Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Italiano написа:Хриси, ако спазваш основните принципи на Зоната, няма как да не почувстваш ефекта.
Просто трябва да си по-стриктна. Поне в началото. След това сама ще се убедиш и ще разказваш на другите.
Относно киселото мляко - когато не ядеш нискомаслено/обезмаслено мляко, реално поемаш повече мазнини, отколкото протеини и въглехидрати.
Най-прост пример: ако дадено мляко е с масленост 3%, то с 1 блок П и В (средно 220 гр.) приемаш повече от 4 блока М.
Излиза сметнато така - 100 / 3 = 33 гр.
И после 33 гр. х 1,5 = 49,5 гр. за МБ.
И тогава всички сметки за ПБ и ВБ с млякото отиват на кино.
Затова е много по-лесно, а и е вкусно, към млякото да си добавиш ядки.
Хриси написа:Да, бях забравила, че мазнините трябва да са 3 грама, от които 1,5 скрити и останалите добавяме от добрите мазнини. Просто в книгата на д-р Папазова пише, че един жълтък е с ..... мазнини, а по мои изчисления това правеше 3 грама мазнини. Затова се озадачавам с яйцата- ако в 1 жълтък има 3 гр. М, значи не трябва да добавяме мазнини и според мен са 3 БМ.
Karrita написа:А пък ако вземеш 1,5 или 2% просто не добавяш мазнини, нали така Ити?
Karrita написа:И като стана въпрос за киселото мляко, отдавна се каня да ви питам и все забравям. Бихте ли споделили каква марка кис. мляко консумирате? /важи само за живущите в Бг/
Swimmer написа:Здравейте,
съвсем начинаещ съм и ми се струва доста сложно да се храня по този начин.В тази връзка искам да попитам има ли примерни менюта за деня,тъй като работя в офис и ми е трудно да приготвям храна.
Благодаря!
gogo написа:Karrita написа:И като стана въпрос за киселото мляко, отдавна се каня да ви питам и все забравям. Бихте ли споделили каква марка кис. мляко консумирате? /важи само за живущите в Бг/
Кари, аз ям киселото мляко на Елби - със зелената капачка.
Karrita написа:Гого ей това исках да чуя![]()
Пробвах Елби и страшно ми хареса. Намерих 4% и 2%. Ям това от 2%, но не виждам никакви данни на него, случайно да знаеш какво съдържа? Говорим за Боженци на Елби, нали?
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта