма. Гхито е изчистено от белтъчния казеин, който повишава нивото на холестерина в кръвта. Съдържа и линоленова киселина, която е незаменима и не се произвежда от организма. Съдържа също витамин А и витамин Е.
Има изключително съотношение на Омега-6 и Омега-3. Заради съдържанието на високо наситени мастни киселини, Гхи не се окислява лесно и има висока точка на задимяване.
И нещо любопитно - когато попитах консултанта от фирмата на Бари Сиърс дали Гхи е добър избор на мазнина за готвене, въпреки че съдържа високи нива на наситени мастни киселини, той отговори: "Гхи е отличен избор".
nympheacea написа:Лилит, мисля че Попи беше дала една много интересна рецепта за палачинки от брашно от елда в нейния дневник. Мисля си, ако ги направя по-големи, така че палачинката да ти е 3 блока, то спокойно можеш да си сложиш омлета вътре , аз лично ще пробвам с брашно от лимец, само такова намерих.
.... вече ги направих, станаха страхотни.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта