acilar, ако си прочела статията за
рибеното масло, сигурно си видяла, че там се поменава за
IFOS, (Международен стандарт за рибено масло), компания, която се намира в Канада. Всички съвестни производители подлагат на тестове партидите си, за да получат сертификати за високо качество и най-вече минават стриктни проверки с много завишени стандарти за наличието на токсини.
В сайта който посочих по горе са публикувани всички компании, които минават на проверки през IFOS, съответно с публикуван номер на всяка тествана партида. Можеш да си избереш всяка една марка от там, и се цели в компаниите, които имат най-много тествано партиди. Като кликнеш върху определена партида на компанията производител, ще ти излезе сертификата, с подробна информация за всичко в маслото, както и уебсайта на фирмата производите. После отиваш на сайта и си поръчваш
След това като си избереш масло, като го получиш, погледни етикета, или на дъното на шишенето трябва да има срок на годност, и партиден номер (по принцип, тези номера винаги са едно до друго) След това отиваш пак в
IFOS, кликаш на марката, която си си купила, и проверяваш дали този номер е публикуван там.