gogo написа:Нимфи,
Сигурна ли си че изварата ти е 18% протеини?![]()
И аз си купувам извара на Димитър Маджаров. Продава се в разфасовка по 350 гр, като киселото мляко. Пише Димитър Маджаров Суроватъчна извара Краве. Мазнините й са до 0,5%, протеините 13,2%, въглехидрати 2,4%. Изчислил съм я 1БП = 53 гр. Много съм доволен от нея. Не е суха и на мен дори е вкусна. Купувам си я от Фантастико, че е срещу нас. Не виждам причина да я няма и по другите магазини. В интерес на истината друга извара с подобна масленост не съм срещнал до сега. Дори на изварите, на които пише обезмаслена извара маслеността е по-голяма от 2%.
Гого, вчера бях в Билла да си търся извара, защото в локалните магазини нещо са се наговорили да продават само кашкавалена - с 4% протеини и 12% мазнини. Преди от тях си купувах на Маджаров в плик, с червен етикет и тя беше 18% протеини и 0.5 % мазнини. Та вчера отивам в големия магазин и виждам точно тази извара в кофичка от кисело мляко, разбира се купих и още 2-3 вида да пробвам. Другите, които са опаковани като салам, също са с 18%. Та решавам да пробвам първо тази в кофичката - е по-хубаво нещо не съм опитвала, уникално нежна консистенция, чист вкус, изкефих се максимално. Та сега като ти чета поста за изварите, гласувам с 2 ръце за тази конкретно, за мен е най-доброто на пазара