Здравейте, искам първо да се представя. Аз съм жена на 41 години, 170 см, 82 кг. Запознах се със Зоната преди 4 г., когато стигнах 99.9 кг и спазвайки основните принципи за около година успях да сваля около 20 кг. След това, къде от незнание, къде от глупост започнах да следвам кето диета, което отчитам като огромна грешка от моя страна. Да наиститина свалих бързо още 10 кг и кръвните ми изследваня бяха ок (имам Хашимото и ИР), обаче физически и психически се чувствах много зле, отключиха се депресивни състояния и ПА, буквално не можех да си гледам децата. Отне ми повече от половин година да се възстановя донякъде.
Всички ме съветваха да започна със спорт така и направих. От миналото лято тренирам редовно, ОБАЧЕ,започвайки спорта, реших, че мога да увелича и храната. Другата грешка, която направих, беше че се хвърлих малко с рогата напред. Записах се на фитнес и на плуване с треньор уж, но се опитвах да тренитрам наравно с другите, които първо нямаха моите килограми и второ тренраха от години. Резултатът беше голям стрес за тялото ми, травма на коляното, която първоначално неглижирах, но за няколко месеца се докарах до състояние, в което не мога да качвам стълби.
Колкото и да се потях в залата и на басейна, килограмите не падаха, дори напротив. При профилактични изследвания в края на Януари отново стигнах кръвна захар - 7, кг. 87, с травма на коляното почти не можеща да ходя. Плаках 3 дена, после седнах да мисля трезво.
Установих, че най добре се чувствах когато спазвах Зоната стрикто. Стана ми ясно по трудния начин, че в основата стои храненето, а спортът е допълнение. В момента продължавам тренировките, но доста по умерено и силно се надявам коляното да оздравее. Надявам се, че е не прекалено късно да вкарам КЗ в норма.
Направих този дневник, не толкова да публикувам храната си, колко да споделя моя опит, моите грешки и да търся съвет и подкрепа, за да не допускам нови.