vranska написа:Здравейте, Гого,
За пръв път пиша във форума. Вече шести ден съм в Зоната и се опитвам да спазвам стриктно всички мерки и теглилки и да свикна с тях. Обръщам се към Вас, защото изчетох доста от дневника Ви, в който препоръчвате на няколко пъти
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Supe ... tgels/8305 , но сега последно четох в темата за рибеното масло, че употребявате
https://www.iherb.com/pr/Madre-Labs-Ome ... gels/65844, което реално е три пъти по-скъпо. Аз си поръчах току-що за пръв път първото, но май сгреших, защото си взех това с 240 капсули и сметката ми е 42лв. Сетих се за лимита от 30лв и тръгнах да го сменям, но веднага получих СМС от банката, че са ми дръпнали парите, макар че в сайта все още ми позволява смяна или отказ. Нямам опит и не искам да рискувам да откажа или сменя и съответно да не ми върнат парите, и дано нямам много проблеми и разкарване предвид надвишаването на безболезнената сума. Но се надявам въпреки всичко да съм избрала добро рибено масло, от което ще взимам по Ваш съвет 3 капсули сутрин и 3 вечер с храна. А колко да давам на дъщеря ми, която е на 13? По отношение на маслините същи се придържам към Вашата мярка - 7,5гр, т.к. имах първоначално в хладилника големите маслини колосал, и сега дори и с по-малките продължавам да ги меря на грамаж, а не на бройка.
Здравейте,
В началото, когато писах в
дневника си, на
iHerb не се предлагаше маслото на Madrelabs и
Now Foods, Super Omega EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels беше оптимален вариант за цена/качество. Това рибено масло се предлага в 2 разфасовки - 120 и 240 капсули. Разфасовката от 120 капсули в момента е на цена малко над 13$, т.е се вмества в прословутите 30 лв. Дозата от 6 капсули на ден Ви дават 0,6х6=3,6 гр. EPA+DHA, което е малко над поддържащата доза. Във
въпрос 55 можете да видите и останалите препоръки за количества на д-р Сиърс.
Madre Labs, Omega 800, Pharmaceutical Grade Fish Oil, 80% EPA/DHA, German Processed, Cholesterol Free, 1000 mg, 30 Fish Gelatin Softgels се появи на
iHerb доста по-късно. В края на 5-я пост от
дневника ми можеш да прочетеш за неговите преимущества. Да, по скъпо е, но има защо. За мен то остава като най-добър вариант основно заради голямата концентрация на EPA+DHA, сертифицирането по IFOS и не на последно място триглицеридната форма(за нея отново малко повече в края на 5-я пост от
дневника ми). Освен това, когато поръчам 2 броя доставката ми става безплатна и ми идва в пощата.
Относно дозите за дъщеря ти погледни
Въпрос 56, макар че там става дума за малки деца, а тя не е. Тъй като качественото рибено масло няма противопоказания, то си мисля, че поддържаща доза от 2,5 гр EPA+DHA ще бъде добре за дъщеря ти. Разбира се можеш да се посъветваш и с педиатъра и, макар че се съмнявам той/тя да е чувала за д-р Сиър и неговата Зона. Ако не се лъжа Маня беше давала някъде отговор от екипа на д-р Сиърс за препоръки за количества рибено масло за деца, но може и да бъркам.
Ако искате да отговоря и на други интересуващи Ви въпроси може би е най-добре да ги зададете в моя дневник. Така ще стане най-бързо.