HippoDel написа:Хриси написа:Да, бях забравила, че мазнините трябва да са 3 грама, от които 1,5 скрити и останалите добавяме от добрите мазнини. Просто в книгата на д-р Папазова пише, че един жълтък е с ..... мазнини, а по мои изчисления това правеше 3 грама мазнини. Затова се озадачавам с яйцата- ако в 1 жълтък има 3 гр. М, значи не трябва да добавяме мазнини и според мен са 3 БМ.
Хриси, не се втурачвай толкова в мазнините и да хапнеш някой друг грам повече, това няма да те изведе от Зоната. Хубаво е да имаш на всяко ядене от полезните мазнини.Най-важни са пропорциите между протеини и въглехидрати.
Здравейте Зонбита, позволявам си да ви нарека така още от първият ми пост, но ви чета от доста време и вече ви чувствам близки

Тук има толкова много полезна информация, благодаря на всички за положените усилия и най- вече за търпението, което имате към нас новаците. В Майчинство съм и се опитвам да се преборя със 7-8 кг, спортувам много редовно от 1 година(от как спрях да кърмя), мисля и два пъти в седмицата да тичам, преди бременността ми го правих 3 пъти в седмицата, но сега се хванах с фитнеси и тичането остана на заден план, просто имам нужда да се наспивам някой и друг ден през седмицата. Може би трябва да кажа, че ходя на фитнес сутринта в 6.30-7.00 докато малката и баща и спят още. И така първият ми въпрос е дали да закусвам преди фитнеса? Блоковете са ми за сега 11. Разделила съм ги на 3:3:1:3:1 като вечерите малко изпускам нишката, но обещавам си, че няма да е така. Казвам за сега, защото ако започна и тичането ще се увеличат на 13. Вода пия много. До сега съм се хранила много здравословно до там, че сама си правя хляба, може би трябва да кажа, че по препоръка на др. Папазова, преди известно време започнах да ходя при нея и си следвам нейните препоръки и лека полека попаднах отново на Зоната и този път се реших да я започна. През годините няколко пъти съм се сблъсквала с този начин на живот, но много ме плашеха тези сметки и теглилки. Разбира се, когато човек се задълбочи не изглежда толкова сложно. Може би трябва да кажа, че др. Папазова не препоръчва да се консумират ГМО продуктите, т,е овес, ечемик, пшеница, ръж, соя, чаровница т.н. Има една книга " Пшеницата, маскираният убиец", много интересна книга по тази тема, такива страшни неща пише за пълносърнест ире продукти, които ние смятаме за толкова полезни. Може ли да се консимура гречка ( елда), не го срещнах в таблицата и ако да тя като какво се смята? Продължавам да чета всичко в сайта, толкова е интересн. Може би ще си направя и Дневник, за да ме проверявате от време на време, ще ви бъда много благодарна, все още и аз съм едно пате