Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
GODzillata написа:Седя и се чудя как да сглобя най-бързия блок.... ......БП е лесен - 7гр. протеин на прах, БМ също не е проблем - 1 орех смлян, но пък 1БВ във възможно най-концентриран вид ми убягва нещо...
Идеята ми е да направя блокче в истинския смисъл на думата, та значи ще смеля орех или друга ядка, ще се смеси и овъргаля с протеина на прах, но е хубаво леко течен 1БВ, с който да стане спойката и да се "отлее" блокче в някаква формичка, след което да стегне леко в хладилника и човек да си има бърза закуска от 1Б във формата на бонбон да речем.
Някой някакви идеи?
Manya написа:Добавяш 1 блок какао (2 с.л. - оранжевичко), 2-3 супени лъжици прясно мляко, което не броиш като блок, или водичка, в която разтваряш протеина и какаото. Овкусяваш със стевия и си готов да си направиш блоче.
Препоръчително е да си направиш няколко такива блока, да си ги прибереш в хладилника и да си имаш готова следобедна закуска от 1 блок за няколко дни.
GODzillata написа:Ех, защо не се продават готови блокчета като шоколадчета
Hippo написа:Отдавна обсъждаме проблема с нахута и лещата, защото не може варен и суров нахут, и варена и сурова леща да са един и същи грамаж. По моите изчисления грамажът в таблицата е верен, само за сварения продукт(нахут и леща). А за най-сигурно, можеш да си го изчислиш по етикет.
Gazilot написа:GODzillata написа:Ех, защо не се продават готови блокчета като шоколадчета
Продават се, само че естествено не в България. Пипи ми беше изпратила едно, беше ужасно вкусно!!!
Tony написа:Аз не варя 1 пакет нахут, че ще трябва да ям само това в продължение на 2 седмици.
....пълен шах...ми като отиваш на златар, как ще си купиш пръстен без да знаеш колко грама еКак без кантар да си измеря 14 гр.овесени ядки, 28гр. месо и прочее?
GODzillata написа:След като сглобихме 1 сладък блок, идеи за солен има ли?
Трябва да отговаря на условието за компактност.
Stefka Ilieva написа:Здравейте ,зонови съфорумци !Чета зоната /сайта и книгата/от седмица и от вчера започнах да опитвам разни неща,обаче имам доста въпроси и като гледам форума няма тема за мерните единици ,та реших да пиша тук.Как без кантар да си измеря 14 гр.овесени ядки,28гр. месо и прочее? Търсих из нета но за продуктите , които ме интересуват в кухненските мерни единици по таблици няма информация. Обръщам се към вас като към по-опитни да ударите едно рамо на лаиците
Stefka Ilieva написа:...като гледам форума няма тема за мерните единици ,та реших да пиша тук.Как без кантар да си измеря 14 гр.овесени ядки,28гр. месо и прочее? ...
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта