4 БВ - 520 г лук нарязан като за салата или на ситно 1 БВ - 240 г домати (смлени) или доматена салца (по етикет - 1-2 лъжици) 1 БВ - 14 г смлян овес (за леко сгъстяване) 6 БМ - 2 ч.л. зехтин или 1 ч.л. зехтин и 9 накълцани маслини Подправки по желание: малко червен пипер, чер пипер, обилно магданоз, сол на вкус, лют пипер, босилек, мащерка и за каквото се сетите още
Лукът се задушава до омекване в малко водичка. Добавя се смления домат (салцата) и подправките. Оставя се да покъкри на тих огън 5-10 минути. Добавя се смления овес. Къкри още 5-6 минути. Сваля се от огъня и се добавя зехтина.
Идеална добавка към месен или млечен протеин по избор.
Ами .... холестерол - не съм химик, не съм го изследвала - само съм го тествала във фризера над 24 часа. Лично мен не ме смущава, защото уви не мога да си разреша продукта на Барито. Така че квото има, да е що годе добро като съдържание на EPA/DHA и на приемлива цена. Аз си редувам два вида от херба... капсулите на Now и това (за да не ми омръзва да гълтам тия огромни капсули , че моето количество е доста голямо , що желатин ще поема с тях, не си е работа
Маня, Бог да те поживи, за труда и отдадеността на каузата! Без теб този форум нямаше да е същият, тривиално звучи да, но понякога клишето е най-точното определение! Благодаря ти, и ти пожелавам озарение, такова каквото показваш последните две години и щастие, непосилно много за да го понесеш!!!
Благодаря за добрите думи! Бъде здрави и зонови, приятели! А аз днес прегрешавам с ядки и плодове до насита! Да не кажа до пръсване! (Ядките са нещо, което не ми достига в менюто, много са малко 30 бадема на ден ) Но една вечер е простено!
Днес падна едно "смятане", но резултатът е супер - пълнени чушки с кайма.
1/2 БВ - 1 чушка около 120 г 1 1/2 БВ - 21 г овес 2 БП - 60 г телешка кайма от плешка, предварително цялото количество (600 г) смесено с подправки, 1 малка главичка лук (не броя) 3 БМ - 1 ч.л. зехтин 1 БВ - 200 г кисело мляко 0,1%
Направих си 4 чушки, които сварих в 240 г настъргани домати и малко водичка, които са само за овкусяване. Обедът - 1 чушка, без соса от домати, полята с киселото мляко и зехтина. Доволна съм. И станаха толкова вкусни, каквито си спомням, че ги правеше мама.
Маня, наскоро правих пълнени чушки с нахут и кайма, станаха страхотни но аз смятам на момента и не пиша. Трудно правя една и съща рецепта по идентичен начин 2 пъти.