Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Проклетница написа:Добре де, може и да ми е глупав въпроса, но пък мен си ме интересува
Зоната и без друго е достатъчно скъпо удоволствие, особено ако се храниш разнообразно (щото да, може да живееш на инат, домати, сирене и маслини доста време сигурно, но в дългосрочен план хич не е препоръчително), и всичкото това рибено масло.....оставете парите, въпреки че струва доста, ами ако всичко живо се юрне да пие висок клас, фармацевтично пречистено и не знам си какво рибено масло, колко време ще издържат океаните и въобще природата на това безумно потребление. Съгласна съм, че здравето е най-ценно и все пак.....не стига че по пет пъти на ден белтъчини (млечните не дотам препоръчителни, защото не знаем какво точно има в тях, яйцата само белтъци, месото - ама чисто да е), ами и рибено масло.....твърде консуматорско ми идва
И да, и аз съм от тези с проблемните килограми, и въпреки всичко не ми идва отвътре да живея така, все едно след мен няма да има хора, щото всичкото това, което ядем и пием е ресурс, и със сигурност докато се добие и пречисти, и направи годен и полезен, се нанасят доста щети, които не виждаме
В първите си книги Сиърс пишеше, че на организма му е все тая откъде ще си вземе въглехидрата, дали щяло да е от бонбони или тесто, или алкохол, с годините поумня, дума да няма, и въпреки всичко цялата зона е много комерсиално насочена и в крайна сметка излиза, че ако не си поне от средната класа, няма да си здрав
Чичо Чарли, не ми се ще да цапам дневника на Катя, но ако съм познал, че аз съм споменатият, не виждам нищо повече от един въпрос докъде го е докарала с борбата на ИР. Нямам нейния проблем, но не зонувам само за отслабванеКакто по-горе е писал Бат Роска повечето хора ползват Зоната за отслабване. По-малко са тези, които го правят с мисълта за здравето си.
BatRoska написа:Чичо Чарли, не ми се ще да цапам дневника на Катя, но ако съм познал, че аз съм споменатият, не виждам нищо повече от един въпрос докъде го е докарала с борбата на ИР. Нямам нейния проблем, но не зонувам само за отслабванеКакто по-горе е писал Бат Роска повечето хора ползват Зоната за отслабване. По-малко са тези, които го правят с мисълта за здравето си.
shtur4e написа: За мен, ЗОНАТА е живот.
shtur4e написа:Отдавна не съм писала, но не мога да не споделя това, което ме вълнува по темата. Вярно е, че Зоната се възприема като система за отслабване. Вярно е, че всички на които споделих за нея, издържаха известно време и се отказаха. Дори това, че нормализираха теглото и здравето си, не ги мотивира достатъчно. Тъй като това са хора от близкия ми кръг, ги наблюдавах и не мога да не споделя впечатленията си. Започнаха вместо рибено масло, да си купуват лекарства за кръвно и сърце. Вместо сурови ядки, нови дрънкулки от мола. Вместо ежедневното движение, прекарват време в някое заведение с кафе и кока-кола /или ужасно модерните натурални сокове, бъкани с глюкозо-фруктозен сироп/. Вместо време за приготвяне на здравословна храна, отделиха време за чакане пред кабинета на джи пи-то. Вместо за здравословна храна, харчат големи суми за дрехи, които да скрият натрупаните килограми. В Зоната било скъпо, било трудоемко и време-емко. Мдаа. Всеки има право на избор. И на това да го следва. ПРЕДИ ЗОНАТА ВИНАГИ съм имала проблем с килограмите. Сега - не. Или ако имам, е в резултат на временните ми прегрешения. Трябва да се четат книгите на Бари Сиърс. Аз например открих много, много истини в "Зоната, свободна от възраст". Защото съм на тази вълна - застаряващ спортист. Ще споделя нещо твърде лично. В Зоната съм вече втора година. Наближавам 50-те. Винаги съм спортувала активно /без да съм професионален спортист/, но за последните 2 години имам общо 5 медала /разбира се, в състезания за моята възрастова група/, от които 2 сребърни и 3 бронзови. Не ми се ще да остана без златен медал. Не заради его-то ми. Искам това да бъде венецът на зонуването, на приключението, наречено "ЗОНА". Мисля, че е въпрос на време и много труд, разбира се. Не си представям живот без Зоната. За мен, ЗОНАТА е живот. Истински живот.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта