Рибено масло в Зоната - Част 2

Tеми за рибеното масло, за добавките към диетата ни и приемът на алкална вода

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Рибено масло в Зоната - Част 2

Мнениеот sotir » Нед Мар 26, 2017 2:21 pm

https://www.iherb.com/pr/p/7929

Забравих го във фризера 10 дни за тест. Без промяна.

http://www.jarrowformulas.com/uploads/product_reference_guides/EPADHABalance_QRG_042016.pdf
sotir
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мъж

Зоната

Мнениеот doval » Нед Мар 26, 2017 5:07 pm

Здравейте Sotir,

Това че не е замръзнало във фризера е добре.
Количеството на EPA+DHA е добро.
Съотношението между EPA и DHA е добро.
Цената е добра.
НО...
Не е триглицеридна форма, а е етил-естерна форма
и по-важното, няма IFOS сертификат, че маслото е чисто.
Като цяло Jarrow е известна марка и всеки сам си преценява
да им вярва или не.
Подобно масло с малко по-добри показатели
е това на NOW Ultra Omega 3.
Вече сте купили това, но не ви препоръчвам да пиете
повече от 3 капсули на ден от него

Поздрави,
Владо
Няма добри и лоши решения, само последствия.
Аватар
doval
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мъж

Мнениеот sotir » Пон Мар 27, 2017 6:05 pm

doval написа:Здравейте Sotir,

Не е триглицеридна форма, а е етил-естерна форма
и по-важното, няма IFOS сертификат, че маслото е чисто.
Владо

Eтил-естерна форма e. Тествах го със стиропорна чаша и я разяде. С миризма на ягоди е.

Как може само по етикета да се разбере формата?
NOW Ultra Omega 3 (EPA500/DHA250) и то ли е етил-естер?
Като влеза в сайта на IFOS и Madre Labs не намирам
sotir
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мъж

Мнениеот shtur4e » Пон Мар 27, 2017 6:58 pm

На опаковката би трябвало да пише формата. На това, което аз ползвам (О3 на Pure Pharma), е посочена. Мисля, че и при другите фармацевтичен клас масла, със сертификат по IFOS, задължително е посочено.
"You can have results or excuses. Not both."
Аватар
shtur4e
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Жена

Мнениеот doval » Вто Мар 28, 2017 11:19 am

Здравейте Sotir,

Ако рибеното масло е триглицеридна форма, задължително е написано на етикета,
тъй като това е по-скъпия начин за преработка и маслото се продава по-скъпо
и производителя няма да пропусне да си направи реклама.

Другия начин човек да се ориентира е по цената. Рибеното масло с етил-естерна форма
е доста по-евтино от триглицеридната форма рибено масло.

Освен това внимавайте и за търговски трикове: Пишат рибено масло, което намалява триглицеридните нива.
Това не значи, че рибеното масло е триглицеридна форма :)

Маслото Now Ultra Omega 3 e етил-естерна форма, затова е по-евтино от Мадре и Pure Pharma.

Етил-естерната форма, не е нещо лошо, просто се усвоява по-трудно от организма спрямо тригл. форма.

Madre labs имат сертификат за рибеното масло, което купуват на едро. Сертификата може да
намерите на сайта на IFOS под името KD-PUR. Те нямат сертификат за готовата продукция.

Ето отговора на този въпрос от Madre Labs:
8/10/2016

Hello and thank you for your email.

Our website states that we purchase our Bulk Fish Oil Concentrates (found in DHA 700, Omega 800 & EPA 850 softgels) from a German Supplier. This Bulk Fish Oil Concentrates are IFOS 5 Star Certified. We purchase KD-PUR Bulk Fish Oil Concentrates which are IFOS 5 Star Certified.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... Gc&cad=rja

We hope this info helps.

Thank you and please make it a great day!
Customer Support

Поздрави,
Владо
Аватар
doval
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мъж

Мнениеот shtur4e » Вто Мар 28, 2017 5:59 pm

Към doval - в един от постовете пишеш, че може да обясниш по какъв начин за 2 лв да се получи пратка, в частност говорим за рибено масло, от Англия. Би ли обяснил тук, смятам, че ще е полезно доста хора с неголям опит в интернет търговията (в т.ч. и на мен). :Hello:
Аватар
shtur4e
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Жена

Мнениеот gali88 » Сря Мар 29, 2017 11:55 am

Здравейте! Днес ми пристигна рибеното масло на Madre labs Omega 800.Въпроса ми е във хладилника ли трябва да го съхранявам?Извинявам се ако въпроса е обсъждан.
gali88

Мнениеот doval » Сря Мар 29, 2017 2:26 pm

Здравей shtur4e,

Както се казва - Благодаря за този въпрос :)
Но ще отговоря на него малко по-късно, защото има повече писане.

Здравей gali88,

Качественото рибено масло няма нужда да се държи в хладилник.
Трябва да е на не много горещо място / хладно и тъмно - шкаф например.

Поздрави,
Владо
Аватар
doval
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мъж

Мнениеот gali88 » Сря Мар 29, 2017 6:53 pm

Благодаря :)
gali88

Мнениеот manulita » Вто Апр 04, 2017 5:55 pm

Здравейте,
Да ви се представя- Мануела-твърде запален зонак. Много се радвам за сайта че е пълен с толкова мнения и информация. Аз когато чух за Зоната преди около 7-8 години бяха само книгите на Бари и Мария Папазова.Та като всички вас съм преминала през какви ли не главоблъсканици докато достигна положение че си позволявам да приготвям храна и за други хора.
Мога ли да помоля да си дадете компетентното мнение за това рибено масло. Предварително благодаря!
http://www.hollandandbarrett.com/shop/p ... g-60016105
Аватар
manulita

Gabrovo
Жена

Мнениеот shtur4e » Вто Апр 04, 2017 10:35 pm

Ако действително зонувате от 7-8 години и сте чела книгите на Бари Сиърс, това масло въобще не би трябвало да Ви впечатлява....освен с неоправдано високата си цена. :oh: Не е посочено в каква форма е - триглицеридна или етил-естерна, дали е молекулярно пречистено, от какви риби е добито, а и няма сертификат от IFOS. За тази цена аз ползвам 120 капсули рибено масло (по 4 на ден), отговарящо на зоновите критерии. То ми стига за 30 дни. Като гледам, от обсъжданото масло трябва да се вземат по 3 капсули на ден, което означава, че ще стигнат за 20 дни. Ако не сте чела темата за рибеното масло на сайта и във форума, прочетете я, всичко е описано подробно и то по няколко пъти. Успех!
Аватар
shtur4e
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Жена

Мнениеот Karlson » Сря Апр 05, 2017 10:58 pm

Привет на всички ;)
Имам няколко въпроса и моля който има инфо да сподели :th:
Четох в няколко поста (уви - не си отбелязох чии), че преди да преминат на поддържащата доза рибено масло са приемали по-големи дози. Въпроса е - колко по-големи и по какъв повод? Някъде съм чела, че големи дози помагат и при депресия с каквато аз се боря от години, но колко големи дози и за какъв период - не знам…
Аз съм слаба, но последните ми изследвания показаха висок холестерол - 7.20, както и ниско PH в урината - 5.5… и се чудя дали и това не е също причина да приемам по-висока доза от поддържащата? - пия 3 таблетки Омега 800 на Мадре Лабс.
И моля за препоръка за витамин Е. В момента ползвам на Солгар 400, но ми привършва и се чудя пак ли същия да взема.
На Солгар се загледах и в Омега 3, сториха ми се с много добри показатели, но май някъде попаднах на коментар, че не са ок по някаква причина… ето тези -
https://www.iherb.com/pr/Solgar-Omega-3 ... gels/26738
Благодаря предварително за отговорите :)
Karlson

Варна

Мнениеот hrizantema » Чет Апр 06, 2017 5:04 am

Здравей Карлсон. :)
Отговорите на въпросите, които задаваш относно дозите рибено масло,
можеш изчерпателно да намериш в книгата на Бари Сиърс "Омега Rx - Чудото", която е онлайн тук в сайта. ;)
Пожелавам ти успех. :yess:
Аватар
hrizantema

Жена

Мнениеот manulita » Чет Апр 06, 2017 7:20 pm

Благодаря Shtur4e за отговора. Сина ми който живее в Дъблин-Ирландия твърди че е супер. Пробвала съм го в фризер както го слагам така го вадя и го изпивам. Не мога да се оправя как разбирате дали е триглицеридно или друго. Явно трябва да чета пак :stupid: Инъче се придържам към това което пият зонаците- Madre Labs ама ме интересува това заради сина-той пие такава и не се справям да му промия мозъка в правилната посока. Та затова попитах! Благодаря! :)
Аватар
manulita

Gabrovo
Жена

Мнениеот shtur4e » Чет Апр 06, 2017 8:16 pm

manulita, триглицеридната форма е гордост за всяка компания (и повод за по-висока цена), така че винаги се отбелязва на опаковката. Този продукт, който коментирахме дори не е сниман от обратната страна, така че да се информираме по-подробно за съдържанието му. Има сайт на IFOS, където може да се провери дали един продукт е сертифициран за чистота. В противен случай, макар че не е задължително, би могъл да съдържа доста от менделеевата таблица, отложена във водните басейни. На стр. 34 от темата вижте мненията на doval, там са обобщени критериите, на които трябва да отговаря рибеното масло.
Аватар
shtur4e
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Жена

Мнениеот doval » Пет Апр 07, 2017 8:41 am

Здравейте karlson,

За борба с депресията ви препоръчвам следните неща /имат доказан ефект/:

1. Вдигнете дозата на Омега 800 на мадре лабс от 3 на 6 капсули на ден, разделени на 2 или 3 приема.
https://www.iherb.com/pr/Madre-Labs-Ome ... ode=NDP623
2. Започнете да пиете мултивитамин /хубав/ препоръчвам ви този, който е с правилни количества и биоактивни форми на витамините и минералите: /пие се сутрин по 1 капсула/
https://www.iherb.com/pr/Paradise-Herbs ... ode=NDP623
3. Започнете да пиете магнезий - отделно от мултивитамина /пие се вечер по 1-2 таблетки/
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best- ... ode=NDP623
4. Започнете да приемате витамин Е, заедно с приема на рибено масло /по 1 капсула на ден/.
Добре е витамин Е да съдържа повече gamma отколкото alpha или поне alphata да е d-alpha /естествена/
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Gamm ... ode=NDP623
5. Пийте минимум 2 л. вода на ден и се разхождайте или спортувайте минимум 30 мин на ден. Ако не ядете месо - започнете да ядете месо. Хранете се Зоново.

Ако следвате тази програма ви обещавам значително подобрение до 1-2 месеца. Тялото ни е сбор от различни елементи и когато има липса на някой от тях се получава дисбаланс, проявяващ се като депресия или други.
Повече информация може да прочетете тук: http://www.vzonata.com/trevojnost-i-ome ... -kiselini/

Високия холестерол, кръвно и други ще се регулират, ако изпълнявате горните 5 точки.
Аз лично не съм фен на продуктите на Солгар. Рибеното им масло е етил-естерна форма, а не триглицеридна.

п.с. Не забравяйте, че аз не съм медицинско лице и нямам медицинско образование, както и повечето в интернет и във форума. Приемайте мненията ни само за информация и не спирайте провеждащо се лечение, както и винаги се консултирайте с лекуващия си лекар, преди да започнете да приемате добавки и лекарства.

Поздрави,
Владо
Аватар
doval
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мъж

ПредишнаСледваща

Назад към Рибено масло, хранителни добавки и алкална вода