Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на HippoDel

Мнениеот nympheacea » Пет Окт 18, 2013 1:20 pm

gogo написа:Нимфи,

Сигурна ли си че изварата ти е 18% протеини? :think2:
И аз си купувам извара на Димитър Маджаров. Продава се в разфасовка по 350 гр, като киселото мляко. Пише Димитър Маджаров Суроватъчна извара Краве. Мазнините й са до 0,5%, протеините 13,2%, въглехидрати 2,4%. Изчислил съм я 1БП = 53 гр. Много съм доволен от нея. Не е суха и на мен дори е вкусна. Купувам си я от Фантастико, че е срещу нас. Не виждам причина да я няма и по другите магазини. В интерес на истината друга извара с подобна масленост не съм срещнал до сега. Дори на изварите, на които пише обезмаслена извара маслеността е по-голяма от 2%.

Гого, вчера бях в Билла да си търся извара, защото в локалните магазини нещо са се наговорили да продават само кашкавалена - с 4% протеини и 12% мазнини. Преди от тях си купувах на Маджаров в плик, с червен етикет и тя беше 18% протеини и 0.5 % мазнини. Та вчера отивам в големия магазин и виждам точно тази извара в кофичка от кисело мляко, разбира се купих и още 2-3 вида да пробвам. Другите, които са опаковани като салам, също са с 18%. Та решавам да пробвам първо тази в кофичката - е по-хубаво нещо не съм опитвала, уникално нежна консистенция, чист вкус, изкефих се максимално. Та сега като ти чета поста за изварите, гласувам с 2 ръце за тази конкретно, за мен е най-доброто на пазара
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Зоната

Мнениеот HippoDel » Пон Окт 21, 2013 1:58 pm

Здравейте,
Отново е понеделник! Време е да рапортувам.

Изминалата седмица беше малко тежка по отношение на Зоната, защото пътувахме :auto-camptrailer: и няколко пъти ядох навън. Освен това имахме и рожденници. Но аз мисля, че въпреки всичко се справих добре. С изключение на една вечер, дето се намуах с свински рабърца, :shy: през другото време се стараех да не прекалявам и спазвах Зоната поне на око, когато не можех да си меря храната.
Ето и резултатите:
за изминалата седмица съм свалила 400 г.
за 7 седмици в Зоната общо 6,8 кг.

Напредвам бавно, но славно! Хубавото е, че и сантиметрите намаляват, вече мога да си свалям дънките без да ги разкопчавам и стегнах колана с още една дупка. ;)
Рапорт даден!

Успешна и усмихната седмица на всички! :romance-grouphug:
Последна промяна HippoDel на Пон Окт 21, 2013 2:35 pm, променена общо 1 път
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот marianapanova » Пон Окт 21, 2013 2:22 pm

Хипи прекрасни резултати,въпреки прегрешенията,но не прекалявай с тях иначе :wow: поне аз изглеждам по този начин,когато излезна от зоната :laugh: :hug:
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот HippoDel » Пон Окт 21, 2013 2:35 pm

marianapanova написа:Хипи прекрасни резултати,въпреки прегрешенията,но не прекалявай с тях иначе :wow: поне аз изглеждам по този начин,когато излезна от зоната :laugh: :hug:

Марианака,
гледам да не прекалявам, че и на мен тези ребърца ми излезнаха през .... :obscene-tolietpush: носа! :laugh1:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот gogo » Пон Окт 21, 2013 2:53 pm

Хипо,
Браво за резултатите :bouquet: Не бързаме за никъде. Важното е да се чустваме в отлична кондиция и здраве. А отслабването е страничен ефект. Аз вече си преправих гардероба. И нямай големи скрупули за излизане от Зоната, стига да не е често :wave:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот HippoDel » Пон Окт 21, 2013 3:02 pm

gogo написа:Хипо,
Браво за резултатите :bouquet: Не бързаме за никъде. Важното е да се чустваме в отлична кондиция и здраве. А отслабването е страничен ефект. Аз вече си преправих гардероба. И нямай големи скрупули за излизане от Зоната, стига да не е често :wave:

Мерси Гого,

И аз реших да го давам малко по-спокойно, че иначе, язък за всичките положителни емоции, дето ти дава Зоната, като само се стресирам за всеки грам. :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот gogo » Вто Окт 22, 2013 5:56 am

Хипо,

Радвам се за теб :wave: . Целта в никой случай не трябва да бъде за всеки грам :but: Никакъв стрес и само Зонови емоции :laugh:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот HippoDel » Вто Окт 22, 2013 10:38 am

gogo написа:Хипо,

Радвам се за теб :wave: . Целта в никой случай не трябва да бъде за всеки грам :but: Никакъв стрес и само Зонови емоции :laugh:

Благодаря Гого,

При мен и напълняването винаги е от стрес, на емоционална основа. Затова трябва да внимавам. :but: А на теб, честит обновен гардероб, със здраве да си го носиш! :bigsm15: Надявам се и аз скоро да обновя моя, че като съм с излишни килограми, нямам никакво желание да си купувам нови дрехи. :(
Успех! :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Чет Окт 24, 2013 7:43 pm

:о Хе-Хе!
Имам си втора ... чушка, имам си втора чушка ... :bigsm15: :bigsm15: :bigsm15:
Този път я видях! :bigsm16:

:laugh1: Голяма радост са тези чушки! :laugh4: :laugh4:

:hug: :hug: :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Pipilota » Пет Окт 25, 2013 4:57 am

Ауууу :bigsm8: Хипоооо, ами айде
ЧЕСТИТА ТИ ВТОРА ЧУШКА
Да ти е жива и здрава, и много да си я пазиш :bigsm27: И ако не знаеш, да те светна, че има една закономерност тук- колкото повече се увеличават чушките, толкова повече намаляват килограмите :skyle11: :skyle11: :skyle11: и толкова повече се увеличават разходите за нови дрешки :dress: :hug:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот gogo » Пет Окт 25, 2013 5:24 am

Пипи.и.и.и.,

Не ни плаши с разходи за нови дрешки. Аз минах по тънката лайсна - преправих си старите :laugh4:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Pipilota » Пет Окт 25, 2013 5:56 am

Ааа, Гого, ми то в чужбина шивашките услуги са по скъпи от самата дреха. Ако и в БГ е така..де илия на кирия... :laugh3: Другия вариант е да се ожениш за шивачка :) да ти шие безплатно... :laugh4:

Обаче има едно друга закономерност, която ме хвърли в размисъл... :think2: :laugh1: т.е не мога да определя точно - като намалиш еди какво си, се увеличава еди какво си или обратното...обърках се нещо тук :laugh3: който е добър със закономерностите, да помага с гатанката :

Скрит текст:
Изображение
:laugh:
Последна промяна Pipilota на Пет Окт 25, 2013 2:28 pm, променена общо 3 пъти
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот marianapanova » Пет Окт 25, 2013 6:43 am

Хипо мила,честита втора чушкаааа :bouquet:
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот HippoDel » Пет Окт 25, 2013 4:55 pm

pipilota написа:Ауууу :bigsm8: Хипоооо, ами айде
ЧЕСТИТА ТИ ВТОРА ЧУШКА
Да ти е жива и здрава, и много да си я пазиш :bigsm27: И ако не знаеш, да те светна, че има една закономерност тук- колкото повече се увеличават чушките, толкова повече намаляват килограмите :skyle11: :skyle11: :skyle11: и толкова повече се увеличават разходите за нови дрешки :dress: :hug:

Мерси, на всички за поздравленията! :romance-grouphug:
Ще си пазя чушките и много ще си се грижа за тях. ;)

Пипи,
Тази закономерност мноооооооого ми харесва! Дай Боже всекиму. :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Пон Окт 28, 2013 12:26 pm

Здравейте ЗоHбита!

Понеделник е и аз пак ще рапотрувам.

Последните седмици по-бавничко върви свалянето на килцата, но аз съм доволна.

Изминалата седмица беше меко казано странна. :rollingeye: Единственото, което съм променила в храненето е приема на рибено масло, т.е. драстично го увеличих от понеделник по здравословни причини. Два дни имах почти постоянно чувство на гадене и тежест в стомаха, а и липса на апетит. Нямах и никакво желание да пия вода. Във вторник едва изядох 8 блока за деня, като по принцип ям по 9. Интересно, че на другия ден бях качила 300 грама. :think2: Реших, че всичко това е от многото капсули рибено масло, че по някакъв начин ми натоварват стомаха и затова започнах да ги деля на 3 приема през деня, а не да ги пия 1 път на ден, както преди. И, като че ли нещата се пооправиха. До четвъртък вечер, когато изпитах неистов глад. :wow: Изядох си полагаемите 3 блока за вечеря, но гладът продължава, усещам стомаха си празен. Тогава намазах една филийка със сладко, после още една, после няколко лъжички медец със сусам. :bigsm39: Докато леко взе да ми става байгън от сладко и се спрях. И след това нищо, беше си ми супер, нито инсулиново гaдно, нито тежест в корема. Не си спомням, преди лягане, дали си хапнах зонова закусчица, по-скоро да, но си спах, като къпана. :msmile9: Единственото неприятно чувство, което изпитах, беше на сутринта, не си усешах корема празен, както обикновено. Обичам сутрин, като се събуждам да усешам празнина в корема.
И така, от следващия ден всичко си продължи по старому, нито гадене, нито глад. Нещата се нормализираха. :ok:
В крайна сметка и килцата за доста надолу, в сравнение с предните 2 седмици. :bigsm16:
За изминалата седмица -0,7 кг
За 8 седмици в Зоната –7,5 кг

:think: Чудя се, дали да не мина на едномесечен отчет, вече или да си продължадам с ежеседмичния. Мисля, до края на 3 месец да си е така, а после да почна на всеки месец. Така ще е. Решено.

Това е. Рапорт даден!

Успешна и усмихната седмица на всички! :bigsm22:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Poppy » Пон Окт 28, 2013 12:38 pm

Браво Хипо, страхотен резултат :bigsm22: Как издържаш само с 9 блока? Аз бих умряла от глад...
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната