Ваня, давай така:
7:00- 3 блока
11:30- 12:00- 2 блока
16:00- 1 блок
19:00- 3 блок
22:00-23:00 - 1 блок
Пробвай така една седмица, и след седмица ще прецениш дали ти пасва това
разпределение. От многото хора които съм срещала из форумите твърдо съм стигнала да извода, че повече от 5 хранения не се отразяват добре на повечето. Т.е нали Сиърс казва, че колкото по-често се яде, толкова по-добре, но аз съм на друго мнение, поне от личен опит, и от това което съм виждала при други зонуващи. Първо- през целия ден няма едно стабилно хранене от 3 блока, второ- психически- да мислиш постоянно за храна и да ядеш през час два...и изобщо целия ти ден да минава в междинни закуски..на мен това хич не ми се по вкуса
Но то е ясно, че няма еднакви хора, и има и такива, които се придъжат към този начин с по 6-7 хранения на ден..но пак казвам това са единици по мои наблюдения. Отделно това много затруднява разнообразието на храната. Колкото повече блокове има не едно ядене, толкова по различни неща можеш да си позволиш. На мен например ми е кеф като трябва да пригоптвям храна на мъжката половинка- единия с 5 блока, другия със 6..направо си им готвя манджарета на момента.
И че така де, да не се отклонявам от темата...според мен, недей да бързаш за сега да добавяш протеинови или вуглехидратни блокове. Придържай се към 1:1:1 с разпределението което ти предложих, избутай една СТРИКТНА семица, и тогава ще знаеш дали това е за теб.
В началото всеки организъм се бунтува на каквато и да е промяна, за това ти трябва време, за да разбереш какво наистина ти говори тялото ти.