У нас дори маслини като се купят се заливат със зехтин. Олио 1 бутилка седи за резерв, ако свърши зехтина и няма мъни за зехтин. А аз си му убивам понякога по острия вкус като в него си държа свежи подправки - едно шише с розмарин, едно шише с мащерка, едно шише с босилек, едно шише със салвия. А когато не ме мързи си приготвям купчета с подправки и зехтин в ледарката във фризера и после си ги държа в пакетче, да са ми готови, когато ми потрябват за готвене.
Тези дни гледах Джейми прави ароматно масло с подправки на саламче. За това не се бях сетила, а си купувах (нещо на последък не го виждам) такова овкусено от магазина. Страхотия на печена филийка. Но съм се замислила да експериментирам с гхи и подправки. Само да ми остане малко свободно време и да излязат пролетните свежести.
А от една седмица си хапвам пресен лук от моята си саксия. Купих си арпаджик и набучих една саксия и едно съндъче. Поникна за 1 седмица и само си отрязвам понякое стръкче зелено към салатата - без да му меря грамажа щото 1-2 листа не правят блок. Но е страшно приятен - свежо откъснат. Това ме подсеща, че е време да се огледам в нета за семена и да си произведа в саксиите още свежи подправки. Засесга съм поръсила малко копър и кориандър, ама нещо още не са се показали, може да им е още студено. И само ме е яд, че нямам балкон.Но съм решила да изпрося от съседката дето ни поддържа двора с цветя и треви да ми отдели едно кътче да насадя няколко стръка домати. Иначе ще си остана саксиена фермерка.

А за мненията на разните диетолози - колкото диетолози, толкова мнения. Човек чете, ориентира се и трябва да избере, кое му допада. И понеже Зоната не е диета, а начин на хранене - аз избрах именно нея. Пазарът и нетът са пълни с всякакви предложения за диети. Пробутват ни навсякъде мнението на една българска професорка-диетоложка дето отслабва хората със зелева супа. А тя е толкова некомпетентна. На какво ли учи студентите си. И ти смъква кожата докато я посещаваш. А тук, с помощта на всички, на книгите на Бари, на Пипи, на Гого, на Карита, на всички вас - с успехите и грешките - всеки, ако иска и вярва, може да постигне ако не супер-, то поне добро здраве и самочувствие.