Italiano написа:Свинският бут е добре от гледна точка на това, че не е с тлъстини, но е сух и жилав и трудно става на пържоли, докато котрафилето е само сухо.
...
Ако си имаш начини за готвене, които ти допадат и го правят по-крехък, няма лошо да го използваш.
...
Ще споделя един начин за приготвяне на свински бут, от който става на "мозък" и е такъв докато бъде изяден и след ден - два. Въпросът е, че трябва да се съобрази с блоковете. Рецептата е за телешко месо, но съм правил и свински бут по този начин и става страхотно. В намазана с мазнина тава редиш отдолу плътно лук нарязан на колелца и полумесеци с дебелина 3 - 4 мм. Върху тях нареждаш месото нарязано на плоски парчета с дебелина около 15 мм - пак плътно едно до друго. Върху месото, подправки на вкус и отново плътно нареден лук. Подготвяш заливка от цедено кисело мляко (да не е много изцедено все пак), разбъркано с добавена лека майонеза според дозите. Заливаш, увиваш отгоре с алуминиево фолио и печеш. Сед около 45 мин. открехваш и погледаш как е месото. Обикновенно вече е готово. Махаш фолиото и дозапичаш. Става страхотно, а и на другия ден е също така меко и крехко. Въпросът е да се измерят дозите, а ти със сигурност това го умееш прекрасно. Към всичко това мисля, че ще се наложи да се добави само доза въглехидратна храна (може и чаша вино) и ... бон апети !
Да ме извинят админите, че рецептата не е в подходящата тема, но ... стана въпрос за приготвяне на бут ... та за това