Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Hippo

Мнениеот Karrita » Съб Ное 23, 2013 2:21 pm

HippoDel написа:
Karrita написа:Хипчо,
Понеже двете сме върли "нахутки" :laugh: да те питам ти мерила ли си нахута в различните му състояния.
Снощи нещо се усъмних в грамажа му и викам си " Сега ще го меря суров, варен и после печен". И какво се получи - 1Б суров по етикет ми е 33гр, варен след накисване цяла вечер се получи 45 гр, а печен - 20 гр. Как е при теб?
Че и аз като Ити ( с овеса) се вкарах в филм с тоя нахут :think2: :wow:

Кари,
Моят нахут няма етикет с количеството въглехидрати, а суров нахут според таблицата в ББ тийм е 21гр. Така че аз го приемам за 21гр. Сварен ми излиза около 42 гр., а печен по твойта рецепта около 18гр. за 1ВБ.
Тъй като пакетът ми свърши, сега ще се опитам да си намеря с етикет и ще си го изчислявам вече по етикет.:hug:

Значи с нахута вече всичко е наред, оправихме го :laugh:
Добре, че снощи ми хрумна да го премеря и печен, че щях да се надрусам с повечко въглехидрати :laugh1:
Лилит, и аз вече така ще правя, ще го меря винаги след преработка, че всеки път е различно...
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Зоната

Мнениеот HippoDel » Съб Ное 23, 2013 2:22 pm

Karrita написа:Абе честно казано не съм сигурна дали 3 ч.л. са една супена, то зависи и от самите прибори, затова го отбелязах просто да има предвид :lol:

Кари,
Според мерителните лъжички 1ч.л.= 5мл., а 1с.л.= 15мл. Така е и при течните лекарства, това е международен стандарт. :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот KandY » Нед Ное 24, 2013 11:51 pm

Да се включа и аз за лъжичките- днес премерих моята супена лъжица, която ползвам за мярка е равна точно на 2 от чаените ми лъжички, явно всичко зависи от лъжиците, та се чудя дали супената ми е малка (защото имам и по-големи) или чаената е голяма. А за Равда- винаги си добре дошла когато си наоколо, цяло лято от май до края на септември съм там и се надявам като пристигна там напролет да ги шашна с визия- поне да съм минус 10 кг. Ако успея ще си прекръстя ресторанта на "В зоната" -обещавам. :done: :laugh1: :applaus:
Моля, ако знаеш да ми пишеш дали някой е подобрил с много показанията си за холестерола, че там ми е слабото място.
бивш вече кандидат за зоната
Аватар
KandY
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Пон Ное 25, 2013 10:53 am

KandY написа:Да се включа и аз за лъжичките- днес премерих моята супена лъжица, която ползвам за мярка е равна точно на 2 от чаените ми лъжички, явно всичко зависи от лъжиците, та се чудя дали супената ми е малка (защото имам и по-големи) или чаената е голяма.

Аз поради тази причина използвам мерителни чашки и лъжички. Защото големината на приборите зависи от дизайна, а когато се използва ч.л. или с.л. за мярка в рецепти, за течни лекарства или в случая в таблицата на хранителните блокове се има предвид международният стандарт, който е съответно 5 и 15 мл. снимка тук
KandY написа:Моля, ако знаеш да ми пишеш дали някой е подобрил с много показанията си за холестерола, че там ми е слабото място.

За съжаление, не се сещам. Погледни в темата здраве, може някой да е споделил нещо по въпроса. Но със сигурност ще имаш подобрение от Зоната.
Според мен е добре, след един месец в Зоната да си направиш изследване.
:hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Gazilot » Пон Ное 25, 2013 11:44 am

KandY написа:Моля, ако знаеш да ми пишеш дали някой е подобрил с много показанията си за холестерола, че там ми е слабото място.

Аз пия антистатини, поради преживян инфаркт в долу-горе детска възраст. По-скоро пиех. Откакто съм в Зоната, хвърлих всички лекарства, ей-така, на своя глава. И скоро смятам да се изслeдвам цялостно и ще споделя тука какво е станало.
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Пон Ное 25, 2013 11:51 am

Айде, понеделнишки на отчет!
:stupid: :stupid: :stupid: 100 грама не ми стигат да ударя десятката! :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Ето я и табличката:

седмица----начало------1--------2---------3---------4---------5---------6----------7--------8--------9--------10-------11-------12
кг--------------84,4------81,8----80,8-----79,7------78,8-----78,1------78-------77,6----76,9----75,6-----75,3----74,8-----74,5
ханш-----------115----------------112------112-----111,5-----110-----109,5----109,5------------108,5-----108----107,5-------
корем----------98------------------98-------98--------97--------96-------96--------95----------------95--------95-------93---------

За 12 седмици в Зоната съм -9,9 кг.
За изминалата седмица съм свалила 300 гр. :bigsm15:

Но да ви кажа страшен апетит имах тази седмица, :msmile5: особено следобедите, така че от вторник нататък си хапвах не по 9, а по 10-11 блока на ден.
Освен това цяла седмица си ходя с тесните дънки, :bigsm16: които вече не ми се опъват на тумбачето. ;) Старите ги хвърлям, защото са ми много широки вече. (А преди да започна Зоната не можех да ги закопчая.)

Другият понеделник ще станат три месеца от както съм в Зоната и тогава ще дам последния седмичен отчет :typing: и започвам да се отчитам на всеки месец, а не на седмица както до сега. Не знам как ще се справя с празниците, :think2: дано да не ми се отразят зле на зонуването. Вие по-опитните как се справяте по празниците? Споделете стратегия!
Усмихната седмица на всички! :hooo: :grouphug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Gazilot » Пон Ное 25, 2013 12:03 pm

Хиподилке, поздравления за резултатите, фигурата, коремчето и така нататък.
За празниците се справям много лесно аз, отдавам им се :laugh1: :laugh1: :laugh1:
Разработил съм си стратегия, с която не свалям в следпразничните дни, но си пазя теглото. И тя е, яж и пий, ама смятай - тоест, мога да изям/изпия 12 блока наведнъж, ама гледам да са поравно, тоест не да се налея с алкохол и това да е - гледам да има адекватно количество прот и мазнина. При мен поне работи. Тествано е поне 5 пъти.
А за глада напоследък, нормално е, всички го изпитваме, то си ни е природа - идва Зима, тялото от древни времена търси повече храна да се запаси. Това са импулси, които не можем да регулираме, освен ако не сме от онея с препаските и халки колкото корабна котва в носа.
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Пон Ное 25, 2013 12:18 pm

Gazilot написа:Хиподилке, поздравления за резултатите, фигурата, коремчето и така нататък.
За празниците се справям много лесно аз, отдавам им се :laugh1: :laugh1: :laugh1:
Разработил съм си стратегия, с която не свалям в следпразничните дни, но си пазя теглото. И тя е, яж и пий, ама смятай - тоест, мога да изям/изпия 12 блока наведнъж, ама гледам да са поравно, тоест не да се налея с алкохол и това да е - гледам да има адекватно количество прот и мазнина. При мен поне работи. Тествано е поне 5 пъти.
А за глада напоследък, нормално е, всички го изпитваме, то си ни е природа - идва Зима, тялото от древни времена търси повече храна да се запаси. Това са импулси, които не можем да регулираме, освен ако не сме от онея с препаските и халки колкото корабна котва в носа.

Харесва ми твоята стратегия. И аз по принцип като "съгрешавам", гледам да е балансирано и да ти кажа, много добре дейстава. Например, ако се изпусна да хапна някоя фурма, веднага хапвам и протеинче и ядчица, и готово! Мисля, че това е решението! :bigsm18:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Пон Дек 02, 2013 1:12 pm

Последният седмичен отчет:

седмица---начало----1--------2---------3--------4---------5---------6----------7--------8--------9--------10-------11-------12-------13
кг-------------84,4----81,8----80,8-----79,7-----78,8-----78,1------78-------77,6----76,9----75,6-----75,3----74,8-----74,5----74,4
ханш----------115--------------112------112----111,5-----110-----109,5----109,5------------108,5-----108----107,5--------------107
корем---------98----------------98-------98-------97--------96-------96--------95----------------95--------95-------93-----------------93

За 13 седмици(3 месеца) в Зоната съм -10 кг.
За изминалата седмица съм свалила 100 гр.

Следващият отчет ще го дам, чак догодина, на 2 януари, дано само да не е с "+"! ;) :laugh4:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Karrita » Вто Дек 03, 2013 8:42 am

HippoDel написа:Следващият отчет ще го дам, чак догодина, на 2 януари, дано само да не е с "+"! ;) :laugh4:

Ще е с "+" = положителни емоции Хипчо. :lol:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Вто Дек 03, 2013 11:49 am

Karrita написа:
HippoDel написа:Следващият отчет ще го дам, чак догодина, на 2 януари, дано само да не е с "+"! ;) :laugh4:

Ще е с "+" = положителни емоции Хипчо. :lol:

Мерси, Кари,
Това ми хареса! :bigsm18: Дай Боже! :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Сря Дек 04, 2013 10:00 pm

А, а, а, кой си има три чушлета, :zonepeper: :zonepeper: :zonepeper: , а? :bigsm16: :bigsm15: :bigsm15: :bigsm15:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Karrita » Чет Дек 05, 2013 8:34 am

HippoDel написа:А, а, а, кой си има три чушлета, :zonepeper: :zonepeper: :zonepeper: , а? :bigsm16: :bigsm15: :bigsm15: :bigsm15:

Направи си цяла градинка. Честито Хипоооооо! :bigsm16:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот gogo » Чет Дек 05, 2013 9:30 am

Да ти е честита Хипчо. :wave: С гордост да си я носиш. :bigsm20:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Pipilota » Чет Дек 05, 2013 3:50 pm

Аууу, :laugh: Хипо станала Бакалавър в Зоната :bigsm16: Браво Хипчоооо, продължавай все така-колкото повече пиперки или чушки, толкова повече свалени килца :laugh4:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот HippoDel » Чет Дек 05, 2013 3:58 pm

pipilota написа:Аууу, :laugh: Хипо станала Бакалавър в Зоната :bigsm16: Браво Хипчоооо, продължавай все така-колкото повече пиперки или чушки, толкова повече свалени килца :laugh4:

Pipi,
веднага ми се отрази, ;) днес съм вече с още минус половин килце. :laugh:
:hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната