Пипи,
, добре си дошла в дневничето ми!
Да си призная честно, исках го това посещение, чаках го, сега ми е като награда
Имам тежка задача, както се знае, тук ще стоя да посрещам и изпращам хората.
Великден мина, без някакви особени преяждания.
Хапнах, пийнах, преболедувах го.
Това вече става закономерност при мен. Изляза ли от зоната се разболявам. Не знам внушение ли е, но почват болки в корема, подуване, разстройство, оттичане в глезените. После на всичко отгоре ми се яде много и следващите няколко дни хапвах по блок, (че и два, три) отгоре. Ей така непланирано, от готовите кексчета и питки, които имам почти винаги като запас.
И изобщо съм много гладна напоследък. Истина е и че много разтегнах будната част от денонощието, може и от това да е.
Сега и Гергьовден да мине, но и там ми е ясно какво ще се случи. Едно-две незонови хранения и край.
Смятам, че подобни излизания са даже добре за продължителното стоене в Зоната (като изключим последствията при мен с разболяването). Искам да кажа, когато е празник, събират се хора, добре е човек да се отпусне, да не мисли за всяка хапка и всяка глътка. Важно е продължителното спазване, не педантично за месец-два до постигането на килограмова цел и после край. Психика трябва. Тук аз не съм много стабилна ако съдим докъде съм се докарала, но ... на почти 50 може би поумнях вече.
Писала съм това на 26,09,2006
"На първо време -ще се лиша от тестените изделия. Много ги обичам, но няма как. Другото нещо, което много обичам е сиренето - под всичките му форми и производни. Почти съм сигурна, че ако го намаля, или временно да го изключа ще имам успех без да правя поти нищо друго. Имам и колело в къщи - но е доста скучно да го карам. Мисля да започна със по-активно движение след като сваля 5-6 кг.
Казвали са ми, че не е правилна теорията, че тлъстините ще се превърнат в мускулна маса, но все пак така съм решила. Толкова много съм чела за диети и правилно хранене, но явно воля не ми достига. И много пъти съм започвала диети, и то такива, каквито не бих позволила на децата ми да спазват.
Най- важна е мотивацията, според мен.Когато я имаш - намираш решение на проблема.
Три мен мотивацията е:
1. Заради мен самата
Имам си теорията, че хубавите външно хора са по-добри, защото те не обвиняват света, или другите, че нещо им е отнето и могат да се отдадат на други мисли, без да обвиняват природата за неуспехите си. Сигурно сте срещали такива хора, (разбира се, всяко правило си има изключение). А да бъдеш добър - мисля, че е добър стимул.
2. Заради семейството си
Искам да съм здрава, за да мога да се грижа за тях по-дълго време и по-добре. Искам мъжът ми и синовете ми да ме харесват освен като майка и съпруга - и като жена. (Мъжът ми често казва:"Аз ще те обичам винаги, дори да се търкаляш, но за здравето ти е добре да отслабнеш"). И все пак.!
След мотивацията поставям постоянството - Дори да имам от време на време малки прегрешения с похапването, да продължа, без да се отказвам.
Мисля, че тези причини са достатъчни за старт.
Ще Ви информирам за резултатите."
....
Тогава съм била 97кг, и вероятно съм си мислела, че повече няма ка да кача.
Спомням си, започнах с плодове няколко дни, после минах на Дюкан.
Временни резултати до около 79 по спомен, последва ВМ НВХ. Там няколко месеца задържах без да свалям, после се разлигавих и тръгнах нагоре. Нагоре и само нагоре. До септември миналата година.
По пътя е изпаднала мотивацията, а след нея и постоянството.
Разлика 15 години.
Обявявам се за най-трудно узряващото същество на планетата.
Прекрасен да бъде денят ви! И цялата седмица!
п.п. И този месец ще имам спад в килограмите, но да видим с колко при толкова празници.