Manya написа:Като си купуваш ечемик, внимавай да е белен, да не се окаже, че е наистина за зоб. А след три месеца на зелено, можеш наистина да включваш и някои оранжеви храни без да се притесняваш.

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Manya написа:Като си купуваш ечемик, внимавай да е белен, да не се окаже, че е наистина за зоб. А след три месеца на зелено, можеш наистина да включваш и някои оранжеви храни без да се притесняваш.
Manya написа:За червените със сигурност знам, че не трябва да са повече от 25% за дадено хранене. Мисля, че ако спазваш същото съотношение и с оранжевите, няма да има проблем. Сама преценяваш колко често - зависи какво целиш - здраве или смъкване на килограми. Просто трябва да се наблюдаваш кое как ти се отразява - да си настройваш карборатора, което е най-важното. Дали енергията ти е съхранена или увеличена, как са "айкитата", как е чувството за глад...
http://www.vzonata.com/pravila-v-zonata/
http://www.vzonata.com/loshi-aikazanoidi/
http://www.vzonata.com/Hormonalna-nastroika.php
Manya написа:Петя, нормално е да има задържане на килограми. Това се случва при всички. Организмът си знае най-добре какво прави. Освен това, щом имаш проблеми със щитовидната жлеза, те непременно се отразяват на цялостното ти състояние и много често са и причина за излишните килограми. Просто трябва време и търпение, и да не се отчайваш. Освен това Зоната не е диета с бърз ефект. Многото килограми се смъкват за година-година и половина. Но за по-бърз ефект е задължително увеличаванена физическото натоварване. То ще доведе до по-бързото изгаряне на излишщните мазнини. Но не всеки обича да ходи дълго или да посещава фитнес-залата или други салони за физическо натоварване.
Нормално е и това, че вечер си по-тежка отколкото сутрин. Това е резултат от гравитацията. При всеки е така.
И един чисто психологически съвет, не се мери всеки ден, не е нужно. Определи си ден в седмицата, в който да го правиш и така следи промените. Понякога ежедневното мерене се превръща в психическа бариера (при някои) за намаляване на килограмите. А освен физика, ние сме и психика. И тя много често е от много много голямо значение за резултатите от всяко начинание!
И може би не е трябвало да спираш лекарствата за щитовидната жлеза. Все пак това трябва да е след съвет с лекар. Съветите, които бихме ти дали тук не са на специалисти, а на хора опитали Зоната. Така че не е лошо да си направиш изследванията и с личния ти лекар да решите трябва или не трябва да вземат лекарствата си. Зоната все пак не е Панацея!
Manya написа:Гого го няма, но Гого и повечето от нас ползваме това - добро съчетание между качество и цена. Можеш ако ти е първа поръчка да поръчаш това - абсолютно същото с удвоен обем, защото ще имаш отстъпка и пак ще се вместиш в 30-те лева за безмитна доставка. След това вече е на обявената цена. Всичко е описано в темата за рибеното масло, а начина на поръчка в iHerb - в дневника на Гого. Пристига по пощата за 15-20 дни.
Освобождаване на пратката от митница става за 10 минути, ако:
- попълним предварително (в къщи) данните си на гърба на поканата
- носим копие от поръчката
- заплатим 20 % ДДС върху левовата равностойност на поръчката + пощенска такса 3.50 лв (за поръчки с нето себестойност над 30 лв.)**
- или заплатим само пощенска такса 1.50 лв (за поръчки с нето себестойност до 30 лв.)**
По принцип пратки под 30 лв не трябва да ходят на митницата. Досега имам над 20 пратки и нито една до 30 лв. не ми е ходила на митница.
- Пратката може да бъде доставена на адрес (срещу допълнително заплащане) за София и областта, след като изпратите копие от поръчката по факс на (02)931-41-25. За подробности - (02)831-70-31. Това не е телефон за справки (дали пратката е пристигнала!)
За другите градове - попитайте в съответната митница.
Manya написа:За поръчка от iHerb имаш нужда от карта - дебитна или кредитна - май Visa. Поръчка на стойност до 30 лв (без транспортните разходи) се получава по пощата. Ако надвишава тази стойност - минава през митница и се плаща ДДС и мито. При поръчката избираш и начина на доставка. До 1,5 кг е най-евтино - 4$. - като пощенска пратка.
Renika написа:Два пъти вече правя поръчки за над 30 лв -първта беше за около 50 $ следващата за 40 $ и не плащах мито. Не ми ги носи пощаджийката ,а ходя да си ги взимам от гише . Може би има някаква промяна в това изискване до 30 лв. А на кашончето е описано на каква стойност е пратката , така че отпада варианта да са ме пропуснали по недоглеждане. Това масло също е добро -проверих го с теста с фриззера http://www.iherb.com/Natural-Factors-Rx ... tgels/4251
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 госта