Привет, Ozone!
Поздравление за постигнатия успех, за постоянството ти, за новия живот!
Пет години! Браво!
Благодаря за това, че вдъхновяваш и други като мен!
Сега за абдоминопластиката.
Не съм проучвала, но съм се ослушвала.
Надеждата ми е била първо да отслабна, после да го мисля ... пък дано не се наложи.
По всичко личи, че ще имам подобен проблем, даже отсега е ясно.
Имам позната, с която преди времем пишехме в един друг форум. Тя се справи с килограмите (за разлика от мен) и се реши на такава операция. Живее в Израел, смъкна около 60кг, една част от които беше трупнала след раждане (за мен това има значение, колко време си ги носил килцата). Много спортуваше. На консултация с лекар и бяха казали, че трябва да мине година и половина и да задържи свалените килограми и тогава да преценят. Мина и това време и си направи абдоминопластика, сложи цици, не си спомням дали и вътрешната страна на бедрата нямаше намеса. Ами стана нов човек, с ново самочувствие.
Нямам идея какво струва такава операция и дали всеки може да си го позволи. Не съм сигурна, че такава операция се води просто козметична намеса, или застрашава и други органи/системи.
Но подкрепям решението ти, защото ако има нещо, което те притеснява и не ти позволява да се радваш на живота пълноценно - трябва да го преодолееш.
С друга дама пак съм разгоаряла на подобна тема, тя малко повече разчита на хапове и медицински процедури отколкото на промяна в начина на живот (поне не успявам да я надъхам достатъчно, въпреки, че вече се смятам за добър пример). Тя също е разговаряла със специалист и са и споменали за възможни проблеми с лимфни възли... Спирам дотук, за да не изплямпам някоя глупост без да разбирам особено - тоя така каза, оня иначе.
Преди време попаднах на тази статия (надявам се да не е в разрез с правилата, че ще сложа линк) -
https://fitbg.net/blog/fat-loss/uvisnal ... otslabvaneЗначи и в това отношение ще те следя какво си решил и как ще процедираш.
Лично аз те подкрепям. Но поискай поне две медицински становища, независими едно от друго, в полза на процедурата. Смятам, че заслужаваш промяната. Но не и с цената на здравето.
Надявам се да споделиш какво си решил.
Разбира се, на чужд гръб и 100 тояги са малко. Ти ще решиш, ти ще го изпиташ и изстрадаш.
При мен този въпрос ще получи отговор след като отслабна + година и половина, хаха, което не се знае кога ще бъде.
Надявам се дотогава някой да е утъпкал тревата
п.п ... А аз вече съм двуцифрена!