Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Hippo

Мнениеот vanja » Пет Авг 15, 2014 12:02 pm

Много е гадно това с багажа, и на мен веднъж ми го бяха изгубили /при прекачването не ми го бяха качили в самолета/ но след 2 дни ми го донесоха в къщи. Смятам, че все ще се намери, нали всички куфари имат идентификация, надявам се само да е наистина скоро, за да се успокоиш, сигурно има вътре неща, които няма как се възстановят...
Аватар
vanja
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Бургас

Зоната

Мнениеот HippoDel » Пет Авг 15, 2014 12:36 pm

tanita68 написа:А може ли да попитам от къде се купува тази закваска? Честно казано знам, че Елби изнасят закваска в чужбина, но изобщо не ми е идвало наум да си потърся такава. Аз тук използвам едно българско кисело мляко, произведено във Финландия с българска закваска и млякото ми се получава, но друго си е да сложиш директно закваска. :)

Така е. И аз си правех преди с закваска от кисело мляко, но с тази става по-добре. Купих я от едно малко магазинче на женския пазар в София, но трябва да си направиш заявка от предния ден.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Пет Авг 15, 2014 12:40 pm

:bigsm15: :bigsm15: :bigsm15: :bigsm15: :bigsm15:
Сутринта ми се обадиха, че багажа ми е намерен. Ще ми го докарат довечера в 7.
:hippo: :hippo: :hippo: :hippo: :hippo:
Ох, камък ми падна от сърцето! :)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Маня » Пет Авг 15, 2014 12:47 pm

ЧЕСТИТО!
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот TanyaS » Пет Авг 15, 2014 7:33 pm

HippoDel написа::bigsm15: :bigsm15: :bigsm15: :bigsm15: :bigsm15:

Браво , Хипо и на мен ми олекна.
Зная колко е неприятно!
Радвам се за теб и куфарите! Дано да са в приличен вид ! :ok: :ok:
"Избягвайте тези, които се опитват да подтиснат вярата във вас самите. Това е черта свойствена на малките хора по душа. Великият човек ще ви даде чувството, че и вие може да станете велик."
Марк Твен
Аватар
TanyaS
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот HippoDel » Пет Авг 15, 2014 8:20 pm

Докараха го. Всичко е наред с куфарите. :yess:

Исках да питам знае ли някой дали може само с наличен куфар със закопчалка да се изработи ключ. Единият ми куфар е много хубав от онези твърдите, по средата има закопчалка с код, а от двете страни с ключ. Но аз нямам ключ за закопчалките. И често по време на пътуване със самолет, явно от подхвърлянията, закопчалките се откопчават. Средната с кода го държи затворен, но все пак има риск да се отвори. Опитах да слагам колани за куфари, но вече два ми се изгубиха, един на отиване и един на връщане, явно не става така. Та затова ми се иска някак да си направя ключ, но не знам дали е възможно. :doNotKnow:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tony » Съб Авг 16, 2014 9:18 am

Чудесно е, че се намери и вторият куфар и нищо не липсва от багажа в него.
За ключ от ключалка - в България са ми правили, като съм им носила патрона на ключаря и той ми е правил ключ. Тук не ни се е налагало, но може да попиташ в ключарско ателие дали биха се справили.
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот HippoDel » Съб Авг 16, 2014 10:12 am

Тони, един куфар пристигна, а цели 2 с по 23кг. багаж не дойдоха. Както споменах, в Бг цените са доста по-ниски от колкото тук и затова си бях накупила сума ти неща. Освен повечето дрехи на децата, другото бяха неща накупени от Бг, цели 46кг. :о Затова ми беше кофти, а се оказа, че загубен багаж не ни влиза и в застраховката, но важното е, че всичко свърши добре. :yess:
За ключа, въобще не мисля да проверявам тук. :refuse: Най-много, ако въобще се навият да ми направят кюч, услугата да ми излезе колкото да си купя нов куфар. :laugh1: Ще помоля мама да разпита в София при кючарите и следващия път, като си дойда, ще им занеса куфара да ми направят ключ. Благодаря ти за инфото. :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Пон Авг 18, 2014 9:21 am

Вчера си заквасих пак млекце, но този път използвах закваска от киселото мляко, че като сметнах, аз както заквасвам по 10 литра на седмица, тя закваската ще ми стигне за 2 месеца. :о Затова ще трябва да съчетавам и двата варианта.
Миналият път заквасих млякото на 40 градуса, а този на около 43, както пише в указанията на закваската и стана малко по-киселичко. :yess:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tony » Пон Авг 18, 2014 11:19 am

Да, така е. Когато Т е по-висока млякото има повече суроватка/цвик/ и става по-кисело. Аз напоследък го подквасвам на около 37-38 С и ми се получава най-добре сякаш. Не вкисва бързо, а издържа до 5-6 дни с хубав вкус и няма отделен цвик много, който да го вкисва и най-добре се получава сякаш. Просто го завивам за около 4 часа и след това го отвивам да се темпепира и прибирам в хладилника. :peace1:
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот HippoDel » Сря Авг 20, 2014 11:30 pm

Доста съм заета напоследък и не мога да пиша често, но не пропускам да ви чета. За сега съм все на същите килограми, с които се върнах от България.
Нещо тези дни съм се пристрастила към броколи на пара, към които добавям малко гхи и една подправка-сол смесена с различни билки(подобно на самардалата). Всеки ден ги ям, да видим кога ще ми омръзне... :doNotKnow: Веднъж с пилешко, друг път с риба, а днес с агнешко. :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tonkata » Нед Авг 24, 2014 4:21 pm

HippoDel написа::bigsm15: :bigsm15: :bigsm15: :bigsm15: :bigsm15:

Поздравления и от мен, макар и със сериозно закъснение ! :)
Миналата седмица не бях вкъщи и нямах достъп до компютър. Радвам се че всичко е налице и притесненията ти са приключили. :yess: Датските служители са задобряли май ;) . В твоя случай са се справили за по-малко от 10 дни! :laugh:
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот HippoDel » Нед Авг 24, 2014 4:42 pm

:) Мерси, Тони. Всъщност на багажа пишеше, че е пристигнал още на следващия ден, но те бяха претрупани и ми го докараха, чак на 4-тия. Наистина такъв ужас, като тази година не бях виждала да има досега, летището беше пълно с объркан багаж. :doNotKnow:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот gogo » Нед Авг 24, 2014 6:47 pm

Всичко е добре, когато свърши добре. :)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот HippoDel » Нед Авг 24, 2014 6:54 pm

Така е! ;)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Чет Авг 28, 2014 3:44 pm

Нещо от както се прибрах, ми е много трудно да вляза стриктно в Зоната. Сутринта, например, ядох З блока овес + З блока орехи + З блока бадеми и З блока протеин, това го изядох в 8 ч., а към 11 вече започнах да усещам глад, като се придвах около 12.30 вече бях освирепяла от глад, а не бяха минали 5 часа. Странна работа! :hm:
Възможно ли е, това че съм под напрежение да се отразява на Зоната? :doNotKnow: Мисля, че имаше нещо такова! :think2: И какво трябва да направя в този случай? Защото по всичко личи, че до декември ще съм все така.
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната