Пише ви един новоизлюпен член на Зоната с бяло(не жълто) около устата (от изварата)

Ами да се представя.
Зарибих се по Зоната от мои познати които бяха си дошли на гости в България от Щатите. След това знаете пътя, купуване и прочитане на книгата "Зоната", разучаване на всички таблици , изчисляване на Блоковете и т.н.
Основната ми цел е чрез балансираното и здравословно хранене в Зоната да си възстановя организма защото в срок от 5-6 г. преболедувах два хепатита и в момента се боря с една тиреотиксикоза.
Та стартирах Зоната преди седмица със следните ТТД;
Ръст: 200см
Тегло:122кг
Обиколка на талия: 110см
На базата на тези данни изчислих:
23% - телесни мазнини или 28кг сланина концентрирани основно около пояса и гърдите.
94кг. - крехка телесна маса.
Калкулатора на протеинови блокове показа 18 блока при активен начин на живот. Но още на втория ден коригирах блоковете защото това количество храна нямаше изяждане. Тренирам 3 пъти в седмицата, 2 пъти фитнес анаеробни упражнения и веднъж велосипедиране 15-20 км. Следващото изчисляване на блокове показа 14 блока но аз си сложих един отгоре понеже мисля, че начинът ми на живот е някъде по средата на двата заковани в калкулатора. Та 15 блока съм ги разделил на по четири за основните хранения + 2 за следобедна закуска и 1 за вечерна закуска.
Закуската ми е следната:
въглехидрати
1 бр препечена филия домашен ръжено-пълнозърнест хляб - около 45-50гр 2БВ
1 бр средно голям домат около 200гр 1БВ
1 пакет 3в1 но последните дни започна да ми става мн сладко и го замених с 2в1 1БВ
протеини
112гр извара 2БП
2бр слайз пуешка шунка (42гр) 1БП
сирене обезсолено 28гр. 1БП
мазнини
1 ч.л. зехтин омесен с изварата 3БМ
3 бр. маслини 1БМ
мазнина в 3в1 по съдържанието 1БМ
Обяд:
Обяда ми е трудно да го тегля защото се храня на столово хранене но по метода на "Око" описан в книгата мисля че се вписвам:
Редувам през ден пилешка пържола(гърди) на скара с пилешки шишчета 4БП
гарнитура шопска салата без подправки около 400гр 2БВ
десерт 3в1 или едно ескимо 1БВ + 1БМ
малко изоставам с мазнините но сиренето което стържат на шопската салата ми се струва доста мазно!
Вечерята
вечерите са доста разнообразни в зависимост какво е сготвила скъпата но все пак си смятам блоковете и тяхното съотношение.
За следобедна закуска изпивам едно кисело мляко Верея 2% масленост - 2БВ+ 2БП + 4БМ
мазнините са малко повече но няма как да ги избегна.
Нощната закуска е плодове (разни) по таблицата + 1БП 28гр сирене или кашкавал;
Имам и още за споделяне но стана мн дълъг поста а и трябва да си оставя нещо и за утре

Лека нощ на всички