Kokalishte, мисля че не трябва да стигаш до крайни заключения, преди да си разбрал/а от къде се получават каквито и да са несъответствия. Ние достатъчно се стараем до вас да достига всевъзможно най-коректната и правилна информация, без да искаме каквото и да е в замяна. Както се казва за благото на народа отделяме и малкото свободното време, което ни остава, за да има Зоната на български, не само в една книга, а в разширен вид онлйн за всички вас.
Другото, което искам да ти кажа- Сиърс винаги дава почти всички количества в чаши. Което малко или много е относително, защото както съм писала много пъти-зависи кое как е нарязано. Ако е на големи кубчета, ще е по леко, и обратно. На мен лично ми трябваха месеци, за да намеря най-близкия грамаж на всеки продукт, за да направя таблица, която да е в грамажи! Да има Българска таблица с актуални грамажи! Всеки един продукт лично съм го рязала, кълцала, мерила в чаши, в унции, звънене в Зоната, писане на мейли, пак звънене, пак мерене, пак изчисляване, купуване на продукти, които никогане съм ползвала, само и само за да направя таблицата по пълна, и то в грамажи. Ако искаш пробвай да се да помолиш от зоната да ти изпратят най-актуалния им лист в грамажи, и да видиш какъв отговор ще получиш. Повяравй ми, няма да ти е лесно да се сдобиеш с такъв лист. Иначе най-беше лесно да изпльоскаме таблиците както Сиърс ги дава в чаши, само е един превод, а вие да се оправяте както можете.
Таблицата абсолютно не е "напълно погрешна". Но ако си убеден/а че е така, можеш да си направиш своя таблица, като започнеш да мериш един по един всички продукти, да ги сравняваш с различни база данни, да ги превърташ от унции в грамажи, и готово. Ще ти земе доста време, но може и да си заслужава
Както споменах, ние не сме направили този сайт с цел облаги или печалба, а от добри чувства, за вас, да има нещо и за българите, както се казва for free. Ние не сме доктори, не сме и учени. По щастлива случайност сме близо до Зоната, и правим каквото е по силите ни, за да достига повече информация до вас. Пак казвам for free.
Например преди да направим този сайт, никой не беше обърнал внимание че рибеното масло е важна част от зоната. В книгата Зоната бегло се споменава омега 3 само на няколко места, което никой не беше забелязал. И не да си пишем актив, но благодарение на безплатен труд тази чудесна полезна информация стигна до вас. Голяма част от информацията за рибеното масло, за тестовете из фризерите, за проверките в IFOS и т.н е от излязлата от нас на български, което ни кара да се чувстваме прекрасно! В това число влиза и разширената информацията за арахидоновата киселина, за кортизола и т.н И има още много много неща, с които можем да ви зарадваме, но и ние имаме семейства, ходим на работа и на нас времето не си стига, но се стараем до колкото можем.
Понякога може да се случи и да направим грешка, било при превод, било в някоя цифра, и т.н , и благодарение на вас ги поправяме, но всичко е в границите на добрия тон, и на разбирането от ваша страна. Всичко това го правим с удоволствие, без никой да ни задължава, и мисля, че понякога крайните прибързани заключения и мнения трябва да се премислят. Това е от мен за сега. Не ми беше особено приятно да изтъквам подобни неща, но както се казва, всеки има точка на прегряване понякога! Забелязала съм, че много хора имат навика, или по природа са такива- да гледат не какво имат, а какво нямат!