gogo абсолютно си прав, аз съм на същото мнение, и няма спор за това което казваш. Както казах, всички количества на храните са много относителни. Според мен Бари Сиърс би трябвало да обяви храните в унции, а не в чаши. Така и не знам защо е избрал метода на чашите. Ако се замислим за всеки един продукт, навсякъде ще има разлики, например с млякото, което е балансирано, обаче има толкова много млека, в които преобладават въглехидратите, че всичко си зависи и на коя компания млякото ще си купиш
![smile :)](./images/smilies/main/icon_smile.gif)
Бари Сиърс се е погрижил и за това, като е написал една книжка, която е много полезна,но е само за американците, в която са описани всички видове храни на всички производители и компании, с марките и мената им, и за всеки един продукт кое колко блока, но за съжаление това не огрява хората в БГ
![icon_sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Отне ми време да се ровя из старите имейли от 2011
![laugh :laugh:](./images/smilies/more/smile_giggle.gif)
,защото по принцип нямам навика да пазя старите, на за късмет ги намерих. Пратих ти ги на имейла с който си се регистрирал в този форум. Но сам ще видиш какви смешки имаше в грамажите, и после тези от зоната трябваше да питат готвачите към цеховете на зоната една чаша от кой продукт по колко грама е
![smile :)](./images/smilies/main/icon_smile.gif)
, защото любезно им обясних,че както и да го нарежа един продукт в чашата, няма как да се получи този грамаж
![smile :)](./images/smilies/main/icon_smile.gif)
Много са скарани с грамажите тук в Америка, както и аз бях скарана много с унциите, с инчовете и футовете
![main_9 :lol:](./images/smilies/main/icon_lol.gif)
И така, събирах инфото на части. Изхабих доста време и нерви, ама най накрая получих това което исках
![smile :)](./images/smilies/main/icon_smile.gif)
Аз лично, бих казала, на всички които искат съвсем прецизни грамажи, да си направят своя собствена табличка, като си изчисляват продуктите от сайтовете като bb-team, и други подобни. Въпреки, че както казах, аз не мисля, че няколко грама в повече или по -малко ще са фатални. Има много хора, които си спазват зоната, по книгите на Бари Сиърс, със старите грамажи, и пак си отслабват безпроблемно. Аз лично една година се водих по старите листи, и мерех само в чаши, не ползвах никакво кантарче, и стигнах до там, че не можех да спра да слабея, и тогава трябваше да се обаждам пак в зоната, защото това слабеене започна да ме плаши.надолу, надолу, станах 48кг, да не кажа, че имаше сутрини, в които се събуждах 47
Отговора беше да увелича мазнините с един блок на ядене. Така и направих, и грънци, нищо не качвах. Пак званях, говорих с различни хора от Зоната, не само с тези инструктори, които ни бяха определили като лични, и се стигна до заключението , че трябва да увелича блоковете от 10 на 11, + 2 или 3 блока мазнини допълнително към всяко ядене. И така се заковах на желаните 50-51 кг.
Казвам ти това във връзка със слабеенето и грамажите на храните, че с няколко грама повече или по малко не мисля, че ще излезеш от зоната.
В сайта гледаме да слагаме информация, която идва само от Зоната, и за това не съм си правила труда да направя таблица с информация от другите сайтове. Всеки може да си направи своя си табличка и да си я спазва, и пак мисля че ще е в зоната.
Аз все пак ще попитам дали има някакви промени в храните, но и всеки един от вас може да пише на Зоната. Всички там са много отзивчиви и любезни, и биха отговорили на всички. От
ТУК можете да се свържете с тях
![smile :)](./images/smilies/main/icon_smile.gif)